Merhaba arkadaşlar. Önceden bir sahtemin gagası kırılmıştı bir hata sonucu...Ama nasıl yapabileceğimi bilmiyordum.Sonra Balık malz. satan bir abime gittim.Bana japon yapıştırıcısı ve sodayla yapıştırabileceğimi söyledi.Bu da bana mantıklı geldi.Ve dün malzemeleri de tedarik ettikten sonra başladım yapmaya.Daha doğrusu yapmaya çalışmaya Kullanılan malzemeler: - Saydam sert plastik - kıl testeresi - pense - 404 yapıştırıcı - soda - falçata - bıçak eğesi Kırık Sahtem bu durumdaydı... Önecelikle gaganın kırılan yerini falçata yardımıyla düzleştirdim;yuva haline getirdim.Daha sonrada sert plastikte kalem yardımıyla tahmini gagayı çizdim.. Çizdikten sonra falçata-pense-kıl testeresi yardımlarıylaa o parçayı kestim.Sonra yamuk-pürüzlü yüzeyleri eğeye sürterek yonttum.Ve bu hale geldi.. Şimdi sıra elimde bulunan fayu sahtenin gagasından da yardım alarak gagayı raptureye yapıştırmaya gelmişti.Ama bu işlem beni gerçekten inanılmaz da zorladı.Çünkü gagayı sabit tutmak imkansız gibi bir şeydi.Burada da 2 panseden yardım aldım.Penselerin arasına gagayı ve sahteyi sıkıştırdım ve gagayı sonunda sabit tutmayı başardım.Sahta 12 saattir balkonda sertleşmekte,kurumakta.Bir gün daha beklettikten sonra artık deneyeceğim ilk fırsatta...Umarım bir aksiyon bozukluğu olmadan kullanabileceğim Sahte artık bu halde NOT: Sahtenin kafasının etrafına da yapıştırıcı bulaştı ve bir kaç katman halinde kaldı.Bu katmanları bir plastik yardımıyla olabildiğince çıkarmaya çalıştım.Herhalde bunlar bir sorun teşkil etmez diye düşünüyorum.. Şimdiden TEŞEKKÜRLER değerli yorumlarınız için.Rastgele
eline sağlık, zımpar aile plastiğin kenarlarını al, köşeliolmasın misinana vs zarar verebilir. yapışkanları temizlmen zor, onu kazığın zaman muhtemelen altındak iboyayıda kazıyacaksınız.
Eline sağlık öncelikle uğraşmışsın bir emek sarfetmişsin; Ama unutma sahtelere aksiyon gaga sayesinde oluyor yanyana koyduğun öteki sahte farklı duruyor gagası senin yerine yaptığın farklı yüzüşünü etkileyecektir, umarım istediğin verimi alırsın
Baktın olmadı yüzüşte problem var bir daha yaparsın olur biter. olayı çözmüşsün zaten tebrik ederim bir çoğu insan kaldırır atar onu benim gibi
ben de turna da kullanmak üzere ahşaptan uğraşarak 4 adet sahte yapmaya çalıştım.İkisine gaga yaptım fakat sağdan sağdan geliyor aksiyonu hiç güzel değil.Gerçi vakit geçirmek için yapmıştım ama hoşuma gitmediği için bi kere yüzüşüne baktım,sonra çantaya attım hala duruyo.Belki de iş yapar denemek lazım Bi gün nasip olursa fotolarını paylaşırım.Rastgele...
Merhaba arkadaşlar..İnşallah sizinde dediğiniz gibi aksiyonda bir sorun olmaz.Olursa da artık rafa süs olarak kullanırız ne yapalım Bu arada Yusuf abi fotoğraflarıda bir gün koyarsan gerçekten güzel olur.Herkese rastgele
en kısa zamanda koyacağım senin için ama gülmeyeceksin ne bunlar böyle diye ikisi çantamda ikisi de memlekette.Hep unutuyorum fotolarını çekmeyi.
bugün hatırlatmayı ayarladım ve fotoları çektim.ama dediğim gibi gülmek yok işte benim el yapımı dandiklerim de bu ikisi.diğerleri yanımda değil memlekette ama aynıları sayılır. bunları geçen sene yaptım ve oje ile boyadım.çantada sürünmekten boyaları biraz bozulmuş.Nasılsa iş yapacak değil ya süs işte