Raporlarda mekan belirtmek

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında adalı balıkçı tarafından paylaşıldı.

1. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    bilinen belli başlı mekanların belirtilmesi o kadar da ürkütücü sonuçlar doğurmayabiliyor, çünkü zaten biliniyorlar.. mesela bizim ekip 3-4 gün üstüste kuleli ve vaniköyden rapor verdiler, bunun üzerine en son ben dün vaniköy'e gittiğimde cumartesi olmasına rağmen fazla kalabalık yoktu, öğlene kadar rahat rahat avlandım 4 kilo da istavrit aldım.. o kadar keyifliydi ki bugün yeniden balığa gitme ihtiyacı bile duymadım.. bu beni önümüzdeki cumartesiye kadar idare eder :thumb:

2. aykut34

aykut34 AYKUT

Favori Kamış:
    lineaeffe spider surf
    Favori Makine:
    okuma salina16000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan
    ben gelemedım dua et yoksa hep senın üzerine atacaktım:laughing: :laughing: görürdün rahatlığı usta

3. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Rapora hiçbir zaman karşı olmadım. Ama mekan belirtmeye çok uzun süredir karşıyım.

Düzgün aktarılan rapor, mekan belirtmese dahi okuyanı doğru hedefe yönlendirir.

Doğrudan mekan veya nokta verilen raporlar ise bahsi geçen mekana gereksiz yığılmadan başka bir işe yaramaz. Misal Vaniköy biliniyor diyorsunuz, ne kadar ayak altı olursa olsun buraya rapor aktarıldığında orada yan yana olta atma mesafesi 1 omuz daha düşer. Başka balık yapan birçok yer varken, insanlar biraz da kendilerini sağlama almak için burada adı geçen yerlere gider. Sonuç dengesiz bir kalabalık olur.

Peki nedir doğru aktarılan rapor? Misal, Boğaz'da Anadolu yakasının aşağı kısımlarında (daha önce Boğaz'da neresi aşağı neresi yukarı tartışması yapılmıştı. Aşağıdan kasıt Avrupa için Emirgan civarından aşağısıdır, karşısı için de aynı hiza düşünülebilir.) derin ve akıntılı bölgelerde güzel çapari çalışıyor. Veya Avrupa yakası Marmara kıyılarında Zeytinburnu - Avcılar arası akşam üstü tek tük yemli lüfer alınıyor. Nokta belirtmeden balığın ne civarda, hangi derinliklerde, hangi özellikteki alanlarda, hangi takımlarla balık alındığının belirtilmesi her gün yolu Boğaz'a düşmeyen birini aydınlatmada fazla fazla yeterli olacaktır. Ama biz haftanın bir günü geliyoruz, boş dönmek istemiyoruz, veya ben o kadar iyi tanımıyorum Boğaz'ı, bana hazır nokta lazım diyenlerin de bir şeyleri elde etmeden önce biraz emek harcamayı göze alması, ve balıkçılığın her zaman eve dolu kovayla dönmek olmadığını anlaması lazım. Emek demek mutlaka Boğaz'ın her sahilini nokta nokta gezmek veya her yerinde olta atmak değil, akıl yürütmeyi başarmak. İcabında internette boğaz'ın derinliğini ve dip yapısını gösteren haritaları bulmak kolay. Az ama doğru bilgi, kullanmayı bilenin eline yeterli veriyi sağlar.

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    keşke gelseydin be üstad :)

5. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    şu anda nereye atarsanız atın istavrit var zaten mera pek de öne çıkmıyor.bunun yerine bazı meraların özelliklerini belirtmek lazım.bazı yerler var ki atışı iyi olanlar100- 150gr kurşun arası sallayabilenler gitsin gibi...ben 115gr ile atarken bir balıkçı arkadaşım 75 gr atınca sorun yaşıyoruz.söyleyince de gidip ordaki fırsatçıdan fahiş fiyatlara malzeme almak zorunda kalıyor.
    mera özellikleri bilinse ne o amatör balıkçı arkadaşım üzülür.ne ben üzülürüm ne de kendine güvenmeyen orada avlanmayı dener.
    son olarak arnavutköye gelenler lütfen 100gr dan başlasın kurşunları ve hava kararmaya başlayınca hala çapari sallamasın yemli atıyoz orda dimi:D
    benzer hataları ben yaptım siz yapmayın:) :)

6. cold_sea

cold_sea Caner

En İyi Avı:
    1,100 gr Mırmır
    Birde gece sarayburnundan geçerken resmen kıyıdan trol çekiyorlardı...