Rapala önerisi

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında elixer tarafından paylaşıldı.

1. elixer

elixer Ahmet

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore
    Favori Makine:
    SA Fliegen
  2. cakbas

cakbas çağdaş

En İyi Avı:
    50 cm Turna
    neden yurtdışı ?

benzer, hatta çok daha iyileri ülkemizde mevcut.

hem kargo süresi ve ücreti ile birleşince astarı yüzünden pahalıya gelir bence.

forum ana sayfasının üst tarafındaki e-mağazalara bir bak derim.

az önce verdim siparişimi, yarın elimde olacak.

rastgele..

3. elixer

elixer Ahmet

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore
    Favori Makine:
    SA Fliegen
    Üstad,

Acemi olduğum için 15-20 TL verip kaybetmek istemiyorum. 2-3 liraya satılanlar da çok uyduruk görünüyor.

Bunların adet fiyatları 4-5 TL civarında. Üstelik kargo bedava ve 15-20 liraya satılanlar kadar kaliteli görünüyorlar. Tek kötü tarafı bekleme süresinin 20-30 gün civarında olması. Eğer renklerin uygun olup olmadığını siz tecrübeli arkadaşlardan öğrenirsem sipariş vereceğim. teşekkürler.

4. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    kesinlikle haklısın. geçenlerde bir avda ne daiwalar ne duo lar atıldı. benim aliexpress sahteleri 10 balık çekti diğeri 2 balık... 5 tl ye ülkemizde kürdanı bile zor verirler.

ilkini boşver ama alacaksan 110mm 13gr olanları al derim. atış erimleri çok iyi olmasa da aksiyonları gayet iyi. bende almıştım. mavi olanın saros da 1 adet levreği ve sayısız barakuda sı var.

ancak daha uygun fiyata şunu tavsiye edebilirim.ebay rapala
    bunların atışı da aksiyonuda iyi.

5. elixer

elixer Ahmet

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore
    Favori Makine:
    SA Fliegen
    Önerin için çok teşekkür ederim. Tekneden kullanıyor olsam paraya kıyıp 20-30 liraya kendini kanıtlamış bir sahte alırım. Ama kıyıdan olunca ve benim de şimdilik acemi olduğumu düşünürsek bu parayı vermek mantıksızlık. Bunları lüfer için kullanmayı düşünüyorum. Sizce uygun mu?

6. cakbas

cakbas çağdaş

En İyi Avı:
    50 cm Turna
    bak bu lüfer sahtesi.. fiyatı 1.99 tl :)

http://www.avmarketi.com/asp/product/145943/Powerline-Bluefish-Lure-2-Lufer-Palamut-sahtesi

bak bu da lüfer kaşığı.. fiyatı 1.90 tl :)

http://www.avmarketi.com/asp/product/168506/Efsane-Yildiray-Lufer-Sarikanat-Palamut-kasigi

hem de 30 gün beklemene gerek yok. hem de yurtdışından nasıl birşey gelecek acaba stresi yok. vs. vs.

çok büyük alışverişler yapılmadıktan sonra yurtdışı alışverişini karlı bulmuyorum. :thumb:

7. elixer

elixer Ahmet

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore
    Favori Makine:
    SA Fliegen
    Önerileriniz için çok teşekkürler

8. ilkerjim

ilkerjim iLKeR

Favori Kamış:
    Okuma VS ystem Spin.
    Favori Makine:
    Daiwa
    En İyi Avı:
    2,1 Kg Çipura
    acemi oldugum için demişsiniz o yuzden ucuz bakmana birsey diyemem. ama ucuza aldanıp alınan sahteler boyası anında deforme oluyor yuzmesınde sıkıntı oluyor. hele ufacık bir darbe görsünler gaga filan kalmıyor hatta 2 ye ayrıldıgını bilirim biraz darbeyle. öğrenmek için diyorsan al dene ama ne olursa olsun yurt dışını önermiyorum. Zaten 3-5 av sonra atışları gidiş mesafelerini görünce has olan sahtelere yönelirsin :) ucuz 15 gr lık sahte 30 m giderken kaliteli örneğin Maxrap 10 gr lık sahte 50 gittiginde allah allaaah diyip kalakalıyor insan.

En önemlisi de DİP YAPISINI BİLMEDİĞİN MERADA en güvendiğin sahteyle baslama o ucuz sahteyi dene biraz bilgi sonucunda karar verip esas sahteni kullan yada kullanma. Bu Benim Fikrim ve öğrendiğim. RastgeLe