Kıbrıs /Girne 'de bir av marketini gezerken gördüm bunu. fiyatı yanlış hatırlamıyorlarsam 16 liraydı. 16 liraya bulunca kaçıramazdım aldım. Henüz deneme fırsatım olmadı, muhtemelen yarın İzmir/Aliağa sahillerinde yüzdüreceğim. Yalnız sorum şu, ağırlığı güzel olsa da bu aralar hava rüzgarlı, oskar bulrag veya fladenin uzun atım şamandırasıyla kullanmayı düşünüyorum 2 metrelik bir aralıkla. Bu durumda rapalanın aksiyonunda bozulma olur mu? Ve hazır şamadıraya gelmişken şunu da sorayım; Oskarın yeşil fosforlu şamandıralarından ve fladenin uzun atım şamandırasından kullanıyorum, atış yaptığım zaman yeterli uzaklığa gidiyor fakat bazen şamandıranın dönmesinden dolayı misina üst tarafa dolanıyor, bu da sahtenin aksiyonunu elbette olumsuz etkiliyor. Bu karışıklıktan sorun atış stili midir acaba?
Şamandıra suya düşmeden elinle misinayı tutarsan rapala şamandıranın önüne geçecektir aksiyon olarak ustalar yorum yaparlar sanırım
girne'de hiç av yaptınız mı ? pazartesi itibariyle bir haftalık tatile gidiyorum oralara.. kıyıdan at-çek iş yapar mı ? neler çıkar ? kiralık tekne bulma imkanımız var mı ? çapari ile palamut alınır mı ? bölge tavsiyesi alabilir miyim ?
Girnede hiç av yapmadım ama alışverişe gittiğim av marketi bu dönemlerde balık olmadığını söyledi. Girne sahilinin en verimli balığının barracuda olduğunu biliyorum. At-çek yok denecek kadar az kıbrısta, genelde canlı yemle bekliyorlar. Şöyle bi tavsiyede bulunayım, ben yarın girnede balığa gitsem liman yerine kalenin arka taraflarını tercih ederim ama orada da dikkat edeceğin şey teknelerin tek giriş noktası olduğundan zamanlama. Kiralık tekne bulabilir misin bilmiyorum açıkçası, harboura gittiğin zaman zaten önüne yüzme için tekne turu ayarlayacaklardan çıkacaktır, onlara sorarak sağlıklı bilgi edinebilirsin.
Kesinlikle bozar,sahte balığı misinanıza bağlayın,sahtelerle yakalayacağınız avcı balıklar göreceksinizki 1-2 metre önünüzde bile sahteye saldırabilecektir,belirli ağırlıktaki sahteler belirli mesafelere kadar zaten giderler,amacınız levrek ise zaten size önerim dikey değil yatay atışlar yapın 15-30 metre ileri gidecek şekilde,tabiki avlağınızın nasıl bir yer olduğuda önemli, ama çoğu avlakta size önerim sağa sola yatay atışlarla avlanmaya çalışın.
bu sahte dibe çok dalar.kıyıdan atıp çekmek için,kıyının derin olması lazım..aksi taktirde gagası bir yere takılır,,sizde boşluk verirseniz o esnada iğnelerde takılır..bu sahte esasen sırtı sahtesi..ki birde şamandıra ile atıp çekmeyi düşünüyorsun.. sahte kıyıya yaklaştıkca,takılma olasılığı dahada artacak.. arada şamandıra olmasa..sahte kıyıya yaklaştığında kamışı yukarı doğru dikerek sarım yaparsan.. sahten biraz daha yukarıdan gelir..
Dün kullandım. Şamandıra kullanmadan da iyi mesafelere ulaşabiliyor. İskele ucundan atıyorum ki iskele balıkçı gemilerinin yanaştığı bir iskele, takılma vs hiçbir sorunla karşılaşmadım. 2 hızlı 3 yavaş sarım ve 1 saniyelik es vererek kullanıyorum