rapanayla istarvit ala bilirmiyiz bn pazar gunu capari ile 4 kg cektim ama iri almak nasil mumkun olur bilgi verseniz sevinirim
Silikon ile iri istavrit seçmek mümkün ama ben olsam çapariye 4 kilo istavrit geldiği bir zamanda oturup tek tek silikonla istavrit peşinde koşmazdım doğrusu.. ha 4 kilo kraçadan bahsediyorsak o zaman başka, yavrularla işimiz olmaz, o zaman silikon ile almak mantıklı..
özel birşey değil yahu, balık görünümlü 2-3 santimlik silikonlardan bahsediyorum.. ben spottan boyuna göre tanesini 25 ile 50 kuruş arasından almıştım epeyce.. sırtı mavi karnı beyaz olanları (gümüş yavrusunu andırıyor) istavritte iyi iş yapıyor.. malzemeciye istavrit için silikon dediniz mi verir.. Bu linktekiler gibi ama bu biraz pahalı bence.. http://www.ozserav.com/index.php?urun=Pelican-4-Cm-Silikon-Balik-pes-001
Grup olarak havaların biraz ısınıp balığın kıyılamasını bekliyoruz. Özellikle 3-5grlık 1-2cmlik jigler ve 2,5 3cm lik rapalalar ile denemeler yapacağız.
Cahilliğimi bağışla dostum ama, bir şey soracağım: Bunları seğirtme gibi mi kullanıyorsunuz, yoksa çapari şeklinde mi?
rapala ile balık elbette tutulur ama uğraştığınıza deymez, şimdiye kadar rapala ile 1000 atış yapmışımdır. sadece bir kez istavrit tuttum tuttum. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=53077
Süha abi bu tarz silikonları seğirtme şeklinde de kullanabilirsin ama boğazda genelde rapala gibi kullanılıyor bu silikonlar, yani akıntı güçlü olduğu için ağır kurşunla çalışmak gerekiyor... Yalnız rapaladaki gibi 15-20 cm lik kurşun ayağına gerek yok bence silikonda... Ben silikonla deneme yaparken kurşun ayağı yapmıyorum, kullanacağım kurşunu direkt olarak ana misinadan gelen klipse takıyorum onun yanınada 2 kulaç misinanın ucuna eklediğim silikonun bedenini ekliyorum, sonrası rastgele...
estağfurullah, o da ne demek.. sıyırtma (ya da seğirtme de deniyor) şeklinde :thumb: Ersin'in söylediği şekilde de olur..
istavritin bol oldugu donemde beni bul :thumb: bir rapalaya birkilo istavrit benden alabilirsin hihi :laughing: :laughing: :laughing: saka biyana silikon ve ozenle hazırlanmış (sıyrıtma) umarım dogru yazmısımdır iri istavrit seçer :thumb:
istavrit Ben bandirmadayim haftasonları istavrit avlamak istiyorum fakat kimse avlanmaya gitmediği için bende hiç gitmedim acaba şimdi gitsem avlayabilirmiyim yardimci olursanız sevinirim. reeling