Rapalayla at çek için misina

Konu, 'Misinalar' kısmında no_panix tarafından paylaşıldı.

1. no_panix

no_panix mesut

Favori Kamış:
    carmoran bullfigter 2.70
    Favori Makine:
    okuma flame 30
    En İyi Avı:
    1.5kg müren
    merhaba kıyıdan at cek ıle levrek ıcın nasıl bır mısına kullanmalıyım kac mm olmalı onerecegınız marka model varsa sevınırım saygılar

2. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    asso double strength 0,26 ya kadar kullanabilirsin bence.tavsiye ederim bu misinayı...

3. no_panix

no_panix mesut

Favori Kamış:
    carmoran bullfigter 2.70
    Favori Makine:
    okuma flame 30
    En İyi Avı:
    1.5kg müren
    tessekur ederım hocam

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Trabbuco T force tavsiyemdir ,forumda hakkında araştırma yapabilirsin,on numara bir spin misinasıdır.

5. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Selamlar, ben at-çek levrek avlarımda 0.16 angel kiss soft kullanıyorum. Kulağa çok ince gelsede çırparken koparmadığın sürece 4kg civarı levrekleri dahi alabiliyorsun kıyıya:)

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Trabucco T-Force Spinning Pike- koyu turkuaz renk
    Trabucco T-Force Spinning Pech- şeffaf renk
    Bu ikisi çok iyi misinalardır, yinede tercihim iplerden yana. Önde 1.5metre kadar fc misina kullanarak fazlasıyla başarılı oluyor.

7. no_panix

no_panix mesut

Favori Kamış:
    carmoran bullfigter 2.70
    Favori Makine:
    okuma flame 30
    En İyi Avı:
    1.5kg müren
    genlde kac mm alamk gerekıyor hocam

8. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Alacağın markaya ve kalitesine göre değişir kanaatindeyim ama 0,10 0,12 ve 0,14 uygun sanırım (ip olarak)

9. hidalgo

hidalgo mustafa yarapsanlı

En İyi Avı:
    15.600 gr levrek 29.500 gr orfoz
    doğru seçım...

10. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Hafızasız olmasından dolayı lazer tornado misinayı gözüm kapalı tavsiye edebilirim uzun zamandır kullanıyorum, spin takımlarımın birinde bu misina sarılı ve gerçekten memnunum.0.20 kullanıyorum bu arada, hata yapılmadıkça hiç bir sorun çıkarmıyor.

11. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Hafızasız olması kısmına katılamıyorum maalesef. Fiyat performans olarak iyi bir misina ancak uzun süre spin yapılamıyacak kadar hafızalıdır, asso double strength de buna dahil.

12. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Yücel abi ben kullandığımda herhangi bir problemle karşılaşmadım.Yanlış yönlendirmek istemem ama benim görüşüm bu yönde.Belki makina farkından bir değişiklik olabilir ama bilemiyorum:(

13. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Tornadoyu ben de son günlerde sıkça kullanıyorum,şu ana kadar sorun çıkarmaması benim için de bir avantaj ancak şu var ki farklı spin yöntemleri ve aksiyonları sergilerken sarımda misinanın makaraya net ve tam yerleşmesiene dikkat etmek lazım çok sık yaptığım hatalardan biriydi bu.Şu an palamut nöbetlerimde sürekli kullanıyorum 17 ve 20 gram arası kaşıklarda sıkıntı olmadı.

14. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    0,26 bayağı kalın olabilir ama benimde severek kullandığım bir misina fakat spin için ava ava gitmeden bir kaç gün önce sar makinaya ki, otursun yoksa gam yapabilir.

15. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Asso Double Strenght sağlam bir misinadır ancak illaki gam yapar.Bence makaraya sarılması uygun olmayabilir sevgili Tanbay.
    Ancak rapala arkasına sırtıda kullanmakta uygundur.
    Bu arada Cevattaki Awa-Shima misinalara bir bakmanı öneriririm.Bana pek güzel göründüler.Denedim sağlamlarda.Hafıza durumuda iyi görünmekte.
    Sevgiyle kal

16. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Powerline ultra premium 0.22 kullanıyorum spinde ve çok sık gam yapıp metrelerce dolanıyor birbirine.

Yedek kafa da da aynı ürünün xtreme i sarılı ve aynı şeyi o da yapıyor.

Galiba anlattığınız nedenlerden. Aksiyonlar sırasında tam bol sarıyor olabilirim.
    Yazınızdaki ayrıntı için teşekkürler.

17. LapinCash

LapinCash

Abi bende bunu almak istiyordum hem spine hemde sazan için.Sence nasıl gitmezmi.Ben spinde rapala silikon mepps birde hafif şamandıralarla avlanacağım gitmezmi sence.Birde 10-15 gramlık dip takımı atacağım.Powerline gözüme iyi göründü sordum çok iyi bir ustaya oda dedi çok iyidir dedi.

18. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Emre'cim merhaba, bu seninle ilk yazışmamız ama forumlarda sana çok sık rastlıyor ve seni çok eğlenceli buluyorum, benim de usta dediğim abilerimizle ilişkilerini çok sevdim.
    Sorunun cevabına gelince; ben bu misinaların hemen her numara ve modeline sahibim, gam yapmaları bizlerin bağlarken-rastladığımız balığın cinsine-takılmalarına göre normaldir diye düşünüyorum. Sağlamlıkları, esnekleri ve hafızaları yazdığı değerlerle aynı. Beden de ve köstekte tam güvenle kullanıyorum. Spin konusunda ise nedenini pratikle çözebileceğimi sandığım dolanma problemim var. Düğümü açtığımda görünür bir deformasyona uğramasa da, ben riske girmeyip koparıp atmayı tercih ediyorum. Özetle kullan derim.

19. LapinCash

LapinCash

Çok teşekkür ederim abi.Saygıyı büyüklerden öğrendik , küçüklerdende bekliyoruz..Sizinle yazışmakta büyük bir zevk abi , bende sizi sürekli görüyordum kısmet bugüneymiş.
    Evet ben o kadar araştırdım en son buna karar verdim 2 aydır gözümde balıkçımdada buldum oda dedi her misinanın yazdığı % 100 doğru değil dedi ama bu misinanın yazdıkları doğru dedi.Ben dediğim gibi 2 takımımada almayı düşünüyorum.Yani aslında ben tüm takımlarıma bunu sarmayı planlıyorum.Tabi Yücel abinin Trabucco T-Force serisini öneriyor onuda ilerde artık deniyeceğim..Abi şimdi ben aslında genelde şamandıralı ve 10 gram lık diğ takımı için istiyorum , sudak için atacağım aradada sahte çekeceğim..Belkide alabalığa atabilirim.Ben dubara atacağım sudak için.Ama şamandıralı atarsam misina biraz boş kalacak onda da dolaşsın istemiyorum.Onun için makineme sağlam oturacak bir misina istiyorum.Bununda 0.25 liğini spin takımıma takmaya karar verdim.Başka önerdiğin bir misina varmıydı acaba ?

20. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Başka bir önerim olamaz, çünkü benim de deneyimlerim sınırlı.
    0.22 sini kullan derim spin de. Kopmuyor-korkma :)
    Şimdilerde kösteklerimi Okuma FC 0.26 dan yapıyorum ve hem köstek havada kalıp bedene dolanmıyor hem de gam yapmıyor. 1 aydır tüm takımlarımı bundan hazırladım ama daha 1 defa kullanmama rağmen çok memnun kaldım.