arkadaşlar yeni bir üyenizim rapala ve türevlerini at çek yaparken nasıl bağlamalıyız klasik rapala düğümü var direk kamıştan gelen misinaya rapala düğümü ile bağlayın diyorlar.ben bu şekilde bağlayıp atarken 2 adet rapaladan oldum okadar kontrol etmeme ramen ve bu arada çok rapala değiştiriyorum balamak zor geliyor kimi sadece küçük klips bağla deiyenlerde var birde rapala için özelklipsler varmış en doğrusu hangisidir yardımcı olursanız sevinirim
En küçük boyundan Rapala klipsi al.En iyi çözüm budur sende benim gibi çok rapala değiştiriyorsan çok kolay oluyorKlipsi aç yeni rapalanı tak. Rapala fırdöndüsü kesin çözümdür.
rapala klipsi direk mi bağlıyorsunuz kimileri fırdöndüyü koparıp sadece klips takıyorlarmış bu arada kaç numara klips kullanıyorsunuz?
rapala bağı ile bağlarsanız daha sağlıklı aksiyon yapar. ama sürekli sahte değiştiriyorsanız o zaman klips falan kullanın... rapala bağı; http://134.198.32.40/fishing/hackle-images/rapala_knot.gif
eğer spin kamışla, yani ince kamış ve ağırlıksız kullanacaksanız, sadece bir klipsle işi bitirirsiniz, makineden gelen misinaya klipsi takıp, ucuna da rapalayı geçirirseniz tamamdır. ama kurşun takacaksanız sistem ayrı... kurşun sadece çok mecbur olunan avlaklarda kullanılır, aksi halde kesinlikle tavsiye edilmez.
peki bu örgü(ip) misina için de geçerli mi? yani makinadan gelen 0.18mm ip misinam var. ben yüzen tip suni yemimi direk bu ip misinaya mı bağlıycam? balığın bu misinayı görüp ürkme gibi bir problemi olabilir mi?
peki kamışla atarken bu minik fırdondu kamısın halkalarına takılıp hızı yavaşlatmaz mı ya da kamışın porselenlerine zarar verip ileride misinanın aşınmasına yol açmaz mı?
Eğer FC beden kullanmakta ısrarcı iseniz 10-12 m yerine fırdöndüden sonra kamışın boyu kadar yaparsınız. Avlandıktan sonra da çıkarırsınız.Fırdöndü makaradaki misinanın sonunda kalır. Bir şeye zarar gelmez veya makaraya sarmanıza gerke kalmaz. Çok büyük trofe avlar yapmayacaksanız, kullanım kolaylığı, daha fazla görünmezlik gibi çekinceleriniz de varsa o zaman bir 4-5kg çekerli 0.20 mm monofilament misina da işinizi görür. FC bedene ya da örgüye gerek kalmaz. Ayrıca rüzgarlı havada ince örgü misina kullanmak pek kullanışlı olmuyor. Dolaşma potansiyeli yükseliyor.
başlığı yeni okudum,atçekde yeni olduğum için ve sık sık rapala değiştirme ihtiyacı olduğum için,bu gün minik bir klips taktım,fır döndüsünü kesip çıkardım,su üstü rapalayı takıp soluğu hemen av yerinde aldım,amacım balık tutmak deyil sadece rapalaya takılmış klipsli sistemi test etmek, gördüğüm, istediğim aksiyonları verdiremedim,klipsi aradan çıkarınca işte bu dedim aksiyon böyle olmalı,tesadüf mü bilemiyeceğim amma ilk mi 2ci yahut 3cü atışımda rapalamı bir karşılıyan oldu ani den ama balık uyandı raund u sıfır kilometre rapalam ile yapacağım kargo dan yeni geldi saygılarımla
bir karış uzunluğunda tel bir gövde, başında fırdöndü, sonunda klips var, fiyatı 0,25kr. sararken balığın görmesi bence pek olası değil. hem balığın sahteyi tamamen yutup misinayı çenesiyle kesme olasılığını ortadan kaldırıyor, hem oltanın suda düzgün bir şekilde yüzmesini sağlıyor, hemde arka üçlü iğnenin misinaya dolaşmasını önlüyor. örgü misinayla kullanıyorum, memnunum, tavsiye ederim..
Yahu yanlis anlamazsaniz birsey soracagim.Acaba nasil kullaniyorsunuz orgu misinayi at-cek te?Bir puf noktasi varmi? Ben sadece derin sularda kullanabiliyorum.Cunku at-cek ile acayip karisiyor ve insanin moralini bozuyor,acmak uzun zaman aliyor yada hic acilmiyor:S.Daha once bir makara orgu misinam ziyan oldu karisarak.Bir oldu-iki oldu uc oldu ama yinede karismaya devam etti.Bende sinirlenerek imha ettim :S
Eğer klipsli sistemle kullanacaksanız klipsi o halkaya takıp kullanabilirsiniz. Eğer Rapala düğümü ile kullanacaksanız o halkayı çıkarabilirsiniz. Rapalanızın aksiyonuna göre halkayı çıkarıp çıkarmamaya karar verebilirsiniz. Ben şahsen hiçbir zaman çıkarmıyorum orijinal halini bozmamak için...
Örgü misinaların çok incelerinden (0.10mm ve altı) kullanmazsanız çok büyük bir sorun olacağını sanmam. Bir de kullandığınız spin takımınız ile uyumlu olmanız gerekiyor. Yani kamışın uzunluğu, takımın toplam ağırlığı dengeli atışlar yapmanızı, sahtenize gerekli aksiyonu vermenizi sağlıyorsa doğru takımdır. Böyle bir takımla kullanacağınız örgü misina çok ince olmadığı ve aşırı rüzgarın bir fırtınanın ortasında kalmadığınız sürece dolaşma sorunu olmaz.