rapalanın karnındaki iğnesi hakkında.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında muromachi tarafından paylaşıldı.

1. muromachi

muromachi Kaan

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE TURNAFRESH 4204
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 CARP 60
    arkadaşlar malumlarınız sezon yeniden başlamak üzere hatta vakti olanlar için başladı yavaş yavaş haberleri almayada başladık.
    Bir soru sormak isiyorum suni balığın karnındaki iğneyi çıkartmalımıyız çıkartmamalımıyız muhabbet ettiğim insanların kimisi çıkart diyor kimisi elleme çıkartma diyor ama gözlemlediğim genellikle insanlar çıkartarak kullanıyorlar bende çıkartarak kullanıyorum fakat faydası yada zararı ne kadardır onu merak ediyorum muhakkakki daha iyi bir yüzüş sergiliyor çıkarttığımızda ama ne derece?
    şimdiden saygılar teşekkürler

2. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Ben hiç rapala kullanmadım ama ;2 Sebebini duydum 1. Aksiyon+görünüme etki ediyor. 2. kayalara takilip sahtenin kaybedilme ihtimali var.

3. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Yaklaşık her on atıştan biri misinaya dolanıyor ben onun için çıkarıyorum çok ta
    rahat ettim dedikleri gibi takılma ve yüzmedeki aksiyonu bile fark ediyor kendinde zamanla anlıyacaksın.

4. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Balık her zaman sahteyi ağzına almaz, bazen yandan kafa atar avı sersemlesin de kolay yutayım diye. İşte böyle avına yandan vurduğu zamanlar o alttaki iğneler görevini yerine getirir..
    Bir diğer sebep de, bu hedef balıklar avlarını genelde kafadan yutmayı tercih ederler çünkü yemin pullarından dolayı kuyruktan yutarsa mideye indirmekte zorlanacaktır. Kafadan yutulan yem hop diye mideye iner. Bu zamanda da o çıkarmayı düşündüğünüz alt iğneler görev yapacaktır.
    Gene de siz bilirsiniz, çıkarmak istiyorsanız çıkarın..

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bizde teknede orta iğnesini çıkarrtırız hatta bağlı oluğu yuvayı dahı keseriz

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sahtelerin alt iğnelerinin varlık sebebi, o noktada bir ağırlık oluşturmaktır. Bu öncelikle dengeyi sağlar. Ama asıl önemlisi, sahtenin dönmesini engeller.

Bu yüzden o iğneleri çıkarırsanız sahtenin aksiyonu bozulur.

Şimdi kalitesiz, adi bir sahte ise, zaten aksiyonu kötüdür, değişen bir şey olmaz pek. Hele ki mesela şemsipaşada atıp çekiyorsanız, hedef balık palamut veya lüferdir ki, onlar için sahtenin aksiyonu pek mesele değildir. Kaldıki onlar için sahteye para vermek pek akıllıca değildir, kaşıklar daha ucuza daha iyi iş yapar.

Ama mesela hakiki bir rapala veya yozuri alıp böyle yapıyorsanız, boşuna bir sürü para veriyorsunuz demektir.

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    ispat görelim serdar dönmesi ile ilgili

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Suya at, çek ve kendin bir bak, dönüyor mu, dönmüyor mu? Dönmek zorunda değil. Ama "rolling" denen ekseni etrafında sallanan sahteler o iğneleri sökünce dönerler.

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Bizim kulllandıklarımız sahte değil o zaman o kadar balık tutuluyor ne dönmesi denedinmi hiç bak bakalım sonra konuşalım hangi döner

10. 29519

29519

Atışlarda bedene dolanmasın diye yaparız başka sebebi yok. Lüfer familyası küçük rapalara direk arkadan saldırır zaten o yüzden ziyanı da yok. Bu arada bu Boğaziçi stili rapalacılıkta geçerli tabii. Spin sistemde gerek yok çıkarmaya filan hatta çıkarmayın bazı kelle balıklar kafadan saldırır avına.

11. 3182

3182

Bende bütün sahtelerin orta iğne sökülüdür. Hatta o iğneler bir yıl sonra çantada kullanılmış paslanmış iğnelerin değişiminde kullanılır. Lüfer & Palamut harici kullanmadığımız için problem yok dönüp dönmemesinin balığı alsın yeter.

Bende şöyle yeni oyuncaklarım diye bi rapor açacam , 100 küsür resimlik rapor olacak :D

12. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Kaan kardeşim, kullandığım çoğu sahtede iki iğne var, bazı sahteler genelde rapala markası olanlarda üç iğne, bizler her zaman iki iğneye alıştığımız için üçüncü iğneyi her zaman yadırgamışımdır, ben de ortadaki iğneyi hiç kullanmam, birde rapala markası olan sahtelerin iğnelerinide değiştirerek galvaniz iğne VMC marka iğne takarım, bu konuda çok ince teferruatına girmeden sadece alışkanlık ve bu şekilde devamlı senelerden beri sırtı ile avlanan birisi olarakta ve çok iyi neticeler aldığımı söyleyebilirim,:) sevgiler hoşçakal.:) :) :)

13. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Kadem ben de senin gibi oyuncaklarım diye bir rapor açmak isterim,:) ama benimkilerde çok çizikler var, çok eskimişler.:) :) :) hoşçakal.:) :) :)

14. muromachi

muromachi Kaan

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE TURNAFRESH 4204
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 CARP 60
    herkese teşekkür ederim. yorumlardan gördüğüm kadarıyla alttaki iğnenin kayalara takılma ihtimali ve palamut ve lüferin küçük sahteye direk arkadan saldırması sebepleri gayet geçerli sebepler çıkartarak kullanmaya devam edelim o zaman birde siyah ağırlıklı sahte yani hamsi gibi olan palamut için mavi ağırlıklı olanlarda lüfer avlamak için daha sağlıklı değilmi

15. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    Serdar abiye kesinlikle katılıyorum,orta iğneyi çıkardım maria'm yana döne geliyor sudan, hemde ne dönmek, çıkarmasam bedene dolanıyor, daha karar veremedim al yanakmı kırmızı yanakmı.

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Maria princessi yaklaşık 8 senedir hep orta iğnesiz kullandım hiçbir zaman döndüğünüde görmedim bende maalesef. bence düğüm atarken iraz dikkat ediniz. ve arkadaki iğnesini orjınalını çıkartıp biraz daha iri si ile değiştiriniz daha vermılı olur diye tahmın edıyorum....

17. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    Ali abi,
    akıntıyla alakası olabilirmi, ben kıyıdan atıyorum tam akıntılı bölge 50mt yürü çapraz akıntının tersine çekiyorum genelde ufak bi dengesizlikte döne döne geliyor olabilir, sen teknede akıntıyı arkanamı alıp gidiyorsun bilmiyorum ama?

ayrıca düğümlede alakalı olabilir, maalesef pek beceremiyorum koca parmaklarımla ince işleri, 9cm çin tavsiye edeceğiniz iğne marka model varmı?

18. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Yüzde yüz doğrudur ya da yanlıştır diyemeyeceğim bir bilgiyi de ben paylaşayım;
    Söyleyen kişi bir su ürünleri mühendisi.. Dibe dalıp görmediğim için söyleyen kişilerin anlatımları doğrultusunda itimat ederek yazıyorum..
    Dişli balıkların büyük kısmı geceleri dibe yakın dolaşır ve alttan saldırırmış, bu saldırı esnasında alttaki iğne balığı yakalamak açısından önemli hale gelirmiş.
    Gündüz avlanmalarında ise arkadan saldırdıkları için bir anlamı olmazmış..
    Denedin mi derseniz, evet, gece sahte ile avlanmalarda alttaki iğneye saldırırnın oransal anlamda kuyruktaki ile yaklaşık ayni sayıda olduğunu gözlemlediğimden ben gece avlarındaki sahtelerde alt iğneli kullanırım...

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tamam, öyle ama. Bir de şöylesi var. Neden böyle yapmatkansa, daha ucuz ve etkili olan kaşıkları kullanmıyorsun ki?

20. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    turnada kullanılan kaşıklar denizde iş yapar mı?kaşık gece mi gündüz mü iş yapar?