RAPOR GİBİ OLMUŞ

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında night fisher tarafından paylaşıldı.

1. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili İsmail Doğanay (ONİX 16) Kardeşim,Narlı merası hakkındaki tecrübemden faydalanma maksatlı bir mesaj atmış.Yakındığı durum,sık sık benimde başıma geldiğinden epey uzun bir cevap yolladım.Baktım av raporu gibi olmuş:D ,siz değerli balık avı camiasındaki dostlarımla paylaşmak istedim.RASTGELSİN...

P.TESİ saat 15 te gittim,1.ipe bağlandım.Daha önce mırmırı kırdıkları noktadayım.Hava kararana kadar tek vuruş ,tek mırmır.1 .ipin ilk şamandırasının üstünde narlılı(kayık mayık kiralıyor adını bilmiyorum) 15.30-17.00 arası 6 karagöz aldı en küçüğü 700 gr civarı iki tanesi 1300-1500 gr lık(gözüm tartı gibidir %5 hata payını geçmem:) ).Karidesle çatır çatır aldı balıkları.O GİDİNCE oraya bağlanayım dedim oralı p.çlerden bi voli teknesi voli hazırlığına başladı,bende 3.ipe gittim.Aramızda 1 tekne boyu(5 m) mesafe var,tanıdığım bir arkadaş, saat 24 e kadar kayığı mırmırla doldurdu resmen.Tav oldum takımı küçültüp incelttim,bu yüzdende oltama gelen 2 tane kilo üstü karagözü tekneye alamadım,mırmır namına tek bir vuruş almadım.
    Arkadaş yahu gel yanaş benim kayığa diyor,yok ne fark var diyor inat ediyorum.
    Yem teke ,benimkiler iri onunkiler iğne kadar(3-5 no) ,boru kurduda atıyor takımla ona tık yok. kafayı sıyıracam,o gitti tekneyi biraz daha yanaştırdım,teknenin sağı tek vuruş yok solda atçek gibi ardı ardına 5 tane aldım bir okadar da vuruş.
    ulan ben size sormazmıyım ,kıracam neslinizi ama :D şimdi gidiyorum,EN YAKIN ZAMANDA bekleyin geliyorum:) diyerek ayrıldım.
    Dün gece saat 02 narlıdayım (gündüz 11 de döndüm),her boyda yüzlerce canlı tekeyi burgazdan götürdüm.Aynı yere(mırmırların) bağlandım.ben çıkarken iki kişi dönüyordu boru kurdu kalmış ellerinde onu verdiler,gerek yok ama sağolun dedim attım tekneye.tekelere bir saat vuruş olmadı,kurt taktım küt...FESÜPHANALLAH DEDİM,iki mırmır,bir ispari,birde 600-700 gr lık bir eşkina ile ezanı ettim.Karagözün yerine geçtim,hava aydınlandı,en az 1,5 kiloluk bir karagöz vurdu,dip ağ veya ip vs. ile dolu,balık on dakika oltada,olta ise dipte takılı uğraştım durdum en sonunda kurtulup kaçtı.
    DERKEN 16 tekne oldu etrafta ,bir iki ispari dışında balık alan olmadı,herkesin surat bi karış ...toplanıp döndüm,havada bozdu zaten.

Şimdi sana ne tavsiye edeyim:) mırmır gece taşa yakın kumda dediydim,tekenin küçüğüne vuruyor dediydim yaşadıklarım ortada.karagöz gündüz yiyor dedim(gece voliciler balığı ürkütüyor,hayvan taştan çıkmıyor varsaydım) kol saatini aldım:)
    Narlı merası ustayı rezil,acemiyi vezir eden garip bir yer vesselam.hayatında karagözü görmeyen adam,izmaritle karışık kovayla karagöz tutuyor kimi zaman,gün günü tutmuyor,metre metre ayırıyor.Yinede,herseferinde (balık tutulsada,tutulmasada)tekrar tekrar getirtiyor kendine adamı:( :( :(

RASTGELSİN kardeşim...

NARLIDA AKŞAM

NARLI MENDİREK

P.TESİ MIRMIRLAR
    BUGÜNKÜ BALIKLAR

2. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    en azından güzel balık almışlar.
    Narlı da bir akrabamın yazlığı vardı,bir kaç kez bayramlarda gitmiştim. aklımda narlı hakkında deniz anaları kaldı

3. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Narlının karagözlerininde bu deniz anası bolluğu dikkatlerini çekmiş olmalı ki,yemek menülerine deniz analarınıda eklemişler.Başka yerde nasıldır bilmiyorum ama burada ciddi ciddi yiyorlar.

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Fatih abi balık kısmet işi işte naaparsın, bazen bol olur yüzleri güldürür, bazen hiç olmaz moralleri bozar.. yakalananlar güzel, bereketli avlar dilerim..

5. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili berkan,on kere gidersin bir kere tutarsın,sorun etmezsin,amatör balıkçının kaderidir bu,bundanda zevk alırsın:) Ancak,üstüste gidip,sağın solun balığa doyarken,siftahsız dönünce insan bu işte bir kısmetsizlik durumu algısı içine giriyor:) zor bir durum,aşmak zor oluyor:)