rapala ve diğer suni yemleri nasıl bağlayacağız

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında pilotaj tarafından paylaşıldı.

1. pilotaj

pilotaj altan

arkadaşlar yeni bir üyenizim rapala ve türevlerini at çek yaparken nasıl bağlamalıyız klasik rapala düğümü var direk kamıştan gelen misinaya rapala düğümü ile bağlayın diyorlar.ben bu şekilde bağlayıp atarken 2 adet rapaladan oldum okadar kontrol etmeme ramen ve bu arada çok rapala değiştiriyorum balamak zor geliyor kimi sadece küçük klips bağla deiyenlerde var birde rapala için özelklipsler varmış en doğrusu hangisidir yardımcı olursanız sevinirim

2. mertyılmaz0

mertyılmaz0 mert yılmaz

En küçük boyundan Rapala klipsi al.En iyi çözüm budur sende benim gibi çok rapala değiştiriyorsan çok kolay oluyor:)Klipsi aç yeni rapalanı tak.:)

Rapala fırdöndüsü kesin çözümdür.

3. pilotaj

pilotaj altan

rapala klipsi direk mi bağlıyorsunuz kimileri fırdöndüyü koparıp sadece klips takıyorlarmış bu arada kaç numara klips kullanıyorsunuz?

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    okuma 12 numara...

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  6. pilotaj

pilotaj altan

kamıştan gelen misinaya direk klipsi bağlayıp ucunada rapalayı fırdöndü falan yok değilmi

7. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eğer spin kamışla, yani ince kamış ve ağırlıksız kullanacaksanız, sadece bir klipsle işi bitirirsiniz, makineden gelen misinaya klipsi takıp, ucuna da rapalayı geçirirseniz tamamdır.

ama kurşun takacaksanız sistem ayrı... kurşun sadece çok mecbur olunan avlaklarda kullanılır, aksi halde kesinlikle tavsiye edilmez.

8. pilotaj

pilotaj altan

teşekkürler yardımlarınız için ankarada rapala klipsi bulmak biraz zor sanırım

9. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    peki bu örgü(ip) misina için de geçerli mi? yani makinadan gelen 0.18mm ip misinam var. ben yüzen tip suni yemimi direk bu ip misinaya mı bağlıycam? balığın bu misinayı görüp ürkme gibi bir problemi olabilir mi?

10. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    sorum günceldir

11. Salihreis

Salihreis Salih Günerergin

Favori Kamış:
    sadece olta
    Favori Makine:
    okuma salina SA-65
    En İyi Avı:
    kaçan balık :-)
    0,20 - 0,25 arası fc misina 10 - 12 metre + en küçüğünden bir fırdöndü + ip misina

12. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    peki kamışla atarken bu minik fırdondu kamısın halkalarına takılıp hızı yavaşlatmaz mı ya da kamışın porselenlerine zarar verip ileride misinanın aşınmasına yol açmaz mı?

13. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Eğer FC beden kullanmakta ısrarcı iseniz 10-12 m yerine fırdöndüden sonra kamışın boyu kadar yaparsınız. Avlandıktan sonra da çıkarırsınız.Fırdöndü makaradaki misinanın sonunda kalır. Bir şeye zarar gelmez veya makaraya sarmanıza gerke kalmaz.

Çok büyük trofe avlar yapmayacaksanız, kullanım kolaylığı, daha fazla görünmezlik gibi çekinceleriniz de varsa o zaman bir 4-5kg çekerli 0.20 mm monofilament misina da işinizi görür. FC bedene ya da örgüye gerek kalmaz. Ayrıca rüzgarlı havada ince örgü misina kullanmak pek kullanışlı olmuyor. Dolaşma potansiyeli yükseliyor.

14. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    teşekkür ederim bilgiler için

15. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    başlığı yeni okudum,atçekde yeni olduğum için ve sık sık rapala değiştirme ihtiyacı olduğum için,bu gün minik bir klips taktım,fır döndüsünü kesip çıkardım,su üstü rapalayı takıp soluğu hemen av yerinde aldım,amacım balık tutmak deyil:) sadece rapalaya takılmış klipsli sistemi test etmek,
    gördüğüm, istediğim aksiyonları verdiremedim,klipsi aradan çıkarınca işte bu dedim aksiyon böyle olmalı,tesadüf mü bilemiyeceğim amma ilk mi 2ci yahut 3cü atışımda rapalamı bir karşılıyan oldu ani den ama balık uyandı:)
    raund u sıfır kilometre rapalam ile yapacağım:) kargo dan yeni geldi

saygılarımla

16. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    arkadaşlar rapalanın halkasında ektradan bir halka daha var,onu niçin takıyorlar?getirisi nedir?

17. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    bir karış uzunluğunda tel bir gövde, başında fırdöndü, sonunda klips var, fiyatı 0,25kr. sararken balığın görmesi bence pek olası değil. hem balığın sahteyi tamamen yutup misinayı çenesiyle kesme olasılığını ortadan kaldırıyor, hem oltanın suda düzgün bir şekilde yüzmesini sağlıyor, hemde arka üçlü iğnenin misinaya dolaşmasını önlüyor. örgü misinayla kullanıyorum, memnunum, tavsiye ederim..

18. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Yahu yanlis anlamazsaniz birsey soracagim.Acaba nasil kullaniyorsunuz orgu misinayi at-cek te?Bir puf noktasi varmi? Ben sadece derin sularda kullanabiliyorum.Cunku at-cek ile acayip karisiyor ve insanin moralini bozuyor,acmak uzun zaman aliyor yada hic acilmiyor:S.Daha once bir makara orgu misinam ziyan oldu karisarak.Bir oldu-iki oldu uc oldu ama yinede karismaya devam etti.Bende sinirlenerek imha ettim :S :)

19. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Eğer klipsli sistemle kullanacaksanız klipsi o halkaya takıp kullanabilirsiniz. Eğer Rapala düğümü ile kullanacaksanız o halkayı çıkarabilirsiniz. Rapalanızın aksiyonuna göre halkayı çıkarıp çıkarmamaya karar verebilirsiniz.
    Ben şahsen hiçbir zaman çıkarmıyorum orijinal halini bozmamak için...

20. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Örgü misinaların çok incelerinden (0.10mm ve altı) kullanmazsanız çok büyük bir sorun olacağını sanmam. Bir de kullandığınız spin takımınız ile uyumlu olmanız gerekiyor. Yani kamışın uzunluğu, takımın toplam ağırlığı dengeli atışlar yapmanızı, sahtenize gerekli aksiyonu vermenizi sağlıyorsa doğru takımdır. Böyle bir takımla kullanacağınız örgü misina çok ince olmadığı ve aşırı rüzgarın bir fırtınanın ortasında kalmadığınız sürece dolaşma sorunu olmaz.