Ustalar benim bi sorum olacak.. Rapala ile lüfer şansı nedir ? veya çinekop ? ne tür bi rapala almam lazım ? çünkü 3lü kancalısı var teklisi var falan . Ne yol izlemeliyim rapala olayı için.. İstavitle urasmak istemiyorumda pek ? Saygılar..
Peki abicim son bi soru daha ? .. Tekniği nedir ? Bağladık rapalamızı fırlattık denize.. Çekme tekniği varmı .. Takılırmı cok ?
attıgın gibi çek korkma adı üstünde at-çek yanlız attıgın yerde çok akıntı varsa agırlıgı ona göre ayarla ve birde ustalardan bilgi toplamaya devam et...
at-çek galiba uzun yıllar bununla uğraşacağım. tekirdağ/yeniçiftliği bilenler için soruyorum. rapala ile yeniçiftlik büyük iskeleden balık alma şansım var mı? varsa hangi zaman dilimlerinde ve hangi balıkları alabilirim?
Al kaşık (alba toby) at denize attıktan sonra bekle biraz dibe insin.Sonra kamışın ucunu deniz seviyesine indir sonra hızlıca sarmaya başla.Sararken hiç boşluk verme. İlk önce hızlı sonra daha yavaş bir tempoda da sarabilirsin. Çekerken kıyıya geldiğini gördüğün için çok fazla takılmaz.
Benim de sorum var Merhaba, bu bahsettiğin ikisi de bende var, ancak ben de daha yeniyim sahte ve kaşık tekniğinde.. O yüzden sormak istiyorum, sahteyi atıp tamamen yüzeyden mi çekmeli, mesela 20-30gr bir kurşunla hem atması daha kolay olur ileri atılabilir, hem de biraz daha batar diye düşündüm ama bilmem başarılı olur muyum? Ayrıca kaşıkla atarken de aynı problem var.. Sanki bir ufak kurşun bağlamak şart gibi, ne dersiniz? Şu rapala ve kaşıklı takımları kısaca bir tarif eder misiniz? Teşekkürler...
Anıl abi örenmemiz gereken çok şey var yavv .. evet bide şey sorucam .. şimdi hızlıca çekersek balık nasıl yakalayacak ? saçma bi soru ama merak işte
ardacım sen çek şansın varsa balık gelir onu yakalar merak etme. sadece bol bol deneme yapman lazım hepsi bu ... sevgiyle kal...
Dibe biraz battıktan sonra hızlıca çekeceğiz ki lüfer kıyıya kaçan balık sansın atlasın yemeye çalışsın. Ayrıca lüferlerin yüzme hızı fazladır.
Çevremdekiler kurşunla kaşık atılmaz diyor ancak kurşun takılan takım da yapılmakta.Ama yöntemini hatırlamıyorum.
Uvv bakın siz şu lüferlere .. Bu sene yakalicam abi kafaya koydum ya her sene avdan gelirken dalga konusu oluyorum 2 izmarit 4 istavritle Bu arada Kurtuluş abi sen çarsının neresindensin? Ben atakentte oturuyorum rüyam pastanesinin orada.. saygılar.