İyi aksamlar arkadaslar gece gece aklıma bi soru takıldı bnde lüfer için aldıgım rapala var pelicana ait tam levreklik diye dusunuyorum lufer ıcınde bi sürü kaşıgım var cok kaliteliler levrek ıcınde popper almayı dusunuyordum bır yerde bu gaga kesımı ıle ılgılı bı sey duydum bunu bıraz acıklarmısnız ? bosu bosuna levrek ıcın popper almıyım gercekten ıse yarıyor mu bu gaga kesımı ? smdıden tesekkurler mrsparkle
Anladığım kadarıyla popperin gagasının özelliğini sormuşsunuz.Popperin özellliği suda ani sert hareketlerle ağız kısmından su sıçratarak etraftaki dişlilerin dikkatini çekmesi ve sahteye balıkların meraktan,sıçrayan bir balıkmış gibi atlaması..Umarım açıklayıcı olmuşumdur..İyi akşamlar...
saol abicim ama bendekı rapala gagalı bunun gagasını kessem popper gıbı su ustunden gelır mı ? rapala asılı kalıyor gagalı halıyken tesekkurler
sorunun cevabı http://www.avmarketi.com/asp/product/132784/Pelican-Propan-Degisebilir-Gagali-Suni-Balik-90-mm
aslında bende rapala husky jerk mullet için düşünüyordum,2.5 metre gibi derinlikten geliyor,taktırma olasılığı çok yüksek,tabiki komple kesmemek lazım ama nasıl yapılacağınıda bilemiyorum
bence sahteyi su üstü yapmak için gagayı kesmeyin. elimde gagası çeşitli nedenlerle kırılmış birkaç sahte var, su üstü olarak iş yapar mı dedim, denedim. aksiyonlarını hiç beğenmedim. su üstü sahtelerin şekilleri, ağırlıkları, dengeleri, ağırlık merkezleri, burundaki misina bağlama halkasının yeri dalan sahtelerden farklı. yani sadece gagayı kesmekle iş bitmiyor.
Bence kesinlikle böyle birşey yapmayın.Benim de elimde gagası Kayaya çarpması sonucu kırılmış bir sahtem var.Su üstü olarak denedim ama bildığiniz dal parçası tahtaya ip bağlamis gibi yarısı havada olarak geliyor suda.Bende gaga yerine geçebilecek bir malzeme arıyorum bugünlerde. Eskisi gibi olmasada parçayı yapıştıracağım.Siz siz olun kesinlikle gagalı sahteyi bozmayın.Benden size bir tavsiye.. Sevgi ve saygılarımla.. İyi akşamlar
Sen kafaya koymuşsun kesmeyi kes gitsin ne olacaksa olsun hem tecrübe etmiş olursun bir soran olursa kes yada sakın kesme dersin..
mehmet bey gagayı tümden kesip popper yapmak için sormuş, ondan öyle yazdım. ama sahtenin çok derine dalmaması için gagasının ucundan azıcık kestiğim sahtem var. eğer düzgün keserseniz küçük kesimlerde sorun olmuyor. ama ben ucuz sahtelerden kestim, rapala, ima, lucky vs. kaliteli ve pahalı sahteleri kesmem, orjinaline dokunmam.
Bilge Kağan hocam haklı.Sahtenizin gagasını düzgünce yontarsanız birşey olmaz.Ama dengeyi bozarsanız yazık olur sahteye.Bence daha az dalarlı sahteler alabilirsiniz yada pelıcan değişebilir gagalı sahteler... Umarım yanlış marka vermemisimdır.. Sevgi ve saygı dileklerimle
abi denedim iş yapıyor ama popper gagayı takınca su ölü dalgalı ise veya dalga cok ise is yapmıyor aksiyon zor oluyor yatık suda is yapar abi turnalar tıkırdamaya basladı eli kulagında yakalıyacam