[/url][/IMG] Herkese merhaba. Bu resimde görünen rapala long casting lc 08 ft model sahte balığı kullanan arkadaşlar var mı ? Bu sahtenin balsa ağacından yapıldığı belirtilmiş , bir sakıncası var mı ? Ayrıca adından da belli olduğu gibi uzun mesafeli atışlar için tasarlanmış fakat ağırlığı sadece 7 gr , hafif olması ile uzun atış arasında bir tezat var gibi. Bir de bunu kullanan arkadaşlar varsa , bu tarz bir sahte için uygun aksiyon var mıdır ? Hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Tatlı suda turna için daha uygun bir sahte gibi. Ayrıca uzun atışlar ağırlığıyla ilgili değil, içindeki manyetik bilyeler sayesinde oluyor.
çetin abi ben rapala orjinal floting ft modelini kullanıyorum.birçok turna aldım.dediğiniz gibi hafif bir rapala ben altına kurşun yapıştırmıştım ama aksiyonunu bozdu.
merhabalar bende de bu modelin portakal rengi olani var. sanirim sizinkinden buyuk ve biraz daha agir. oncelikle Firetiger modeli genelde tatlisuda onerilen bir model ama denizde is yapmayacak diye bir kural yok. long casting modelleri max raplar ve husky jerklerden once uretilen modeller sanirim. atim erimi olarak adi long cast olsa da bu uzunluk bence kisiye ve duruma gore degisir. yani long casting diye 7 glik bir sahtenin 50 metre gitmesini beklememek gerek. diger 7 grlik sahtelerden daha uzaga gider diyelim daha dogru olur. yuzus aksiyonu olarak rapala markasinda ben simdiye kadar sorun yasamadim. darbeden oturu icine su alan popper haric. benim dikkatimi ceken tek sey bendek 1.2 metre dalarli. ama bana daha derine daliyormus gibi bir his verdi. fiyat olarak ben ucuza almistim. bu modellerin turkiye fiyatni bilmiyorum ama 1 max rap fiyatina 3 tane bunlardan alinabiliyor burda....
Hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim. Bu sahte 25 tl. Daları 0.3 -0.9 modeli. Başka bir markanın aynı renkte olanı ile birçok kofana tutulduğuna şahit oldum. Bu long cast modeli biraz eski bir model ama hiç kullanana rast gelmedim . Tutulmuyor galiba. Xrap maxrap gibi daha yeni modeller ise çok popüler. Daha evvel skitter walk modelini ısrarlı bir şekilde kullandım fakat hiç sonuç alamadım. Zaten ne zaman yozuri daiwa ve rapala markalarının sahtelerini kullanmaya başladım o zaman balık tutmayı unuttum. Halbuki 5 liralık çin malı sahtelerle harika balıklar tutuyordum. Sahtemin rengi tamamen sıyrılıyor , iğneler paslanıyor ama levrek olsun turna olsun zaman zaman lüfer sanki cocuk oyunu gibi hemen atlıyordu. Bu pahalı sahtelerden ise hiç verim alamadım.
25 lira bana bu sahte icin cok fazla geldi. ben burda 18 zloty e almistim ki turk lirasi karsiligi 10 lira civari yapiyor...
valla burda bir balık malzemecisi vitrinine " kapatıyoruz , zararına satışlar " tabelası asmış , o vesileyle indirimli olarak o fiyata verdiğini söyledi . Biraz gaza gelmiş olabilirim. Zararı balık tutarak telafi edeceğiz artık. Bi de bu zloti hesabı iymiş , acaba genel olarak bütün ürünler orda daha mı ucuz yoksa bu üründe ben mi aldandım ?
turk lirasina cevirdiginizde kur farkindan dolayi oldukca dusuk fiyatli oluyorlar. ama burada kazanip burada harcayan kisiler icin pek bi degisiklik yok. sizin 20 tl ye aldiginiz mal burda da 20 zloty. ama bu sahteyi dedigim gibi ben 17-18 zlotye almistim.