Rapala ile palamut,sarıkanat,çinekop ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında AbsolutelyMKii tarafından paylaşıldı.

1. AbsolutelyMKii

AbsolutelyMKii Yunus

Favori Kamış:
    Olta
    7 cmlik bir rapala ile hangi kıyımızda ve saatlerde bu balıkları tutabiliriz ?

2. nbariso

nbariso N.Barış ÖMÜR

Favori Kamış:
    Olta-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Orfoz 11.5 kg

Sevgili kardeşim, şu aralar bu balıkları hiçbiyerden tutamazsın, çünkü yoklar

3. AbsolutelyMKii

AbsolutelyMKii Yunus

Favori Kamış:
    Olta
    Peki rapalaya kurşun bağlanıyormu bağlanıyorsa bu gezer mi olması lazım ?

4. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    rapalaya kurşun bağladığınız takdirde rapalanın balığı cezbedici hareketlerini kısıtlamış olursunuz.aynı sorun bende de vardı.ancak ağır bir rapalaya dönerek problemi aştım.ille de hafif rapala diyorsanız atarı uygun kamış almak mantıklı.
    bu arada bahsi geçen rapala ile sarıkanat ve lüfer alan tanıdığım bir arkadaş oldu bu sezon.gelir yani ancak sezon kapandı gibi burada...(giresun)

5. AbsolutelyMKii

AbsolutelyMKii Yunus

Favori Kamış:
    Olta
    Bilgilendirdiğin için saol @silentfisher...

6. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Eğer İstanbul'da isen kurşun şart.Mesela Arnavutköy'de 150 gr. kullanıyoruz,Sarayburnu'nda duruma göre 125-150 gr. kurşunda gezer değil normal kurşun kullanıyoruz(normal benzin der gibi oldu ama neyse)fırdöndüye 20 cm.uzunluğunda bir misinayla bağlıyoruzki fazla kaşık veya rapala bedenine dolaşmasındiye,Rapala veya kaşığada ayrı bir beden 1,5 m. kadar.

7. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    Arkadaşlar 7-10 Kulaç Arasi Durgun Bir Suda ..örneğin Moda Sahilinde Rapala Işler Mi..daha çok Derin Ve Akintili Suda Mi Iş Yapar..hepimize Rastgele

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Dediğiniz sularda rapala çalışır. Bu balıklar ilgili en iyi hareket serbestisine sahip rapala ise Princess(m) f tir. geçen sene ağustos ayının sonlarından itibaren bu rapala ile çok palamut tutmuştum tabi kıyı ile tekne farklı ama. sonuçta rapalanın hareketi önemli diye düşünüyorum. örnekleme olarak ; Tekneden Elimde Yo-zuri crystal minnow. 250 gr top kurşun (Sancakta.) iskele tarafında ise Princess Lastık ile bağlı 400 gr. top kurşun. ve davlumbazın ortasından salınmış 3. rapala princess 3,5 var. evet elımde olmasına rağmen en sondaki princess çalışıyor hemen o kurşun dedık ve aynı kurşuna donduk ancak . direkt olarak rapalanın yüzüşü. ve önündeki DÜĞÜM RAPALA BAĞI olayın mihenk taşı. o kadar denedim sonunda princess ile lüfere bakmaya başladım. her ne kadar takım çalıştırmak. esas olan konu ise. kanalda KANAL KAPTIRMA ile çok lüfer ve palamut aldım. geliyor rapala derseniz bence gerçek princess balık gelecekse yüzüş açısından kesinlıkle pas geçmeyecektir.

sevgiler.

9. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    Ali kardeş bu rapala işini ben hiç yapmadım oldu bitti ben yemli ve çok bolsa balık çapari denemişimdir..Ama birkaç arkadaş daha çok rapala deniyorlar ve bazılarıda oldukça memnun bu avlanma şeklinden..Çapari sarar gibi mi sarıyoruz bunu kamışla çalışırken? Dibi bulduktan sonra mı hafifçe yukarı çekiyoruz yoksa genelde su üstüne yakın mı çalışıyoruz..HEPİMİZE RASTGELE

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sevgili bahadır.

keşke kamış işinden anlasaydımda sana bilgi aktarabilseydim aramızda muhakkak kıyıdan rapala çalışan arkadaşlar mevcuttur.

sevgiler

11. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Kaşık-rapala hangisiyle avlanıyorsan teknik aynıdır.Takımı atarsın biraz salarsın veya kurşunun dibe inmesini beklersin(balığın bulunduğu yere bağlı)sonra kamışı tam önünde paralel aşağı yukarı ritmik bir şekilde hareket ettirerek sararız.Çok yakınlaşınca durmadan sararızki beden uzun olduğu için kaşık-rapala dibe takılıp kopmasın.

12. kaßuS

kaßuS

Favori Kamış:
    Lineaeffe oyster cast 3.90 kamış-Shakespeare Medalist FDS makina
    En İyi Avı:
    Koyun postu
    bugun daiwanın princess(mavi) rapalası ve albastarın kaşığını aldım bunlar çinekopta iş yaparmı güzel acaba özellikle rapala satıcı......fırdöndüne kurşun tak bir kulaç misinayla fırdöndüne bağla dedi....bu rapala için sıyırtma kurşun mu kullanılır....yoksa armut kurşunda olurmu__satıcı fırdöndüne armut kurşunda takabilirsin dedi ama yüzüşüne bi mani olurmu acaba :)

en alttaki mavi
    kaşıkta bu 1 numara

13. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg

14. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Kaşık çinekop kaşığı ama pek çalışmaz,ayrıca 5 gr. ağırlığı var aldığınız sahte balıkta o civarda ağırlığı olan tip ,dalan sınıf olmadığı için her iki ürünede kurşun kullanmak zorundasın,armut kurşunu arkadaşların yazdığı gibi fırdöndüye bir karış fazlacada olabilir bağlarsın,bir kulaçta misina ,sonra sahte balık.Bu ağırlıktaki kaşık veya sahteleri kurşun kullanmadan istediğin mesafeye atmak için 5-25gr,10-30 gr atarlı en fazla 3oo cm.lik kamışlar kullanman gerekli ama istanbul,özelliklede boğaz için imkansız.

15. kaßuS

kaßuS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Koyun postu
    kutusunu açmadım daha boğazda kullanıyorum dalan tip mi alayım onların fiatları denir????

16. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Ahmet kardeşim ,boğazda kullanacağın için kurşun takmak zorundasın onun için farketmez.Tekneden sürütme yapacağın zaman yakalayacağın balığa göre dalan veya yüzen tipkullanırsın.

17. kaßuS

kaßuS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Koyun postu
    Tamam Cevat ve Ergiz Usta cevaplarınız için çok teşekkürler son bir sorum daha var..benim rapala 5gr Ergiz usta 25+20 demiş yani 45gr mı olması lazım yani benim 40gr kurşun takmam mı lazım birde benim kamış 100-250 atarlı 3.90 onunla bir ilgisi varmı ve armut kurşun mu sıyırtma kurşunmu takarsam daha iyi olur.??ve boncuk ne için ve nasıl yapılacağını anlıyamadıM :):):):)

18. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Ahmet kardeşim,sen avlanacağın kıyıdaki balıkçıları takip et onlar akıntıya göre kurşun takarlar sıyırtma değil armut veya fırdöndülü kurşun takarsın 100-125 gr.,akıntı az ise 75,yanındakileri takip edersen ağırlığı bulursun.Nerde avlanıyorsun?

19. kaßuS

kaßuS

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Koyun postu
    vaniköyde park var usta bi tane ayedaşın karşısı kuleninin hemen ilerisinde solda....

20. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Bilirim,biraz uzağa atman gerek 100 ve 125 gr kurşun kullan,kıyıya yaklaşırken hızlı çek takılmasın.Tek renk sahte ilede herzaman balık olmaz bir kaç rengini bulundur balık bu maviye gelmez,uskumru desenliye gelir.Sen biraz antreman yap elin alışınca takımı zenginleştirirsin.Rastgelsin balıklı raporlarını okumak dileği ile.Takımı fırllatıktan sonra yem tam suya düşerken hafifçe tasmala,kurşun yemden ağır olduğu için önde gider,yemin öne geçmesi ve takımın karışmaması için.