Başlık ve konunun tam yerini ve ismini beceremedim. İlgi çekici olsun istedim Merhaba arkadaslar ben çağatay.Tekirdağlıyım. Balıga son 1 aydır merak sardım. Ve farkettimki o kadar zevkli bişeymişki.. Keşke daha önce neden aklıma gelmemiş diye sorguladım durdum kendimi. Aslında forumu takipçisiydim. Ama üye olmak bugune nasip oldu. Bazi sorularim var.. Umarım siz değerli forum üyeleri yardımlarınızı esirgemekten eksik kalmazsınız. Elimde virax in kamışı var. açıldıgında 3m kapalı hali 50cm. Misina uzunlugu hakkında bir bilgim yok Uranus 72 diye bir model yazıyor üstünde. Rapala'ya çok merak sardım. Max Rap 13cm ve sizin en çok tavsiye ettiginiz rapalaları aldım.Bunları sadece levrek için aldım.Tabi diğer takımlarda var.. Merak ettiklerim; At çek için uygun olup olmadığı; Levrek ve lüferlerin TEKİRDAĞ MERKEZ civarinda hangi bölgelerden çıktığı; Şuan sezonun levrek ve lüfer olup olmadığı; Rapalayı kilitlenebilir klips'e mi bağlamak gerektiği ( misina ile klips'e bağlanabilirliği; İstavrit uskumru balık sezonunu; Benim aldıklarım hariçindeki rapala önerilerinizi; Levreklerin kayalık yerlerde yaşadığını biliyorum, fakat gecemi gündüzmü gitmek gerektiğini; Bu başlıkta belittiğim konular hakkında bana yardımcı olursanız çok minnettar kalırım. Umarım baş ağrısı yaratmamışımdır, tekirdağlı arkadaşlarımla yüzyüzede görüşebilirim Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Rastgele arkadaşlar.
Tekirdağ - Kumbağ'da yazlığımız var , her yaz 3 ay ordayım , eğer kumbağ ' a gidersen köprü var göl gibi , kumbağ girişinde orda sazan , 2 kiloluk kefaller suyun üstünde orda rahatça tutabilirsin , kumbağ'da liman var biliyosundur , limana gitmeden kumsaldan az kumu kaz , güzel solucanlar çıkıyo kalın , işte 8 numara siyah çapraz ipneyle 5 li takım yap 20 beden 18 köstek , tak kurdu at bekle zilini tak sigaranı yak , Sana Kumbağ'da yakalayabileceğin balıklar : Kefal , Mırmır (Büyük) , İspari , Barbunya , İstavrit , Çinekop (Ufak ) Yakalayabilirsin abi .. saygılar ..
Çağtay öncelikle aramıza hoşgeldin. Bu vesileylede bayramını tebrik ederim. Sorularına gelince 1-Elindeki kamış genel av için levrek için rapala ile avlanacaksan spin takım yapman lazım onu istersen ayrıca görüşürüz. 2-Tekirdağdaki marinaları barbaros ve kumbağ marinalarını denemende kesinlikle yarar var doğru zamanda gidersen başarı elde edeceksin. 3-Lüfer akınını bitirmek üzereyiz ama hala balık çıkıyor. Levrek ise yeni yeni akına başlıyor arada çıkıyor. 4- Rapala bağı denen sistemi yapabilirsin yada ufak rapala klipsleri var onlardan alabilirsin. 5-İstarvit tekne ile her mevsim devam eder aşağı yukarı kıyıdan nisan ayında başlar yaz boyu devam eder şu ara azaldı. 6- Benim sahteler kısmında sahtelerimi paylaştığım konulara bakabilirsin doğru zamanda gittiğinde balıksız dönmeyeceksin. 7- En verimlisi sabah suyu dediğimiz ezan vakti ile güneş doğduğu vakitler. Akşam duyu ve gecede güzel avlar olabiliyor. Keyifli avlar rastgele.
Hoş geldin Çağatay. Sorularına Selçuk hocam zaten cevap vermiş. Benim ekleyeceğim tek şey sabırlı olman. Birkaç kez eli boş dönünce hemen pes edip bu güzel hobiden vazgeçme sakın. Bir de T.dağ - M.Ereğlisi - Sultanköy grubunda istediğin kadar bilgi ve ilgi bulabilirsin. T.dağ ve çevresindeki amatör balıkçıların toplandığı grup. Orada da her türlü sorunu ustalar cevaplar. En kısa sürede senin de av raporlarını okumak isteriz
Hepinize yardimlariniz ve onerileriniz icin tesekkur ederim abilerim. pazartesi gunu hava yagisliymis, gidebilecekmiyim bakalim. yeni rapalalarda siparis ettim. onerilerinizi dinleyecegim. calistgm icn foruma telefndan grdim, gecte olsa cevap yazdim. spin kamis oneriside almamda yarar var
Genç kardeşim Tekidağ da avlanacağın okadar çok yer var ki Barbaros-Kumbağ hattı şu zamanlarda en verimli av veren yerler, bunun dışındaki mevzuları bir ara toplanıp yüzyüze çay içer konuşuruz
barda clistimz icin, haftsnu hep yogunum. ama hafta ici herzaman izn kullanblrim. 3 gun ust uste bazen. yeterki baliga cikalim deyin Sali gunu, marinada teknelerin limana giris yaptigi bolgede olacagim. at cek yapicam 2 3 saat. ardindan, istavrit cinekop a ceviricem
Hangi bar Salı günü yağmur yağmaz ise iş çıkışı damlayabilirim belki, yağarsa da çay içebiliriz topluca