rapala konusunda yardım lütfen...

Konu, 'Takım Çantası' kısmında fixahmet tarafından paylaşıldı.

  1. fixahmet

    fixahmet AHMET

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    996
    Şehir:
    SAMSUN
    Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    merhaba arkadaşlar. üstadlardandan bri konuda yardım istiyorum. artık dededen kalma yöntemlere son verip farklı tekniklerle balık tutmaya karar verdim. bizim köydeki ırmakda kasna avı yapmak için gittim 2 adet rapala aldım(sanırım bunlara rapala deniyor). fakat eve gelip rapalaları paketinden çıkarıp elime aldığımda çok hafif olduklarını farkettim. gelgelelim benim bunu ırmağın diğer kıyısındaki ağaç köklerinin ve inlerin hemen önlerine atmam gerekiyor. aşağı yukarı 10-15 metre arası. bu kadar hafif bir malzemeyi bu kadar uzağa atma şansım varmı? ben şöyle bir yöntem düşündüm.



    aklımdan geçen düzenek bu
    [​IMG]
    not: kurşunla rapala arasında 30cm gibi bir mesafe düşünüyorum.
    bu düzenek rapalanın sudaki hareketini olumsuz yönde etkilermi. ya da balıkları çok ürkütürmü?
    yardımlarınızı bekliyorum.
     
  2. denizci_kaptan

    denizci_kaptan Sami

    Mesajlar:
    1.398
    Şehir:
    İstanbul

    Yapacağınız o düzenek hem rapalanın hareketinisınırlar hemde balığı ürkütür. Böyle bir kurşun en az 2 m geride olmalı ve kullanacağın fırdöndüler çok çok ince olmalı. Sonuç olarak bu malzemelere hiç gerek yok.

    Bu tip rapalalar için çok hafif ince dolgu 2 parçalı kamışlar var. bu kamışlara kaliteli bir 0.26 misina sarıp atarsanız o çok hafif dediğiniz rapalayı rüzgarsız 30-40 m civarına savurabilirsiniz.
     
  3. balıkçı rıza

    balıkçı rıza rıza yiğit

    Mesajlar:
    24
    Şehir:
    Taşucu / Ankara
    Yardım

    elbette var sevgili kardeşim aksiyonu düşük 1.80-2.40 kamış bunlara uygun makina , sağlam 18 veya 20 lik misina bu malzemeyle hem kontrollü hem uzak atış yapabilirsin ,sevgilerimle .
     
  4. mehmetcay

    mehmetcay

    Mesajlar:
    59
    1...( RAPALA ) Bir markadır. Sahte yada Kandırıcılar diye anılmalı
    2...Kasna için sahteler güzel duruyor. Birde Kasnaları kandırırsa harika olur.
    Sahtelere kurşun, fırdöndü bağlanmaz, Bağlansa bile sığ alanlarda iş görmez, belli bir derinlik gerekir.
    3..Kullanım alanın nehir geniş ise spiroli kullanmanı yavsiye ederim ama dere gibi bir yerse sahteyi dilimize takıldığı şekliyle söylüyeyim ana bedene "rapala bağı" ile bağlaman çok avantaj sağlar. Buradaki en önemli husuz kamış atarın 2-30 yada 5-25 gibi atarı çok düşük kamış kullanmandır. bu tarz bir takım kullanman şansını artıracaktır.

    Son olarakta siyah üzerine kırnızı olan sahtede edinmendir :)

    Kasna avı sportif ava girer sürkü filan bakmayıp bir, iki adete el koyup diğerlerini geri salarsan ileride daha irileriyle keyif yaparsın.
     
  5. fixahmet

    fixahmet AHMET

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    996
    Şehir:
    SAMSUN
    Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    ilgilerinizden dolayı teşekkür ederim. 1,80 lik ince bir kamışım var köyde, ama atarını tam bilemiyorum. ilk gidişimde deneyip sonuçları paylaşırım sizinle. 30-40metre bir ütopya gibi geliyor bana şu anda :eek: . 15 metreye atsam fazlasıyla yetecek.
    hele bir şunu atmayı becereyim, rapalanın ne kadar rengi varsa alırım.
    alışmışız bir şamandıra, 1 iğne, 1 solucana. yenilerine alışmak zaman alacak gibi :eek:
     
  6. skymount

    skymount Nuri ERTİK

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    899
    Şehir:
    Eskişehir
    Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Bir an anlayamadım Mehmet abi.
    Sonra uyandım:D
    10 tane tutmaya gerek yok demek istemişsin:)
     
  7. Wetblue

    Wetblue CUMHUR

    Mesajlar:
    311
    Şehir:
    Mersin-İstanbul
    Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.