Rapala Yapmaya çaliştim

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında disli_levrek tarafından paylaşıldı.

1. disli_levrek

disli_levrek Gürcan

Favori Kamış:
    olta,Banax SX 5000
    En İyi Avı:
    2.5 kg sudak nevşehir kızılırmak
    Baktım rapalalar çok pahalı, en iyisi bir deneme yapayım dedim. Kavak ağacının kurumus ince dallarından odunluktan aldım. Dalları 11 cm ve 9 cm uzunlukta 2 adet kestim, daha sonra kestiğim bu parçaları dikkatli şekilde tam ortadan enlemesine ikiye böldüm( fleto gibi) bölünen iki parçanın Arasına alaşım sert telden üçlü iğneleri takmak için yer yaptım. Bunlarda kurşun kullanmadım. Daha sonra iki parçayı birbirine arasına teli koyduktan sonra ağaç tutkalıyla yapıştırdım ve parçayı başka bir tel ile iyice sıkıştırdım.( evde işkence olmadığı için o şekilde yaptım) bu şekilde bir gün bekleyen parçaları 1 saat önce şekillendirdim sadece çelik bir bıcak ve zımpara kullandım.Az önce zımparaladığım balıkların resimleri aşağıda sanırım yarın göz yapıp boyama işlemine geçeceğim. Herkese bol avlar diliyorum

Bunları yapmak 2 saat sürüyor, dışarıya çıkma alışkanlığı olmayıp evde zamanını geçirmeyi tercih eden balıkçı arkadaşlarım evde bunu bir köşede yapabilir. Tabi önce hanımlardan izin alınacak :)

[​IMG][/
    Herkese bol avlar diliyorum...

Son düzenleme: 7 Ocak 2008
  2. themad2

themad2 Serdar

rapala ne kadar ki 2 saatinden dahamı degerlidir bilmem ama bunlar la allah kısmetini verir:)

3. M3hm3T

M3hm3T

Favori Kamış:
    gama 50, lineaeffe rapid 60, alba carbostar, diamond shark,
    En İyi Avı:
    1 kg kefal, 400 gr domuz balığı
    valla ne diyeyim elinize sağlık. görünümü iyi gibi. en zor kısım sudaki hareketi doğru verebilmek olsa gerek. diyelim ki yamuk yüzüyor veya yüzemiyor balık gibi değil yani görüntüsü, o zaman neresinde ne hata var nasıl anlayacağız? boş zamanlarda güzel bir uğraş ;)

4. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Rapala yapımında "balsa ağacı" kullanırsanız hem çalışmanız çok rahat olur,hemde kavaktan daha dayanıklı bir ağaçtır. ikincisi rapalayı yardıktan sonra teli takarken alt tarafa gelecek şekilde ağırlık (rapalanın büyükllüğüne göre 2-15 gr gibi) koymanıçz gerekir ki baliğiniz suda yatmadan dik dursun.

5. disli_levrek

disli_levrek Gürcan

Favori Kamış:
    olta,Banax SX 5000
    En İyi Avı:
    Teşekkürler

Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Ben şu an nevşehirde görev yapıyorum. Balsa ağcını burda bulmak imkansız gibi birşey, çok yerde sordum ama bulamadım.
    Kurşun meselesinde son derece haklısınız alt tarafa kurşun yuvası yapsam iyi olacak sanırım. Rastgelsin avınız bol olsun.

6. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Güzel olmuş Gürcan abi.Balsa ağacı söylendiği gibi çok rahat işleniyor ama ben de kavak ağacından yapıyorum daha kolay bulunuyor ve bedava:)Boyanmış hallerini de görmek isteriz..

7. mert88

mert88

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5.5 kilo antenli mercan
    bence boyamadan önce nasıl yüzdüğüne bir bakın, ona göre ufak ayarlar yapmak gerekebilir. belki bazı yerlerini biraz daha zımparalamak gerekir. daha sonra boyasının rengine dikkat ederek boyarsınız. yüzüş şeklini farklı çekme hızlarına göre denemeyi unutmayın

8. Allah sonuna erdirsin..Kolay gelsin;)

9. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    buraya nasıl resim aktarılıyor,kendi yaptığım rapalaların resimlerinden göndereyim.

10. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    yaptiginiz rapala bir kac ufakislemden sonra guzel bir sey olacak gibi duruyor..tebrikler...bu rapalada benden 1-2 ay önce can sikintisindan yaptim her yer burda rapala agaci dolu islenmesi kolay bir dal kir agactan kurumus otur otur yap yanliz bende bos zaman olmadigi icin biraz zor...rapalayi 2-3 saatte hazirladim hic bir model felan cizmeden maket bicagi ve zimpara ile bu hale geldi..sonra icene kursun ,telini
    takip damak olarak ta teneke kutulardaki agiz kismini kullandim ve ise de yaradi gayet iyi bir yuzusu var dengeside cok iyidamak metal oldugu icin biraz kuvvetle cesitli acilarda egip derinlik ayarlanabiliyor..boya olarak ev maketler icin ahsap boyasi vardi kirmizi ve altin sarisi onlari kullandim ....zaman olursa cesitli rapalalar yapmak istiyorum aslinda nasip artik...
    By hauki
    By hauki
    By hauki

Son düzenleme: 8 Ocak 2008
  11. disli_levrek

disli_levrek Gürcan

Favori Kamış:
    olta,Banax SX 5000
    En İyi Avı:
    Biraz boyama yaptım

Biraz sim ve 3 çeşit oje boyama işine yetti. yarında götürüp ilk sudak avımı yapıp döneceğim:)
    İlk deneme olduğu için epey bir eksik yönü var sanırım ama zaman içerisinde düzeltip yenilerini yapacağım, boş zamanlar için iyi bir uğraş sanırım.

Son düzenleme: 8 Ocak 2008
  12. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan. 4'5 kg-levrek yaklaşık1 kilo
    ellerine ve emeğine sağlık...!!!

13. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Gürcan kardeşim gerçekten dışarıda satılan rapalalar gibi olmuş.Tebrik ederim.Becerebilirsem bende bi deneyim

14. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    sana kolay gelsin arkadaşım kısmetin bol olsun bende uğraşmak isterdim ama burda ödüllere doymayan rapala nın en kalitelisini aldım sadece yüzdürdüm bi icraat yok size rast gele

15. Braveheart

Braveheart murat

rapalayı yapmak kolayda onu yuzdurmek çok zor bence en güzeli plastik olanları çunki levrek bulanık ve dalgalı suyu seviyo yani dalga olmazsa rapalaya vurmuyo ama rapalada çok ot topluyo bu yuzden havada kalıyo suyun yuzunden geliyo en iyisi plastik rapala bence

16. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Biz TÜRKLERİN elinden bi uçan bi kaçan Kurtulur...:D

17. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Gürcan kardeşim eline saglık. denemenin sonuçlarını bekliyoruz. yanlız bir/iki defa da netice almadım deme birden fazla deneme yap..
    kolay gelsin

18. simendifer

simendifer Sennur

Gürcan ve Mustafa, ikinizin de sahteleri çok güzel arkadaşlar, elinize sağlık. İnsanın kendi emeği olunca daha da bir değer veriyor insan malzemelerine. İlk deneme olmasına rağmen ben çok beğendim. İleride daha da geliştirirsiniz mutlaka. İnşallah bunlarla güzel levrekler tutarsınız, rast gelsin. :)

Not : Olta malzemeleri bölümünde, yapay balık yapımıyla ilgili sabit bir konu var. Arkadaşlarımız daha önce bu işin inceliklerini de orada kendi aralarında yazıyorlardı. Bence okuyun, mutlaka faydalanacağınız bir şeyler bulacaksınız. :)

19. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Sennur hanim rapala ve sahte yem yapimi hakkindaki konuyu biliyorum zaten ordan gaza geldim:D burda da Gurcan abinin yaptigini görunce bende yaptigim rapalanin resmini burda sergilemis oldum..finlandiya rapalanin ana vatani oldugu icin burda hazir almak daha ucuza mal oluyor cunku yeterli malzeyi temin etmek zor oluyor boya gibi bir de zaman olmuyor , ugrasacak yanliz ilerleyen zamanlarda bir zargana,ibikli, rapalasi yapicam allah kismet ederse tabi once uygun boyayi bulabilirsem:)yaptigim zaman diger konu icerisinde paylasirim...
    saygilarimla