Rapala x rap

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Onur Şerefhanoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    Arkadaşlar tatlısu turna avları ve deniz levreği avlarında kullanmak üzere rapalanın x rap modelini almak istiyorum.İnternetten baktım x rap saltwater,x rap xr,clackın minnow modelleri var.Bunların hepsi hemen hemen birbirinin aynısı gibi geldi,dalma derinliklerinide araştırmama rağmen bulamadım.Anlıyacağınız hangi modelini alacağımı bilemedim.Ayrıca tatlısu için orginal floatter modelinin dalma derinliğini bulamadım.Orginal floattermi husky jerkmi,countdown mı alacağımada karar veremedim.Kullanan arkadaşlar varsa dalma derinlikleri ve etkinlikleri hakkında bilgi verebilirlerse bende hepsinden birden almak zorunda kalmayacağım:)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tatlısuyu bilmem ama deniz levreğinde kıyıdan yapılan atçek stilinde pek tavsiye etmem xrap'ı. Dalma derinliği 1,5 metre hatırladığım kadarıyla ve aksiyonu çok ta iyi değil bence.

Rapala Orginal Floating mavi olanın dalma derinliği az, sığ meralara göre ve bizim avlaklarda başarılı avları var. Lakin hafif bir sahte, atımı pek iyi değil.

Deniz levreğinde rapala markasından maxrap'i tavsiye edebilirim.

Tatlı su için başka arkadaşlar yorum yapacaklardır, bir bilgim yok o konuda.

3. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    Maxrap kullanıyorum ama karadenizde bazen aşırı dalga oluyor,bu durumda daları daha fazla olan sahteler kullanmak gerekiyor,x rap alacağım ama bu üç modelden hangisini alacağım onu bilemedim idk üçüde birbirinin aynı gibi neden üç ayrı model var anlamadım,aralarındaki farklar birinin kuyruğunda tüy var,birinin karnında nokta var,sahte şekli ve kesimi aynı gibi:)

4. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    clackin minnow/sx-rap/x-rap

clackin minnowlarda içinde bilye vardır. O bilye yanlarda görülen metal kısımlara değerek clack-clack diye ses çıkarır :D Yapı olarak x-raplara göre biraz daha yassıdır.

X-RAP

SX-RAP

sx-rap ile x-rap ı ayıran kuyruk tüyüdür. 2. olarakda kancaları. Temel olarak 2 side aynı mazlemeden yapılmıştır. X-rapların atımı ve dalgadaki aksiyonu dediğiniz gibi olsa da avlanacağınız yer derin değilse clack in ler kesinlikle daha iyi netice verecektir.

Sizin kullanacağınız mera nasıl? Derinlik ne? Av zamanınız gündüz gece? Yanında dere varmı? Su bulanırmı sık sık? :D

5. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    Avlanacağım yerler hep dere ağzı,kıyıya 10 metre mesafede 1 metre civarı ve giderek derinleşiyor,karadeniz olduğundan genelde çok dalgalı ve bulanık.av zamanı genelde sabah gün doğumu.clackinlerin daları x rap ten dahamı az.Bu bilgiler ile x rap ve clackin den birer tane almaya karar verdim :).Çünkü bazen aşırı dalgada daları yüksek sahteye ihtiyaç oluyor.Mehmet bey bu arada bir haftalık araştırmada edinemediğim bilgiyi bir dk da verdiniz,çok çok teşekkür ederim.

6. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Önemli değil ne demek.

BNC ve PNG bulanık su için, GGH gece S,OG,SB ve G de gündüz için değerlendirebilirsiniz.

Bence x-rap ve clackin den birer tane almak yerine max rap yoksa 1 max rap 1 de clack in edinin.

7. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    Max rap yeteri kadar var,iki farklı renk clack almak en uygunu olacak,beni gereksiz masraftan kurtardınız,tekrar teşekkürler.

8. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    x-rap in bir tane siftahı var
    bizim buralarda pek tercih etmiyorlar, sizin oraları bilmem

9. sencerveben

sencerveben hakan

şuradan rapala serisi maket balıkların tüm özelliklerini görebilirsiniz.
    boy,ağırlık,dalma derinlikleri,kanca numaraları gibi.
    http://www.rapala.com/Clackin-Minnow/Clackin Minnow,default,pd.html
    http://www.rapala.com/X-Rap-Saltwater/X Rap Saltwater,default,pd.html?start=71&cgid=rapala-lures

10. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
  11. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Merhaba Clack in minnow un daları xrap den biraz daha fazladır.Derin mendirek veya liman içlerinde kullanımını öneririm.xrap in daları 1,5 m civarı olmalı.Ama ikisi de sığ kıyılık alanlarda avlanmak için pek uygun olmaz.En iyisi max rap olacaktır. ;)

12. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    teşekkür ederim.Maxrap var bir miktar,ben aşırı dalgalı havalar için daları fazla sahte aramıştım zaten,bu yüzden clacking uygun oldu benim için.