Arkadaşlar;öncelikle tüm dostlara selamlar....Resimdeki sahteler için önerilerinizi rica ediyorum..13 cm olanlar 16 gr olduğu için tercih etmedim.Rüzgara karşı iyi sonuç vermiyorlar..Fakat bunlar da sanki biraz büyük gibi göründü gözüme....Sizin değerlendirmelerinize ihtiyacım var .Saygılarımla
En alttaki flake green, ve 2. sıradaki rapaladan elimde var. boyları ideal abicim gözünü korkutmasın. gerekli esneklikle atarsan rüzgarda bile uzağa atabilirsin. ben daha verim alamadım elimdekilerden. inşallah sana gelir
Mehmet Bey, boy yönünden bir çekinceniz olmasın. Bu boydaki sahtelere ispendekler bile atlıyor. Gayet güzel sahteler. (Levrek avında kullanacağınızı varsayarak söylüyorum).
Arkadaşlar özür dilerim eksik açıklama için;elbetteki levrek avına dairdir sorum cevap veren arkadaşlarıma şimdiden teşekkürlerimi bir borç bilirim..herkese rast gelsin arkası da bol gelsin..)
Cok guzel sahteler maxrapin butun serisi var ben 13 cm tercih ediyorum ozellikle fb fg ve fayu cok iyi sahteler ama bence bu kolleksiyona birde limon eklesen tam olur rast gelsin
Engin arkadaşım sağol varol;rapalanın sadece zargasını bu boyda kullanmıştım.verim de aldım .Ama genele baktığımda daha ziyade 11-13 cm arası sahtelere rağbet daha fazla diye düşnüyorum.Bununla birlikte evet limon eksik kaldı ama bu seriyi alana kadar neler çektiğimi bir bilsenbanghead
1,3,4 favori renklerim 15 lik fb ile levrek almışlığım var boylarını takma kafaya pek sahtelerinin. En küçük sahtem 15 lik fb gerisini öyle hesap et sen Genelde 17-18 cn lik sahteler kullanırım.
benimde favorilerim bunlar, çok seviyorum bu max rapları fakat benim tek beğenmediğim kısmı iki üç tane baba barakuda yakaladın mı yüzeyinde soyulmalar oluyor. Avlakta en büyük sahte benim olur, sonucu da iyi en büyük balıkta bana takılır.
Maxrapların boyunun uzunluğuna takılmayın,slim formda olduklarından boy uzunlukları problem değil. 11 cm lik tombul herhangi bir sahteye küçük balık atlamazken 15 cm maxrapla 1 karışlık ahtapot yakaladım birkaç ay önce Hatta büyük kullanın ki küçük balıkları yakalamayın derdim. 13-15-17 maxraplar idealdir.
11 cm lik sahteleri eğer tekneniz falan yoksa kapınıza dahi sokmayın. zaten geneli sorunlu olan max-rap serisinde 11 lik sahteler neredeyse hiç gitmiyor. ama sırtı avlarında çok iyi işler çıkartıyor. uzun olta falan yapacaksanız ayrı ama normal spinde selçuk'un dediği gibi 13 ve üzeri gayet iyi.
zaten küçük balıklar için düşüncemi imzamda yazdım..Tüm arkadaşların açıklamaları şahsım için çok faydalı oldu.çok teşşekür ederim..
bu sahtelerin büyüklüğü ideal.ve hepsiylede sonuç alınıyor ,kalamar,grida levrek,arap,turna,tuttum ben bu sahtelerle ,alanyadan sevgilerle..
Acizane dörtyolda, şubatta 15 FRH ile 2 tane turna aldım. 800 ve 600 gr. deniz durgundu, sabah 9 filandı. 14 kilo levrek mi vay be
Ozan kardeş ilgine ve yardımlarına teşşekür ederim.Her daim şansın açık olsun ...Çanakkale'den sevgiler...
Alişan kardeş;yardımların için teşşekürler...Şansın açık avların bereketli olsun...Resimimdeki paşa 14.250 gr dır...)