Değerli üyeler Bir ara İngiliz balıkcılık forumlarında hayli aktifdim. Orada bariz göze çarpan husus,üyelerinin raporlarının pek çoğunda,illaki avlarını tevsik eden fotoğrafların yer almayışııdır. Forumuzdada kaide,üyenin beyanının esas olduğu söylensede,bir avın resimlerle süslenmemiş olması,hemen bazı şüphelerin doğmasına sebep olmaktadır. Dolayısıyla bu konumun bir av raporu olarak sayılmamasını sadece dün akşamüstü başıma gelen enteresan bir durum olarak telakki edilmesini diliyorum. Akşamüstü 6 dolaylarında sözleşmiştik balığa çıkmak için.Komutanım az geç kalacağından,beklerken,zaten haylidir hesaplarını sormaya azimli olduğum Assos liman içi levreklerini şöyle bir yoklamak fırsatı doğdu. Esasen dört sene kadar evvelinde buradan 6 levreği üst,üste alabilmiştim. Yanımda sadece 7 cm'lik üstelik taklit vede Kalamar zokası kutuma hernasıl olduysa olup karışmış bir rapala kullandım. İlk atışımda hemen levreklerin ilgisini çekti irice bir tanesi hamlettiysede alamadı. Az ilerledim,levreklerin beni hissetmemesi için masaların arasından,bir direğin arkasından açığa değilde kıyı duvarına paralel atışımı gerçekleştirdim. Karaya yakın sıkışmış gümüş sürülerinin arkasından hıışımla saldıran levrek anında rapalamı kaptı,hop aldım dediğim andada bir diğeri daha hamletti. İnanılmaz rapalamda iki levrek vardı. Başıma üşüşenlerin haykırışları arasında,sudan keserken direğin tentesine değdi kamışım ve biri cup suya geri,diğerini dışarı aldım. İyi beslenmiş tombul güzelmi,güzeldi. Yeni partnerim Onura hadi bunu salalım dedim. Zaten uzun yıllar boyunca dış ülkelerde yaşamış ve oraların kültürünü almış Onur sevindi onu iğneden çıkarttı atma hamlesindeyken engelledim. Peki neden; Kaide şudur,şayet bir levreği salacaksanız,özellikle liman içlerinde,onu yakaladığınız yerden salmayın,50 metre kadar uzaklaşın ve öyle salıverin. Aksi takdirde o,diğer meraklı levreklerin ürkmesine sebep olacaktır ve uzun müddet oradan sair bir levreği alamazsınız. Fotoğraf makinem yoktu,almamıştım.Zaten olağan bir av gerçekleştirecektik,resim çekme ihtiyacını duymamıştım. Sevgi ve saygımla kalınız Vedat Abayoğlu 1948 - Çanakkale
Bazı anlar vardır herkezin görmesi gerekli işte bu anlatımdan öyle bir av anı paylaştınız bizimle vedat abi. O anlardan birisini anlattınız bize. Action cam gibi bi cihaz lazım bize. Avda her şey olabilir. Rastgelsin vedat abi. Sevgiler saygılar .
Ellerinize sağlık İnşallah daha iyileri rasgelsin. evet kadem hala alacaz kamerayı da takıcaz da kyıt ettirecez Allahın uzakdoğulusundan 2000 rapala getırteceğine bir kamera getirt be mubarek hay Allahım ya
Sende haklısın ama... Cidden zevkli oluyor o alet yahu... Bende vardı, hala da bir yerlerde duruyordur kesin evde. Ha, balık tutmaya katkısı sıfır. Hatta zararı oluyor, ürkütüyor balıkları. Ama tutlan balığı izlemek çok daha bir heyecan oluyor. Fakat meraklısına hatırlatayım. Balığın gelip, yem burnuna çarpacak kadar olmasına rağmen yüz vermediğini görmek, bolca tırnaklarınızı yiyip üzülmenize sebep olabilir.
Ben de at-çek ile combalağın içinden aldığım ispendeği aldığım yerden saldım, sonra o sabah oracıklarda bir hareket , bir combalak daha aradım fakat hiç hareket kalmamıştı.Hakikatende yakalanan küçüğü 50 metre gibi uzak bir yerden salmak çok iyi bir fikir.Teşekkürler Vedat Dayım. Yakaladığım yer mendirek içiydi. Rastgele
Ellerinize saglik Vedat agabey. Cok onemli hususlara dikkat cekmissiniz. Sizden ogrenecek daha cok seyimiz var.
Öncelikle Vedat beyi tebrik ederim. Yıllardır gerek kara gerekse balık avcılığında hep fotoğraf konusu aklımı kurcalamıştır.Aslında keşke o zamanlar teknoloji bu kadar gelişmiş olsaydı o unutulmaz anıları reme dökebilseydim diye hayıflanmıyor değilim. Lakin her ne kadar av anısının resimle süslenmesi hoş olsa da ben resimsiz anlatımları daha çok seviyorum. iyi ve sürükleyici bir anlatım her zaman daha ilgimi çekmektedir.Tabi bu benim tercihim.Bu yüzden de arkadaşlar çekmedikçe ve çok ender olaylarda pek fotoğraflarım yoktur. Eğer kişi zaten gerçekdışı bir mizansen yaratacaksa özellikle boğazda resmedeceği birçok kova vardır Kaldı ki özellikle boğaz balıkçılığında zaten çoğu kişi birbirini tanımaktadır. Örneğin Boğazda m...t..in diye biri var ki balıkçıdan aldığı balıkları kovasına koyar birkaç canlı balık ta tuttu mu millete olta balığı diye satar. Eveli gün tarabyada kimsede tık bile yokken birinin kovasında 3 adet baba lüfer vardı.Şimdi orada benden bile kat kat tecrübeli onlarca kişinin bile oltasına tık etmemişse tek bir kişinin 3 adet balığı bende şüphe uyandırır.Kaldı ki lüfer sarıkanat başladı mı sıradan herkese vurur. O kişi ile biraz safça sohbetten sonra sandalcılardan para ile aldığını da öğrendim. Anlatmak istediğim eğer kişi abarmak veya argo tabiri ile palavra sıkmak istiyor ise zaten bunu yapar.Ayrıca her kişinin de fotoğraf makinası yok sanırım. Biz bu tutkuyu amatörce yapıyor isek ister fotoğraflı olsun ister fotoğrafsız bence her rapor aynı. Sevgi ile kalın.
Tek atışta çift levreği zaten alsa alsa Vedat Hoca alırdı. Geri salınacak levreklerin biri karaya çıkarken aksilik olsa da o zaten kandırılmış, kıyıya getirilmiş olduğundan tutulmuş sayarım. Çok güzel anı olmuş Hocam. Paylaşım için teşekkürler. En güzel yanı ise o av heyecanıyla dikkat etmeyeceğim bir detayı daha öğrenmiş olmam.
Tebrikler Vedat abi, yine ders niteliğinde bir ava imza atmışsınız. merhaba Serdar bey, demek istediğiniz bahsettiğiniz kamera gözün görmediğinimi görüyor?
Vedat abi sayende ara gazı aldım,sigara altı yapmışsınız resmen av partisi öncesi ,benim atçek yapmam lazım şimdiidk zor tutuyorum kendimi uyku neyim yok gözümde vallah sabah malzemeciye inip kamışın ucuna baktıracağım, aklıma gelmişken abi,bir öneriniz varmı,2 parçalı kamışın ucundaki başlığın porseleni çatlamış,o tamir olurmu
Vedat abi öncelikle tebrikler. Çok iyi bir noktayı bize anlatmışsınız,elin ingilizleri kadar birbirimize güven duyamıyorsak biryerlerde hata var demektir,fotoğraflı rapor demek avın gerçek olduğunu kanıtlamaz. Sizin başınıza gelene benzer bir olayı yaklaşık 10 yıl evvel arkadaşım yaşamıştı. Onunda barbun oltasına yakalanan küçük barbunu yutmaya çalışan iri barbun tek kancada gelmiş ve iri barbun sadece küçüğü ısırmıştı. Ayrıca geçen haftada yan taraftaki vatandaş hırsızlı tek takımdaki 2 kancaya 2 sarıkanat takılmış halde oltasını çekiyordu. Allah kısmetlerimizi daim etsin.
yine konuşturmuşsun ustalığını ve bilinçliliğini vedat abim.örnek alınman ve nice avlar dileğiyle.yakın zamanda şu hafif hafif kaşınmaya başlayan turnalara da birşeyler yaparız artık ne dersin vedat abi?
Sevgili Kadem Bu sahneyi resimleyememiş olmam beni üzmüştür. Evvelinde iki kere palamutta ve bir kerede sinagrit avımda aynı durum başıma gelmiştir. Sanırım bunları size yollamıştım. Seninde çok iyi bildiğin gibi,Boğaz mantarlı yemli çinekop avında bu durumlara şahit olmak olasıdır. Tebliğ müsaade ediyor nasıl olsa diye liman içinde avlansam,hergün en azından birkaç tanesini yakalamam mümkün. Ancak elim pek gitmiyor,zira boyları ve cesametleri genelde bir kg'mın altında. Belki sırf yakala,bırağa yönelik bir avını yapabilirim. Sevgimle kal
Sağol sevgili Aliço,b elki devam edersem birçoğunu kandırabileceğimi sanıyorum. Yakala,bırağa yönelik bir av daha yapabilirim. Sevgimle kal
Bu hususlar zaman içinde edindiğim tecrübelerin ifadesidir sevgili İbo. Elimden geldiğince sizlere püf noktaları aktarmaya gayret edeceğim. Sevgimle kal
Sağol sevgili İsfendiyar,bence yorumlarında haklısın. Ama burası memleketimiz ve maalesef kişilerin beyanları esas alınıyor görünsede,inandırıcılığı pek olamıyor. Babayla avınızda sanırım o devamlı bir balık aldığınızda resim çekme çabasına girişmiştir.Hemde aynı balıkları kerelerce çekerek. Aradada beni kulağımıda illaki çınlatmıştır.Bu durum onda maalesef yerleşik bir huy halini almıştır ve genelde kendisine zarar dahi vermektedir. Mümkün olurda buralara yerleşirsen bazı gerçekleri sende kavrarsın bundan eminim. Sevgimle kal
Bu bence bir tesadüftü sevgili Aykut. Bir avcının başına arada gelen bu gibi durumlar bence ustalıkla değilde şansla alakalıdır. Ancak yemli yapılan bir avda,helede birkaç iğne kullanıldığında,ilk asılan balıktan sonra takım biraz daha süzdürülürde,diğer balıkları tahrike devam edilinirse,arada bir hatta 2 tane daha oltaya gelmesi temin edilebilinir. Benim sıkca yaptığım bir iştir ve son Jumbo mercan avımda bir kere 3 bir kerede 2 mercan birden alabilmemi sağlamıştır. Sevgimle kal
İlgi ve yorumlarına teşekkürler sevgili Kadir. Bir kamışın fujilerinin porseleninde çatlak oluşmuşsa,bence tamir yerine uygun bir tanesini yerine takmak daha emniyetli olacaktır. Ancak iç poselen dışarı alındığında,kimi zaman eldeki yedeklerden bir tanesi içine güzelce yerleştirebilinirde. Bu durumda illaki hızlı donan bir yapıştırıcıyla takviyesine ihtiyaç vardır. Sevgimle kal