Rapala Original Floating Renk : Sfc Boyut : 13 Cm

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında 33orfoz tarafından paylaşıldı.

1. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Rapala original floatig SFC renk ve 13 cm'i hiçbiryerde bulamıyorum . Bir tane yadigarım vardı onu da ne olduğunu göremediğim bir balığa kaptırdım . Sanırım balon du . Türkiyenin neresinde olursa olsun bana yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim . mesajları bekliyorum .
    e-mail de olr : orfoz33@gmail.com

2. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
  3. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Orayı denedim , zaman zaman sitede sahte balığın resmine yer verselerde arayıp sorunca yok çekiyorlar .. yinede çok teşekkür ederim ..

4. murat3506

murat3506 Murat ÇAVUNDURLUOĞLU

5. OMMG

OMMG OKAN

Bu gün birkaç yere uğrayacağım,sizin için bakarım ve bulursam ayırtıp akşam eve döndüğümde paylaşırım...

6. modena

modena

sizin için bakacağım...

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Kısık balıkçılığa sorabiliriniz. Telefonunu googleden bulabiliriniz.

8. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    selam alanyadan yazıyorum 11 cm lik var fiyatı 20 tl

9. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    13 cm lik diğer modellerden var B ,S,FT SİZ BU SFC modelini hangi balıkta kullanıyorsunuz teknedenmi kıyıdanmı

10. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sfc

Mersinde Yaz Aylarinda çok Güzel Barracuda , Palamut , Ceylan Baliği Aliyorum . özellikle Barracuda . Sabah Gün Ağirirken Akşam Gün Batarken Sirti Ile Avlaniyorum . Derinlik 7 - 10 Kulaç Arasinda Deişiyor . Güzel Bir Günde 50 Cm üzeri 8 Tane Barracuda Aldim . Normalde 3 - 5 Tane Avliyorum Ama .

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "Barracuda" Deniz Turnası mı oluyor, hani şu günlük limiti 1 adet olan nam-ı diğer Iskarmoz?

12. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    rapala original floating SFC 13cm

teşekkür ederrim arkadaşlar. sanırım Murat arkadaşın önerdiği ebay dan alacağım . iyi avlar .

13. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    barracuda

Evet o balık . Akdenizde bol bulunan yakalaması zor ve tek düşmanı deniz kirliliği , trol ve gırgırlar olan o balık .

Trol - gırgır - ve deniz kirliliği olmasa denizde yüzerken her kulacınız balığa çarpar ... İç sularda dinamit , zehir , elektrik ve tırı vırı gibi zırvalıklar olmasa aynı şey oralar içinde geçerli...

Üç tarafı denizlerle çevrili memleketimizde bir denizcilik bakanlığı yok , balık avı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ilgileniyor . Siz amatör balıkçının tutacağı 1 adeti sıfırada indirseniz trol , gırgır ve deniz kirliliği ile yapmadığınız mücadele , görmezden gelmeniz bitirecektir sualtı hayatını .

Troller gece sahile sıfır trol çekerken çok aradık SAHİL GÜVENLİĞİ ... o saatte gelemeyiz yanıtını aldık hep ... Müsait değiliz yanıtını aldık hep .. ama her cumartesi pazar sahil tıklım tıklımken sahile 100 - 150 metre mesafede güneşlenirken gördük hep..

Sordunuz mu bir sahil güvenliğe ;
    - Amatör balıkçının tuttuğu 2 balığa cezalar yağdırıyorsunuz da denize dökülen tonlarca , sayı olarak milyonlarca küçük balığı ve her tür deniz yaratığını neden görmezden geliyorsunuz ? diye ... Ben sordum ; dayak yiyordum az kalsın .
    Ben sadece deniz değil , insan hariç her tür canlıya saygı duyan bir insanım . Balığı ve diğer canlıları neyin yaşatıp neyin yok edeceğini de bilirim .

-Siz 89 santimlik yayın balığını herhalde suya geri bırakıyorsunuz . Yani öyle olsa gerek. Yada attığınız 2 oltada da yayın var ; biri 110 cm biri 115 ; hangisini suya geri bırakırsınız ? Bırakırsınız değil mi?

14. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Merhaba..
    Çok uzun yazmak isterdim lakin işlerim var ama yazamadanda geçemeyeceğim dostum..
    Şimdi Arkadaşım insanlara saygı duyup duymamak pek tabii senin hakkın ona lafımız olamaz yalnız, üslupta kırıcı olmamaya özen ve ihtimam gösterirsek daha iyi irdeler ve anlaşırız diye düşünüyorum böyle mevzuları..
    Sonuçta adı üstünde paylaşım formundayız ve paylaşıyoruz değil mi..?
    Yanlışa yanlış her kişi karıdır güzel kardeşim.
    Herkes yaparsa bende yaparım olmaz..
    olmamalı..
    olur mu..? sana sorayım onlar bunu yaparsa bende şunu yaparım sence manktıklı bir yol mudur..?
    Gırgırları, trolleri şikayet ederde bi müdahale görmezsen o yapması gerekeni yapmayanlarıda şikayet edeceğiz değil mi..?
    yani olması gereken bu..
    Bizler doğa dostu amatör balıkçılarız, herkes bişeylerden şikayetçi..
    Herkes dem vuruyor katliamlardan dinamitten, gece zıpkıncısından, trolcüden,yasak avlanandan, limit hesabı gütmeyenden bilmemne bilmemne dahada artırabiliriz..
    ama her amatör senin mantığınla yola çıkarsa ne anlamı kalır ki bizim amatörlüğümüzün..
    Her durumun kendi içinde potansiyeli vardır..
    Koca koca teknelerle 3-5 limit altı balıkla yetinmeyeceklerini hepimiz gayet iyi biliyoruz..
    ama kurtara bildiğimiz kadarı senin benim milletimizin karı değilmidir..?
    ve bizimde yanlış potansiyelimiz limitle, sayıyla tebliğ ile sınırlandırılmıştır..
    yani onlara göre o devede kulak, sana bana göre bikaç balık devede kulak anladın umarım..
    Bizler yanlışa ahlaksızlığa, zalimliğe bu vicdani yaklaşımla müdahale etmeliyiz..
    önce onları halledin, ee ben bunu yapıyom ama şunlarınki ne olacak gibi kıyaslara girmeden vicdanen rahat hissedeceğimiz kadar yapacağız herşeyi..

Son düzenleme: 27 Ocak 2011
  15. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Mustafa bey Forumumuzda henüz çok yenisiniz.

Nuri abimizi siz de zamanla daha iyi tanıyacaksınız ki; kendisi değil iki adet 110-115 lik yayını, ömür süren bekleyişlerinin ardından gelen bir 150-200 cm lik yayını bile hiç düşünmeden doğaya geri bırakabilecek bir karaktere sahiptir. Bu nedenle mesajını yanlış anlamazsanız sevinirim.

Öncelikle forum kuralları gereği tebliğe aykırı mesajlar ya kaldırılır ya da bilgisiz kişiler uygun dille uyarılıp konu hakkında bilgi verilir. Bu bilgilendirme işlemini gerektiğinde yöneticiler dışında üyeler de yapabilir.

Sonuçta biz amatör balıkçıyız ve bizi bağlayan bir tebliğimiz var. Trolcüler gırgırcılar kanuna aykırı tonlarca balık yakalayabilir bu ayrı bir konu. Forumumuzu doğrudan bağlayan amatör tebliğimizdir. Bu nedenle konunun boşuna yere farklı yönlere çekilmesine gerek olmadığını düşünüyorum.

Ancak burada farklı bir durum var. aşağıda açıklayacağım üzere Ikarmoz-akdeniz baraküdası namı diğer deniz turnası konusunda sirkülerde bir farklılık var. Bu nedenle Deniz turnası-Iskarmoz baraküda-Akdeniz baraküdası olarak bilinen ve diğer balık türleri üzerinde tehlikeli bir baskı oluşturan balık için günlük limitin adet eğil 5 kg olduğunu düşünüyorum.

Nuri abicim. Yukarıda da kısaca belirttiğim üzere,

ki Bu konu daha önce de forumda konuşulmuştu- Sirkülerde adı geçen balık için her ne kadar Türkçe kısmında Deniz turnası densede yanında bulunan latince isimlendirme de balığın Scomberesox saurus yani Zurna balığı olduğu anlaşılmaktadır.

Bu nedenle tebliğdeki deniz turnasını nesli gerçekten tehtid altında olan Zurna balığı olarak algılamak doğru yaklaşım olacaktır.