Arkadaşlar selamlar......Verim aldığınız olta kutusunda olmazsa olmas denebilecek sahtelerden çeşit yapmak istiyorum..Marka no renk şeklinde belirtirseniz, sevinirim...Katkılarınız için teşekkür ederim...bu konuda ki yazılmış yazılarda bulamadığım için konu açtım.........
Avlamak istediğiniz balığı belirtirseniz,hem bilgi almakta hem de daha önceden paylaşılmış bilgilere ulaşmakta daha az zorluk çekersiniz Mesela ; http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=31287
Suat bey, acemi bir at çekci olarak sitemizdeki ustaların başını az şişirmiyorum şu sıralar sağolsun hiçbiride başından savmaya uğraşmayıp, hep istediğimden bile fazla bilgi verip alakadar oluyorlar. Genelde bu ustaların ilk tavsiyesi hep Yo-Zuri Cristal minow oluyor. sonrada River2Sea rover 98 geliyor, river2sea triho minnow 120F ve Strike Pro'nun J serileride yine tavsiye edilenler arasında. Renk konusunda da yine ustaların tavsiyeleri üzerine karnı beyaz renkli olan sahteleri tercih ediyorum. Gümüş, Mavi, Yeşil ve baş kısmı kırmızı olan sahteler raporlardan da gözlemlediğim kadarı ile iyi iş yapan sahteler arasında. Tabi bu bahsettiklerim kendi hedefim olan levrek içindir. Tabi yine ustalarımızdan nokta atışı şeklinde gelecek tavsiyeleri bende dört gözle bekliyorum.
Ben belli bir balık türünü hedeflemiyorum.Genel de iş yapan her türlü avcılığa uygun takım çantasının demirbaşı olanları kastediyorum...Belki ilk defa böyle bir genelleme olacak, ama gelecek maillerden oluşacak belki...Zaten ülkemizde amatör balıkçıların yakaladığı balıklarada bellidir. Nedir o kefal dir,Levrektir,Lüfer dir vs ...selamlar..............
Suat Bey, söylediklerinize bakılırsa bu bütün sahte konularını tek bir mesaj altında toplamak gibi bir durum. keşke böyle birşey mümkün olsaydı.
o zaman şöyle diyelim karın kısmı beyaz sırt yesil ,siyah renkli olanlar yani gümüş,hamsi, izlenimi veren rapala modelleri diyebilirmiyiz......
Gerçekten renk ve şekil tercihi çok göreceli kavramlar. Mesela açık güneşli bir havada beyaz bir sahte kullanırsanız dikkat çekiciliği az olacaktır. Gece koyu hologramsız renkler kullanırsanız az verim alırsınız gibi bir çok etken söz konusu. Sizin şu andaki sorunuza kimsenin bu bu bu gibi verecek bir yanıtı olacağını sanmıyorum. En güzeli bol bol araştırma yapıp elinizdeki sahte çeşitliliğini arttırmak sanırım. Bu konuyu iyice okuyun derim. Sanırım soru işaretlerinizi bir nebzede olsa giderecektir. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=36623&highlight=sahte+renk