Rapala takım malzemeleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında elixer tarafından paylaşıldı.

1. elixer

elixer Ahmet

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore
    Favori Makine:
    SA Fliegen
    Üstatlar merhaba
    Bu işe yeni başlayacağım. Uzun zamandır bu kadar heyecanlanmamıştım. Sizlere sormak istediğim şey şu. 2. El roder sensei 4.20 ve ryobi eco 6000 vi aldım. Boğaz'da rapala için uygun mudur? Sarıkanat ve lüfer avlamak istiyorum. Bir de rapala takımı için hangi malzemelerden hangi özellikte ve ne kadar almam gerekiyor. Yeni olduğu da düşünürsek yedekli almak istiyorum. Sizden gelecek tavsiyeye göre netten sipariş edip kendim hazırlayacağım. Şimdiden ***.

2. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    boş kalmış bir konu ve enteresan..:)alınmış alınmıştır arkadaşım sen bence aldıklarına alışmaya çalış.ha kullanan varmı bilmiyorum.umarım vardır ve fikri yorumlarda bulunur.spin tercihin marmarada atçek yapacağını düşünecek olursak sert aksiyonlu kamış ve makine lazım.senin bütçen nedir onu söyle ben sana bir kaç tavsiyede bulunayım.

3. elixer

elixer Ahmet

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore
    Favori Makine:
    SA Fliegen
    Metin Bey Selamlar,

Kamış ve makineyei zaten satınalmıştım. Gerekli malzemeleri bu sitede de reklamı olan üsküdarda bir balık malzemeleri satan yerden temin ettim. Şimdiye kadar 3 kez gitme fırsatım oldu ve hatırı sayılır bir takımı da boğaza teslim ettim. :) balık olarak siftahım yok ama epey tecrübe kazandım. öğrenmeye de devam ediyorum. çok teşekkürler.

4. YuKCeLL

YuKCeLL Yüksel

Favori Kamış:
    Shakespeare 3 Parça
    En İyi Avı:
    Levrek 0.4kg
    Ahmet Selam,
    Kamış ve motor çok iyi fakat at çek için biraz uzun ve ağır çok yorar; ama alışır, kas yaparsın:)
    Rapala tavsiyem, Strike Pro 120F 9cm serisi başlangıç için iyidir;)

5. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Rapala tavsiyem en ucuz olanlarindan alin :) şuan için onlar bütçenizide sarsmayacaktir.
    Oscar'in 2 liralik rapalalari var 5cm onlarin kirmizi kafasi ve mavi sirtli olanlarindan alin derim.

6. elixer

elixer Ahmet

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore
    Favori Makine:
    SA Fliegen
    Yüksel selam,

Aynen söylediğin gibi oluyor. Akıntıda 150 gr'ı çekmek epey yorucu. Daha balık yakalayamadım. Yakaladığımda ne olacak merak ediyorum :)

Rapala olarak dediğiniz gibi şu anda ucuz rapalalar kullanıyorum. 2 TL'ye satılan blufish markalardan kullanıyorum. 1 günde 5 tane kaybettiğim oldu. 2 tane Kendo rapalam var. Onları biraz daha işi öğrenince yüzdürcem :)