rapala ve sahte yem ile boğazda neler yakalayabilirim?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ocush tarafından paylaşıldı.

1. ocush

ocush A.Okan ÖZDAMAR

En İyi Avı:
    5,3kg.kaya giridası
    Herkese merhabalar.İstanbulda balık avına yeni başladım.İstavriti bol bol yakalıyorum ve artık sıkılmaya başladım.sahte yem ve balık türleri ile ava merak saldım.Sizce bu mevsimde sahte yem ve rapala ile boğazda birşeyler yakalayabilirmiyim.Kıyıdan at çek yaparak avlanacağım.Üsküdarda ikamet ediyorum.Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...

Saygılarımla...

2. yilmaztaha

yilmaztaha

Favori Kamış:
    Olta zıpkın
    En İyi Avı:
    Kofana
    Akın zamanı çinekop, lüfer ve palamut yakalayabilirsiniz. Başka balıklar çok zor. Boğazda Rapala ile yakalanabilecek levrek gibi balıklar ne yazıkki artık yokgibiler.

3. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    akin dönemi tam gün batiminda (özellikle aksam ezani ile birlikte) cinekop ve lüfer iyi gelir..

4. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Açıkçası, ben Tekne ile çıkıyorum ve Palamut'tan başka bir balığın yakalanması çok zor. Kıyıdan 1-2 tane yakalayanlar olur veya olabilir ama Lüfer gibi bir balığın sahte ile yakalanması çok zor. Zira bu balığı, canlı zargana ile bile yakalamak ustalık ister...

Akın zamanı Palamut bolca yakalanır. Kıyı ile ilgili tecrübem ve bilgim yok ben tekne avı ile ilgiliyim. Bölge, yem ve diğer konularda yardımcı olabilirim.

5. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Ben kıyı balıkçısı değilim... Tekne avı ile ilgili tecrübelerimi ayzdım.Tekne ile her hafta sonu açılırım, Boğaz'da akın biter Çanakkale'ye giderim ve bugüne kadar Rapala ile Lüfer alamadım. Nedeni ise bizim gittiğimiz avlaklarda balığın canlı Zargana'ya gelmesi.. Dolayısı ile tartışma değil de senelerdir edindiğim tecrübeye dayanarak yazdım.

Alınmaz demiyorum ama bu balığın yakalanması için doğru yöntem bu değil.

6. spilefe

spilefe Fatih

Favori Kamış:
    ryobi 6000 serisi makina hammer yarı sörf 3.50 100 250 atarlı bi kamış albastar makina ve kamış 3.30
    En İyi Avı:
    mırmır ve kefal tartı yoktu :)ama baya büyüktü
    katılıyorum bende bügüne kadar sahte ile alamadım.yemli yitercih ediyorum.