Bu nedir böyle ya:S Nasıl bir oltasistemi ve nasıl bir talih Amcamlar kolyozun dibinedeğdirmişlerresmen http://www.youtube.com/watch?v=E932HCO2nKQ&feature=related
harbi rastgelmenin ötesinde olmuş bu ama bir oltada iğne kısıtlaması altı değil mi. 80 küsür iğne bana biraz fazla geldi.
tartışalım Niye olta balıkçılığı değil? 80 iğneli çapari olduğu için mi? O zaman boğazda 10 lu çapari atan yanyana 8 erli grupları engelleyelim.
kolyoz salak balığın biridir. aynı iğneden 2 tane ayıkladığımı hatırlarım. bazen öyle olur ki fırdöndüden tutup takımı indirmeye fırsat kalmadan atlamaya başlarlar. çanakkale farkı.
Saol Yiğit sayende "çok fazla balık tutmak" anlamına gelen deyimler hazneme bir yenisini ekledim "balığın dibine değdirmek"
Yemli oltalarda altı iğne kısıtlaması var, pratikte çapari yemli sınıfına girmediği için kısıtlama yok. Burada kıstas sizin vicdanınızın ne kadarına müsade ettiğine kalıyor.
Yok olmadı ama, bir iğne boş geçmiş. Ben olsam onu da doldurmadan almazdım. One öyle oltayı sal-çıkar limit dolsun. Nerde bunun beklemesi keyfi...
Bu kolyozlar tam bir beladır. Geçen yaz günlerden bir gün sürünün tam üstündeydik.İskenderun körfezde 1 saat boyunca barbunya avı için oltayı dipe kadar indiremedim suya deger degmez tüm iğneler doluyordu. En sonunda yer değiştirip kurtulmuştum bu balıktan.Tadı berbat ,kılçık dolu tutması zevksiz.
peki sizin yürüttüğünüz fikre göre yan yana avlanan 80 iğneli 8 balıkçının iğne sayısı ne oluyor? neden karşı çıktığınızı anlamadım 8kişinin avlayacağı kadar iğneyi bir kişinin oltasına taktığını zaten siz belitmişsiniz bu size biraz garip gelmiyor mu?
işte vicdan söz konusu oldumu benim güzel yurdumda tırıvırı dinamit trol elektrik ile avlanandan ne farkı kaldı bu yüksek vicdan sahibi arkadaşın.