Turnanın dişleri aynı zargana gibi hem çok hemde geriye doğru. Rapalada iğne yerine zargana ipeği kullanılsa nasıl olurdu? Elimdeki zargana ipeklerini rapalanın ucu ve arkasındaki halkalardan geçirerek sağlamlaştırmayı düşünüyorum. Belki renk ve aksiyon sorun yaratabilir, ama; 1. Limit altı balığa daha az zarar vererek salma imkanı doğar. 2. Yosuna takılma ihtimali neredeyse ortadan kalkar. Belki daha önceden deneyenler olmuştur, yada sizce fikir nasıl?
denemeket fayda var tabii , balık avında olmaz diye birşey yok bana göre ( zargana bile çapariye gelebiliyorsa Fakat balığın rapalanın altındaki ipeğe vereceği tepki iğneye göre daha farklı olabilir ( Olumsuz anlamda ) Rapalanın renginin , parlaklığının ipek tarafından engellenmesi olasıdır (görüş açısından ) zarganın direnci ile büyük balığın direnci aynı olmaz. Büyük balık kafayı vurduğunda ipekten kurtulabilir. Ama yinede yeniliklere açık olmak ve denemek taraftarıyım . Tecrübe etme şansınız olursa sonucu bizimle paylaşırsınız . sevgiler.
Evet dene derim. Ancak bir iki defada belli olmaz. Belli aralıklarla çok kez denemen lazım. Birde takip oluyormu eğerki takip varsa şans fazla olabilir. Sonuçta balığın sahteye atlaması ve o esnada olanlar önemli İpek balığı almana yetmeyebilir yani büyük bir balıksa sadece takılıp kendini kurtarabilir. İşte tüm bu ihtimaller deneyerek ortaya sonuç çıkartır.
Bana sanki ufakları alırda büyükleri kaçırır gibi geliyor.... Ufak zarganalarda bile sıkça kurtulmalar olabiliyor... Kaldıki turna iki kafa atışında bu ipeklerden sıyrılır herhalde... Onun dışında tombul su üstü sahtelerde turuncu renk takarsanız balık havyar kaçırıyor gibi gözükebilir suda... Ne derece ava etki eder bu durum bilmiyorum ama denemeye değer... Hassas düşünceniz için tebrik ediyorum... küçüklerin her zaman kurtulabilmesi dileğiyle...
Denemek gerekli densede bence hic bir sonuc alinmaz,nedenide turnanin dislerinin cok keskin olmasidir,bazen celik teli bile hirpaliyor turnanin disleri,ipek ipligi en gec ikinci kafa atisindan sonra koparir,kaldiki ipek ipin turnanin dislerine takilma ihtimalide yok denecek kadar az...
Rapalanın aksiyonu bozulacağı gibi zarganadan başka bir balıkta çalışması çok düşük ihtimal. Balıklara minimum zarar vermek istiyorsanız çentiksiz 3'lü iğne kullanabilirsiniz. Çentiksiz tekli iğneler bile kullanılıyor. Satınalmak yerine bir penseyle iğneleri düzleyebilirsiniz. Ayrıca Allah göstermesin bir kaza durumunda bu iğneleri çıkartmak çok daha kolay.
Bence olmaz zargananın diş yapısı testere modeli çift tarafı boydan boya diş doludur Turnanındiş yapısı ise içe dönük köpek dişler mevcuttur. ve uzunluklarıda zargananın dişlerinden oldukça büyüktür. bu süreçte ipek iş yapamayacaktır...