öncelikle herkeze selamlar.Balık avında yeniyim ama hem meraklı hem istekliyim yardımlarınızı esirgemesseniz sevinirim bi kaç sorum olucak bugün bi makara aldım eagle premium fishing rd 760 bu yeterli olurmu rapalayla avda ve buna önerebileceğiniz kamışlar varmı aldığım misina diamond 040 mm son olarak bana ustalar bi rapala olta takımı çizimi yapabilirlerse çok sevinirim kendim hazırlayabiliyorum oltayı son dedim ama bu son sorum olucak kıyıdan rapala ile alabileceğim balıklar nelerdir çok teşekkürler şimdiden.
eagle premium fishing rd 760 bunu google yazınca misina cıkıyor. ( link verebilirmisin yada. makinanın özelliklerini yazarmısın ). Ustalar bunları yazarsan birde fiyat limiti- yazarsan daha çok yardımcı olacaklardır. birde denizdemi yoksa tatlı sudamı avlanacaksın. misina spin yapacaksan kalın bence. 0.30 kadar daha uygun olur
Merhabalar... Erkan hocamında dedığı gibi misina bence de kalın.Işimi garantiye alırım diyebilirsin ama rapalayı uzağa atarken ortalama 5-6 metre rpalanın uzağa gitmesini engelleyecektir.Bu da küçümsenecek bir şey değil. Kamış konusunda da fiyat aralığı ve kaç gr lık sahteler kullanacağınızı yazarsanız yardımlar daha kaliteli olacaktır...İyi akşamlar
bu tarz rapala alıcam ve buna kurşun takmama gerek varmı http://www.avistanbul.com.tr/asp/product/4936/RAPALA-MAX-RAP-130MM-RAPALA-MAKET-BALIK
Kamış olarak en az 10-30, 10-40,10-50,15-40 vs bir kamış al 240-270 boyunda olursa daha iyi olur. Makinanı tam anlamadım ama makina en fazla 40 lık ve yüksek devirli olsun ( seninki bence daha büyük ). Misina önerim kullandığa memnun kaldığımı shimano technium spin. 0.30 a kadar. Alacağın rapalalara kurşuna gerek yok. Alışınca o sahteleri en az 50 metre atarsın. Boğaz'da açığa aracaksan belki öyle kurşun gerekebilir ama benim öyle bir durumum olmadıgından hiç araştırmadım. Kıyıdan rapala ile lüfer levrek gibi avcı balıkları yakalayabilirsiniz.
Lüfer dip balığı mı Şöyle söylemekte yarar var.Lüfer dipte de dolaşır ama tam manasıyla Lüfer dip balığı olsaydı eğer palamut gibi derinlerden,kıyıya uğramadan geçer giderdi göç sezonunda...Ama öyle olmadığını çoğumuz biliyoruz aslında.Ayrıca kullandığımız sahteler yarım metre dalarlı ve kaç kere su üzerinden suyu yara yara lüferın rapalamı takip ettiğini bilirim.Unutmayın lüfer gezici,çok hareketli bir balıktır.Bir yerde sabit kalmaz
Emre Bey aslında şu an bir makineniz var elinizde.Misinayıda inceltirseniz fena olmaz.Yapmanız gereken sadece Erkan hocamında dediği gibi 10-30 / 10-40 / 10-50 ve civarı orta aksiyonlu bir spin kamış almak.Hepsi bu.Mesela kamışların düşündüğünüz kamışları forum üzerinden sorabilirsiniz.Eminim yardımlar gelecektir....