Rapala Max Rap Kaç Cm Olmalı?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında KANLIKAYA tarafından paylaşıldı.

1. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Merhaba arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı üzere bi Rapala Max Rap alacağım; acaba uzunluğu en uygun ne olmalı? 11 cm 13 cm 15 cm 17 cm ? Ve olmazsa olmaz Max Rap modeliniz hangisi? Teşekkür ederim.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ne tutacağına bağlı. Sen en iyisi 15cm olanını al. Zira büyük ihtimalle levrek peşinde gezeceksindir sen. Eğer iyi bir kamış vs. varsa, süper iş yapar.

Sahte büyüdükçe aksiyon vermek zorlaşır, bunu nazara almalısın. Senin el maharetini bizim bir şekilde bilmemiz olası değil.

3. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Özür dilerim abi haklısın yazmayı unutmuşum; LEVREK için alacağım :)

4. GencoGnc

GencoGnc Genco

Valla maxrap boy konusunda ben düşünmeyi çoktan bıraktım idk

Bazı raporlarda 15 in bile az geldiğini okurken; 9 cm lik sahtelerle dev gibi balıklar yakaladım.

Aslında sorunun cevabı da içinde gizli; raporlara dikkat ettiysen 15 ve üzeri sahtelere daha çok levreğin meyil ettiğini fark edebilirsin.

Bunda yer,mera,balığın avlanma alışkanlığı ve mevsim faktörlerinin de etkili olduğunu düşünüyorum.

Mesela o günlerde avcı balığın peşinden koştuğu balıklar 10 cm civarıysa büyük sahtelere değil alışkanlıkla olsa gerek 10 cm civarı sahtelere atlayacağını düşünüyorum.

Haa benim sanıyorum 6 renkten 14-15 maxrapım var. 2 tane 15,5 tane 11 geri kalanı ise 13.

Ağırlıklı olarak fayu ve fb.

5. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    atış konusunda sorunlu olan modellerden biri. bende 11cm olanından var. atışı 4/10 yani 10 atıştan 4'ü hedef buluyor. kalan 6 altış tamamen kas gücüne bağlı. 13 ve üzeri olanlarda bu durum yok denecek kadar az. ama tamamen yok değil :(

bence 2 X 13cm ve 2 X 15cm gayet mantıklı bir seçim olur. eğer bütçe sıkıntılı ise 1 x 13 , 1 x 15 te alabilirsin. mesela 13cm fayu, 15cm fs olabilir.

6. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Bende Fs 13, bir de Fb 13 aldım.Ama daha levrege nail olamadım.Avlakları tek tek dolaşıyoz,dünyanın zamanı,benzinide gitti daha elde var sıfır.Olsun böylede keyif alıyoz....Elbet bir gün olucak nasipse.

Yani bu konuda ben daha yeniyim hep tekeden ve kıyıdan yemli balık tuttum.Levrek işi biraz daha komlike :))

Şimdi şunu sormak istiyorum merada hafif yosunlu çok az taşlık ve zargana ve gümüş balıkları sürekli geziyor böyle meralarda levrek olabilirmi?

7. ömerdişçi

ömerdişçi ÖMER ÖZALAN

Favori Kamış:
    at-çek okuma--surfcasting-shimano
    Favori Makine:
    yrobi--
    En İyi Avı:
    at-çek levrek.3.240
    MAXRAP FG 11CM SIRTI YEŞİL OLAN İLE ÇOK LEVREK ALDIM MÜTHİŞ BİR SAHTE GECE GÜNDÜZ HİÇ FARK ETMİYOR
    :thumb:

8. brikol

brikol Barış Korkmaz

Favori Kamış:
    EUROFISH ANGEL SPIN 270
    Favori Makine:
    EUROFISH MAGNETIC 30
    En İyi Avı:
    Kofana 51 cm
    abi sen ne yaptın internette fiyatlarına baktım 33 lira civarında. 15 tanesi servet ediyor:eek: tabi benimki öğrenci gözüyle:)

9. GencoGnc

GencoGnc Genco

120 den fazla sahte maket balığım var desem? :D

Ayrıca hiçbir zaman liste satış fiyatından ürün almam. Yurtdışından tanesini 10 liraya aldığım maxraplar oldu.(Açıkartırma bana kaldı yani)

Yanlız dikkatimi çeken şey en başta verilen listenin eksik olduğu.
    Özellikle belirgin pullu kefal taklidi maxrapı edinin derim.

10. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Gece avları için şiddetle FPGH kodlu olanı öneririm.Bence ideal boy 13 cm.
    Fakat yapmış olduğumuz avlarda 11 cm olanıylada birçok kez levrek alınmıştır.

Sabah suyu ve akşam suyunda ise FAYU modeli idealdir.Sizi kesinlikle yarı yolda bırakmayacaktır.

Fakat Max Rap sahtelerinden edinecekseniz muhakkak görerek ve kontrol ederek alınız.Bazı modellerinde bilye sıkışması olabilmektedir.

Bereketli ve neşeli avlar dilerim.

11. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Fayu,fb,fpgh,frh bu modeller öne çıkıyor genelde. Sizde zaten model değil boy sormuşsunuz. Ben boydan çok grama bakıyorum sahtede atışlar açısından.Bu doğrultuda kamışınızda önemli 10-30 arası ise 20 grama kadar olan sahteler daha iyi olacaktır 10-50 atar civarı ise kamış 20 gram üstü sahteler daha uygun olacaktır. Levrek özellikle hava patladığında dalgalıhavada daha iyi av veriyor karambolü sever. Böyle havalarda da genelde rüzgar olduğu için kamışa uygun ağırlıktaki bir sahte atışlarınızın verimli olması açısından uygunolacaktır.
    Sahtenin boyutuna bakacağını hiç sanmıyorum levreğin yeterki uygun şartlar olsun ve aksiyonu iyi olsun affetmiyecektir. Şimdiden hayırlı olsun keyifli avlar.

12. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Bana sadece bir tek max rap hakkı verseler 15 cm FB derim. Gece gündüz çalışır sahibini üzmez :). Max rap alırken damaklarının düzgün monte edildiğinden de emin olunuz. Gece levrek için yavaş sarım arada vurdurup bekleyerek verim alabilirsiniz.

13. okkalı

okkalı Ahmet Okkalı

en uygun ve aradığım cevaptı bravoo ve teşekkürler.

14. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Arayıpta bulamadığım FMTQ 13'e de bi bakın derim yurt dışı siteleri ile aranız iyiyse...

Ben daha önce pullu kefal modeli olan kodu aklıma gelmiyor şuan, 15'liğini denedim, atış konusunda süper ötesi fakat bi sonuç alamadım, yeni aldığım 13'lüklerden çok memnunum.

Söylendiği gibi sahte boyu büyüdükçe aksiyonda zorlaşıyor.

Ben ideali 13 diyorum...

15. ilkerjim

ilkerjim iLKeR

Favori Kamış:
    Okuma VS ystem Spin.
    Favori Makine:
    Daiwa
    En İyi Avı:
    2,1 Kg Çipura
    Bende 13 kullaniyorum genelde zaten maxraplar diger sahtelere nazaran atimi cok daha iyi bence kensi gorusum.

16. Thund3R

Thund3R Burak

Favori Kamış:
    Okuma V System 270 10-40gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40s
    Halk arasinda bir deyis vardir. Hatirlatiyim boyu değil işlevi önemli diye. :)

17. akliman

akliman deniz

Favori Kamış:
    okuma vsystem 2,70
    Favori Makine:
    shimano exage 3000 sfd+okuma trio
    En İyi Avı:
    kaçırdığımın yarısı :)
    Dün decathlonda gördüm bu rengi, bilginize sunmak istedim.
    Eczanemde boşa çıkan emzik standlarından birini alt kata depoya tasıdım ve sahtevyem standı yaptım kendime.su an 100 e yakın sahtem var.aralarında en çok max rap var.en çok kullandığım sahtemdir.boy hususu evet kamışın atarı ile alakalı, 13 le de 15 le de levrek tuttum.renk konusunda fb fayu ve fs en çok zaferle dönen renklerdir bana göre.....

18. ilkerjim

ilkerjim iLKeR

Favori Kamış:
    Okuma VS ystem Spin.
    Favori Makine:
    Daiwa
    En İyi Avı:
    2,1 Kg Çipura
    Su fayu kodluyu bi bulamadim adi cok geciyor haliylede yok satiyor benzer rengini baska markada edindim yok max rap ile mukayese edemiyorum bile resmen marti olup kafama konacak atarken ruzgardan :))) elinizdeki fayu nun kiymetini bilin :)))

19. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Hocam hangi decathlon acaba, internet sitesinde görünmüyorda hangi mağazasında gördünüz ?

20. akliman

akliman deniz

Favori Kamış:
    okuma vsystem 2,70
    Favori Makine:
    shimano exage 3000 sfd+okuma trio
    En İyi Avı:
    kaçırdığımın yarısı :)
    Çok afedersin mağazayı söylemeyi unutmuşum....Samsun mağazasında gördüm...