ya arkadaşlar her gün günde en az 2 veya 3 kere raporlara bakıyorum bogazda balık raporu yok denecek kadar az bu balık ne zaman girecek bogaza balıkcıları dolaşıyorum adamlar yaprak cinekopa sarıkanat etiketi koymuşlar bende dalgamı geciyim dedim, abi bunların kanatları sarı degilki neden sarıkanat diyorsun dedim adam harbi oyacakdı bizi ayıp yaa yaprak cinekopu sarı kanat diye satıyorlar harbiden ayıp
kanatları sarı olmamış espirisi güzeldi Lüfergillere ne oldi ise Kardeniz'den inemediler, ya da inerken Gırgırlar boğaz girişinde lüfergilleri tuttular, geçişleri olmadı... Ben bu durumu biraz havanın iyi gitmesine bağlıyorum, ne zaman fırtına çıkacak, deniz çalkalanacak Lodos sağlam esecek o zaman balık kıyılayacak... kaldı şurada 1-1,5 ayımız sonra daha göremeyiz birşey
Boğazda balık var ama herkese değil. Sağlam oltacılar tekne ile lüfer tutabiliyor, kıyıdan bazen kıraça, çoğunlukla nasihat alınıyor. Yaprak çinekopları gırgır, trol tutuyor, gerçi trol Marmara ve Boğazlarda yasak ama o kağıt üstünde, uygulamada yasak yok. Satış yerlerinde de denetim yok, vatandaş ta da şuur(bilinç) yok, ucuz bulunca alıyor. Böyle olunca da maalesef yapraklar tezgahlarda ağlıyor. Havaya gelince, aslında lodos balığı bozuyor, havanın yukarıdan(N'den) esmesi lazım, suların biraz daha soğuması lazım, kısmetimizin olması lazım, vs. vs. Ne demişler, fakirin ekmeği ümit, ye Mehmet ye! Biz de ümitle bekliyoruz işte, uzuuun yıllardır olduğu gibi.
Hersene aynı şey . Teknesi olanlar uzun oltayla lüfere kofanaya doyuyor , kıyı oltacısı ise pek birşey alamıyor . Bu seneki durum geçen senenin aynısı . 2013 raporlarına bakarsanız istanbul kıyılarından çok fazla rapor gelmediğini görürsünüz. Ha şu da var , bazı usta arkadaşlarımız gerçekten azimle , ekipmanlarının hakkını vererek güzel balıklar alıyorlar tabi. Çok sık denemek lazım , çok fazla mera gezmek lazım . Buda hafta içi çalışan ve çoluk çocuk sahibi evli insanlar için çok kolay olmuyor maalesef.
Özkan, takımlarını değiştir. Kıyısı, açığı, bildiğin lüfer kaynıyor. Sorun lüferin olmaması değil, senin tutamıyor olman. Bilinen o takımlar falan iş yapmıyor. Bütün mesele bu.
Boğazdaki şu et şeklindeki lüferler çıksın o zaman şenlenecektir ortalık. Lüfer boğaziçinde genelde tekneciye yar olur.
Özkan cım duygularıma tercüman olmuşsun.Şöyle futursuzca umarsızca 2-3 gün balık amaçlı uğraşsak neler olacakta..olana da şükür edelim yine alıyoruz bişeyler ... Selamlar
Aynen öyle, 15-20 gündür Sarıyer-Umuryeri arasında kanalda çok güzel lüfer vardı. Şu sıralar biraz azalmış ama devamı da gelecektir. Biz de geçen hafta çıktık 47 tane yakaladık. Balık kanalda 45-50 metre arasında, biraz sığlaşınca gelmiyor. Kıyıdan da bazen alanlar oluyor ama tekneye göre çok seyrek. Lüfer geçip sarıkanat ve çinekop Boğaz'a girince kıyı balıkçısının yüzü gülecektir. Bunun zamanı da Ekim sonlarını bulur.
Aretim nasıl rapor açalım açılacak elimizde dünya kadar rapor var ancak açmıyoruz beklemedeyiz hiçbirşey netleşmedi, hiçbirşey istediğimiz gibi gitmiyor burada baksana halimize gülerken ağlayacak durumdayız...
Siz yinede raporlarınızı açın,bizde keyifle takip edelim. Bu arada bir bloğun vardı,en azından raporları orada yayınlayabilirsin
Ama yine sarıkanattan pek ümidim yok benim. Geçen seneki gibi yemliyle biraz seçmece yapmaya çalışacaz gibi. Allahtan bu sene lüfer bol. Karadenizde ve Marmarada spinde yeteri kadar aldık ve yaptık bizde lüfer keyfimizi.
Ben sadece yemli avlanmayı seviyorum . bildiğim ve çevremizde hemen herkesin kullandığı takım fleto yemli 2-3 kancalı mantarlı takımlar var. Takımlarımı kendim yaparım fc misinadan ve beden boyu 1,5 kulaç kadar bırakıyorum. 3 adet kanca kullanıyorum ve 4 numara uzu pala çapraz oluyor genelde. Yeme kancaları takma şeklimde üçgen olacak şekilde . Yani alt tarafta sağlı sollu 2 kanca ve üstte de 1 adet kanca olacak şekilde. Bunun haricinde nasıl takımlar kullanmalıyız , neyi değiştirmeliyiz bilemiyorum .Açıkçası başka bir yöntem varsa çok isterim öğrenmeyi , bazen doğru bildiğimiz yanlışlar olabiliyor. Teşekkür ederim.
Geçen facebook'ta bir arkadaş bahsettiğin gibi bir takım göstermişti. O gibi bir takımla çok iyi netice alamazsın. Zira o iki iğne ağırlık yapar. Yemi kasar, yemi düzgün tutmaz. Lüferde onu yenecek bir şey benzetemez. Ancak ne bulursa yiyecek kadar aç olursa filan, o zaman başka. Evet, herkes o takımlardan kullanıyor ve malum gene herkes pek bir şey tutamıyor. Çözümleri var, ama anlatması uzun iş. Mesela, en azından şak şak yem yapmayı bir deneyebilirsin. Ama maksimum iki iğne kullan.
Dolapta aylardır bekleyen uskumruyu zargana niyetine kesip yem yapmak niyetindeyim önümüzdeki hafta. Umarım verimli olur Bu arada lüfer için kendi yemli takımımı hazırlamak istiyorum fakat çok farklı yorumlar okudum bir çok sitede ve kafam karıştı. Hangi marka kaç nolu iğne kullanmalıyım en iyi verim açısından ? Yardımlarınızı bekliyorum...