Merhaba arkadaşlar Kıyıdan Surf makine ve kamış ile avlanmak istiyorum.Makine ve kamışımı hazırladım.Eğer Rapalaların bağlanması konusunda bana yardımcı olan olursa çok sevinirim.Rapala kurşundan öncemi sonramı,ne kadar mesafe ile bağlanmalı,fırdöndü lazımmı?Eğer resimli bir şekilde gösterebilirseniz sevinirim.Forumlarda aradım ama pek birşey bulamadım. Şimdiden teşekkürler
slm slm arkadaşım rapala atarken ne kurşun kullanacaksın nede fırdöndü.rapalayı direk makinadan gelen misinaya bağlarsan daha sağlıklı olur.kurşun ve fırdöndü rapalanın yüzüşünü bozar. C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\rapala.bmp
Ben bir türlü düzgün foto yükleyemiyorum ..Sitedeki linklere bakıyorum ama yapıyorum bir böyle oluyor bunuda sadece bu linkten öğrendim http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27041
Rapala bağı denilen düğüm kullanılabilir, fakat avlakta sürekli sahte değiştirmek zor olacağından ufak ama kaliteli klip kullanmak daha basit ve kullanışlı olu. Klipsin fırdöndüsü yan keski ile koparılıp sadece klip takılırsa çak daha düzgün olur, Ufak klip sahtenin yüzüşüne menfi sonuç vermediğini söylüyeyim.
Hoşgeldiniz. Sorduğunuz soruların cevapları ( çizim dışında )aşağıdaki linkte bolca mevcut. İlgili konuları forumlarda aratırsanız çizimde bulacağınıza eminim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24313 Rasgele.
wobbler kullanımı için üretilmiş özel wobbler klipsleri piyasada satılmakta ben şahsen bu ürünleri kullanmaktayım bu günekadar hiç bir kötü etkisinide görmedim
Ben daha kolay bir yöntem biliyorum.O günkü kullanacağınız sahtelri çıkartınız.Sonra misinanın en sonuna bir yuvarlak yapınız düğümle..Sonra en sonunada resimdeki yayın ilk 2 yada 3 halkasını yan keskiyle hesip geçirin anahtarlık gibi hepsini o yaya takarak kullanabilirsiniz.. ..Rast Gele..
Emre aldın başını gidiyorsun. Konumuz rapala bağı. Sahteleri anahtarlığa dizme değil gubani. İstersen konuyu baştan bir daha incele.
Sana Okumanın rapala klipsini tavsiye ederim ( Stainless snap-lock). Düğümle uğraşmadan seri şekilde sahte balıkları çıkar / tak yapabilirsin. Ben 4 nolu' sunu kullanıyorum.
İlaveten, sahte balığı en fazla 0,30 mm.lik ve boyu Tkr. 1.7 mt olan f.carbon misinaya yukarıda bahsettiğim klipsle bağlıyorum. Daha uzak atıl için f.carbonun önüne en fazla 30 grlık kayar kurşun bağlıyorum. Kayar kurşunu düğüm/boncuk ile her iki taraftan sabitliyorum. En son böyle bir düzenekle 2.9 kg.lık yazılı orkinosu kıyıdan 25 metre mesafede tuttum. Bu av ile ilgili raporumu av raporlarında görebilirsin.
Benim sorum biraz farklı! Merhaba arkadaşlar Cevaplar için hepinize çok teşekkürler.Belirtmek isterim ki;ben kıyıdan 100-150 metre uzağa atmak istiyorum ve benim öğrenmek istediğim konu daha ziyade rapalanın misinanın en ucuna nasıl bağlanması gerektiği .Mesela ; 1)Makineden gelen Misinanın en ucuna bir fırdöndü bağlayalım 2)Fırdöndüden sonra da mesela 3 metrelik (bilmem uzunmu olur?) bir misina alalım.Bu misinanın en ucuna da 100 gr. lık (veya daha hafif) bir kurşun bağlayalım. 3)Kurşundan 1,5 metre yukarıya gelip (rapalayı bağlamak için) misinayı keselim.Bu kesilen yerede 3 lü bir fırdöndü bağlayalım. 4)Fırdöndünün 2 ucuna ;makineden gelen misinayı ve kurşunun bağlı olduğu 1,5 metrelik misinayı bağladıktan sonra,boşta kalan üçüncü ucada yaklaşık 1 metre uzunluunda bir misina bağlayıp en ucunada (Sahte balıkları takıp çıkarmak kolay olsun diye) fırdöndülü veya fırdöndüsüz bir Klips takalım.Sonra cumburlop denize sallayalım. Acaba böyle bağlasak olurmu? Dediğim gibi ;benim için en önemli konu -en uca kurşun (kaç gram) bağlayalımmı?Çünkü uzağa atmak istiyorum. -Rapala'nın kurşundan uzaklığı ne kadar olsa iyi olur? En son vevap yazan arkadaşımız biraz bilgi vermiş.Daha detaylı bilgi verebilecek olan varsa ,sevinirim. Herkese çok teşekkürler ve de rasgele
Düşündüğünüz sistem malesef mümkün değil. Çünkü ; 1- Bu sistemde bağladığınız takım daha suya inmeden havada karışacaktır ( kurşuna kadar olan misina ile fırdöndüden çıkıp sahteye giden misina ). 2- Olduya şans eseri karışmadı, çektiğiniz sahte, kurşuna uzanan misinaya mutlaka çekerken dolaşacak ve balığı cezbedecek aksiyonu yapmayacaktır. 3- 100-150 m atış yapmak derken bildiğimiz kamış-makine sistemlerinden başka bir düzenek kullanmayı kasdettiniz sanırım, açıklarsanız seviniriz.
Eeeeeeee! Nap'caz şimdi? Nasıl bağlayacağız peki?Hiç kurşun olmadanmı?Kurşun olmadan uzağa nasıl atacağız sahteleri?100-150 metreden kastım;ULTEGRA 10000XSB MAKİNEM ve 3 parçalı 150 gram kurşun atabilen kamışım var.Misina Spiderwire 0,14 mm örgü misina,yani bayağı ince.Geriye kalıyor tek eksik.O da benim marifetim .İnşallah onuda başarırız .Şimdiye kadar dandik marka (marketlerde 10.15 liraya satılanlardan bahsediyorum) kamış ve makinelerle ve 20 gramlık kurşunlarla 50 metreye kadar attık,inşallah bununla 100-150 metreye ulaşırız.Tabi zamanla olacak birşey. Tekrar anı konuya gelmek istiyorum.Normal şartlarda (atan kişi de biraz becerebilirse-kabiliyetliyse) bu makine ve kamış ile 100-150 metre sorun olmasa gerek.Tamam,atabiliyoruz,becerebiliyoruz;Ama atmak için 100-150 gram kurşun takmak lazım.Yoksa rapala ile beraber bu ağırlıkta kurşun takılmazmı?Hiç kimse bu konuda bir cevap yazmamış. Eğer bir arkadaşımız rapala ve kurşun beraber nasıl bağlanmalı konusuna açıklık getirebilirse çok sevinirim. Kurşunsuz rapala atmak konusunda bir sıkıntım yok.Misinanın ucuna bağla ve at,o kadar ;yoksa buda mı böyle olmayacak? Aklıma gelen başka bir metod ise şu; -makineden gelen misinaya fırdöndü -Sonra 1,5 metre kadar misina ve ucuna sabitleştirilmiş kurşun -kurşundan sonra da 2 metre kadar misina ve ucuna da sahteleri bağlamak için klipsli bir düzenek Eğer bu da olmayacaksa ,rapalanın nasıl kurşunla beraber bağlandığını lütfen biri artık açıklasın selamlar herkese
Rapalaya o ağırlıkta kurşun bağlanmaz. Ama yok ben ille öyle atmak istiyorum diyorsan,makineden gelen misinanın ucuna 1 fırdöndü bağla. 100'lük kurşunu bu fırdöndüye tak. 0,30 misinadanda 3 metre kadar bir beden yapıp ucuna rapalayı bağla,ve aynı fırdöndüye tak.
makinadan gelen misinaya klipsli fırdöndüyü bağlıyorsun klipsine istediğin ağırlıkta fırdöndülü kurşunu takıyorsun makinadan gelen misinayı bağladığın göze köstek misinanı bağlıyorsun kamış boyu kadar köstek bırakıp ucuna wobbler'ini bağlıyorsun atarkende wobblerini ayağının yanına koyup kurşunu geriye uzatıyorsun ve kamışı tüm gücünle savuruyorsun ayağının yanına koyduğun wobbler (sizin deyiminizle rapala) arkanızda bir yay çizip kurşunun peşinden hiç boşluk bulmadan devam eder ve suya kurşundan sonra ve ilerisinde düşer rastgele
Cemal olayı pek kavrayamadım ancak, (zaten, Hakan'a lazım, O anlasın yeterli ) bir sorum olacak yine de: Kamışın boyu en az 3,5 mt olması gerekir değil mi? 3 mt ve altı kamış, 3 metrelik bir beden için kısa kalır ve bu takımla atış mümkün olmaz ne dersin?