başlıktan anlaşılacağı gibi ustalara bir sorum olacak. mesela boğaza gidiyoruz burada rapala silikon ya da kaşık iş yapar deniyor. ama avcılar sahilde rapala silikon kaşık iş yapmaz deniliyor. bu neye göre söyleniyor ve nereden anlaşılıyor merak ediyorum. örneğin bir yere tatile giderken orada sahtelerle at çek avı yapılır mı yapılmaz mı bunu nerden bileceğim?
Rapala ile avlamak istediğin balık avlakta var ise tabi ki av yaparsın. Yani levrek ya da lüfer peşinde olduğunu düşün. Rapalayı kullandığın yerde bu balıklar bulunuyor ise sorun yok, her zaman yakalama şansın var. Ama şöyle bir şeyi de ben kabul edemiyorum: Levrek şu merada rapalaya atlar, şu merada atlamaz. Böyle şey olmaz. Varsa her iki merada da atlar. Ancak olsa olsa rapalada renk tercihleri değişebilir.
abi burası izmir gibi değil. burda rapala kaşık akıntının bol olduğu balığın yoğun olduğu bölgede iş yapar. balık marmaraya girdiğinde dağınık olur. gel görki burada levreğide bulmak samanlıkta iğne aramaya benzer. sen onu bulmazsın o seni bulur. hiçmi iş yapmaz yapar elbet ama boğazda 20 parça alıyorsan marmara kıyılarında 2 parça belki alırsın belki alamazsın.
keşke bizden öncekiler müsade etselerdi de bizde boğazdan levrek marmaradan kofana hatta hatta 40 sene öncesinde olan mercanı tutabilseydik. ama ney yazıkki