Rapala modifiye test 1

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında adminselo tarafından paylaşıldı.

1. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Kullanmadığım boyası hasarlı sahtelerimin bazılarını modifiye etmeye karar vermiştim ilk olarak seaspin bir sahteyi oje ve sim yardımı ile biraz makyajladım kullandım balıkta aldım tabi simler zamanla dökülmeye başladı bu sefer daha sağlam birşey yapabilmek için epoksi ilede çalıştım.

Çinden getirtiğim ve aksiyonunu beğendiğim bir sahte ile çalıştım seaspinde aksiyon bozulmamıştı deneyip bunuda göreceğiz.

İlk olarak şeffaf oje sahtenin istenilen bölgesine sürülüp hemen simleniyor bu şekilde tüm sahte istenilen renkteki simler ile kaplanıyor. Çalışmamda pek fazla ayrıntıya girmedim nede olsa bu bir testti benim için birazda eğlenme. Bir dahaki sahteyi daha ayrıntılı renklendirmeyi düşünüyorum kafamdaki bazı sahtelerin renklerini taklit etmiyi planlıyorum balık alırmı almazmı orasını görücez hihi

Belirli bir zamanda kuruduktan sonra simler iyice silkeleniyor fazlalıklar dökülene kadar sonra tekrar şeffaf oje ile tatbik ediliyor tüm yüzeye ve kurutuluyor. İyice kuruduktan sonrada epoksi kaplaması yapılıyor. Kullandığım epoksi 5 dk da kurayanından istediğim malzemeye tam olarak uymasada şimdilik iş gördü. En azından bir matlık yok gayet iyi parlıyor.

Resimler cep telefonu ile olduğundan yeterince net çıkmadı birde video yükledim bende

http://www.youtube.com/watch?v=kAoTwqUdIv0&feature=youtu.be

2. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Epoksiyi buldun sanırım Selçuk:thumb: Sahteye gelince aksiyonu bozulmamışsa ki ben büyün sahtelerimi epoksilerim ve aksiyonları bozulmaz, bulanık suda güzel işler çıkartabilir:thumb:

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Buldum bulmasınada ufacık bir şey bu :) Bir yer daha var orada da var dediler orada gidip bakıcam şöyle içine batırıp çıkarabileceğim miktarda bol bişeyler lazım sürme ile olacak iş değil bu hepsini sırayla onun içinne batırıp çıkarıp kısa sürede ve daha pürüzsüz yapmak gerek.

Bozulmaz büyük ihtimalle aksiyonu yinede denemem lazım.

4. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba;

Buna balık vurmaz :D

bu çok jan janlı olmuş :eek: hihi

yani yanar döner,kımıl kımıl,civcivli anla :D :D :laughing: :laughing:

şaka bir yana bu tarz el emekleri ile bir takım ince detayları deneme yanılma metodu ile öğrenmiş oluyoruz,

işte bu metod ile benimde öğrenmiş olduğum bir durum var,

yapmış olduğum bir modifiye ile yüzmeyen aksiyonu bozuk sahteleri kıvıra kıvıra yüzdürmenin bir yolunu buldum,

Lakin foruma resimli örnekler yükleyip konu açmaya üşendim,eminim bu yaptığım işlemi forumda paylaşsam matkap satışları artacak hihi hihi

5. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Banada jan janlı kımıl kımıl bir şey lazımdı zaten :D :laughing:

6. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    çok janjanlı olmuş hocaam. inşallah denk gelir güzel balıklar :) bu arada hazır konu açılmışken Cyhi Kaminari diye bir marka duyan yada bilen varmı :-D

7. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Valla Selçuk eğer bulduğun pattex universal mix epoksi yapıştırıcı ise (https://www.tekzen.com.tr/urun/pattex-epoxy-27-gr-576548) 1 tanesi ile 15 sahte falan epoksiledim, 6-7 aydır kullanıyorum hala sapasağlam hepsi:thumb:

İçine batırıp çıkarma işine gelirsek, sen de farketmişsindir epoksi çok yoğun bir madde. içine sahteyi batırıp çıkardığında çok kalın bir tabaka oluşabilir üzerinde ve aksiyonu, aerodinamiği falan bozabilir. bu tip kullanım için bence 30dk'lık epoksiler daha uygun olabilir, ya da epoksi tinerle inceltilip de kullanılabiliridk

Ben kamışın yüzüklerini değiştirdiğimde epoksiyi bir miktar tinerle incelttim, kullandığım epoksi 5dklık olmasına ramen kullanım süresi 15dkya falan çıktı ama zor kurudu ve akışkanlığı baya arttı. Bir de sahteyi epoksilemeden önce daima ince zımpara ile çok hafif zımparalarım, yoksa epoksi pürüzsüz zemini pek iyi tutmuyor.

8. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    vurur buna balık yeter ki ac olsun :D :D :D

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Epoksi o kadar pahaalı bir maddeyse yeni sahte almak bence daha mantıklı:rolleyes:

10. abt22

abt22 hüseyin

Favori Kamış:
    Lineaeffe Lead Surfer 420cm
    Favori Makine:
    Silstar Vision 5000 7+1 bilyeli
  11. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler link için fakat bu adamların kullandığı bir çok malzemeyi buralarda bulmak malesef zor.

epoksi kaplanmasının sebebi sahtenin boyasının çabuk dökülmemesi içindir bugün denedim aksiyonda sıkıntı yok.

Gürkan bahsettiğim şekilde içine batırılıp çıkarılacak çabuk kurumayan epoksilerin olduğunu duymuştum yapanlar var.

12. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Güneşli bir günde çok dikkat çekeceği kesin :)

13. lüfer_and_kofana

lüfer_and_kofana oğuz durmaz

Favori Kamış:
    lineaffe extreme 180 cast okuma salina 4,20
    Favori Makine:
    Epix pro 6500 - Vsystem6500- trio 40s
    En İyi Avı:
    1,15 ve 82 cm lik kofana
    epoxy içine batırıp çıkarabileceğiniz bir yapıştırıcı değildir . 2 karışımlıdır 5 dk donar 12 saate sertleşir. vernik işinize yarayabilir .( yat verniği )

14. brioche

brioche Gökhan YETER

Epoksi ile ilgili olarak söylendi mi görmedim ama fabrika tabanında kullandığımızdan paylaşmak istedim; dondurucu çözeltisi ile karıştırılıp kullanılır içine daldırılıp kullanmak için yaparsanız hepsini kullanmanız gerekir yahut donmaya başladığında tiner ile incelterek kullanmanız gerekecektir, uzun süreli tinerle inceltilip saklanması sıkıntılı olacaktır bir de 5 kglık tiner ve dondurucu piyasada yapı teknik malzemeleri satan firmalarda bulunabiliyor.