boğazda özellikle rapalada raw 2 mi yoksa shimano aceration 8000 hg mi hangisini önerirsiniz.raw 2 4.4 devre shimano ise 5.8 devre sahip.shimano ise 100 gr daha hafif .görüşleriniz nelerdir şimdiden teşekkürler
Aceration'un 4,7 olanı da mevcut... 4,7 olan 89; 5,8 ise 109 cm. sarar... Şunun için yazdım eğer Aceration tercihiniz olacak ise ve konu Boğaz at-çek avcılığı ise 4,7 olan PG bence daha uygun...
benim elimde raw 2 mevcut idi.şimdi kayınpedere amerikadan daiwa emblem pro veya shimano aceration pg al demiştim.oda yanlışlık ile hg modelini almış.sıkıntı o işte.5.8 devire sahip .raw 2 yi jigde kullanmayı düşünüyodum.aslında ikiside jig makinası.arttık birini boğazda rapalada kullanacam.şimdilik devir farkı ile raw 2 bi kullanılacak gibi.
Aslında 5,8 sahte ile avcılık için daha verimli; ancak yükte haliyle kasar; eğer bu kasma sizin için sorun değil ise haliyle avantajlıdır yüksek devir olan; yok sorun oluyor ise Raw tercih edilir haliyle...
Jig için yüksek devir daha uygun bence. Zira jiggingin zirvesindeki daiwa dogfight 6.3 gibi oldukca yüksek devirde bir makine.
Aceration kullanıcısı olarak yorumumu yazayım; 2 yıla yakındır (belki geçmiştir hatırlayamıyorum) boğazda kullanıyorum, 200 gram kurşun, yoğun akıntı vs malum ağır şartlarda çalışıyoruz, yormadı, esnemedi, eğilmedi, bükülmedi. Tek parmakla çeviriyorum diyebilirim. Bakım falan da yapmam makinalarıma, bakım isteyen makina tercih etmemeye ve keyfime keder eklememeye gayret ediyorum. Tabi ki ömrü kısalır bakım yapılmazsa ama zaten bir makineyi 20 sene kullanma hayalim yok. misina kılavuz kısmı hariç makineye dokunmadım, 2 senedir sorunsuz çalışmakta eğer bir referans ise... Önceki makinem de nexave dı onun da içi hiç açılmadı altıncı senesine girdi, hala arkadaşım kullanıyor. Öyle karalanmaya çalışıldığı gibi makineler değil shimanolar. Boğaz şartlarına son derece uygun ve kuvvetli bir makina aceration. Habire Twinpower 8000 pg lere hallenip elimde bu var diye kendimi frenleyebiliyorum. Tercihiniz aceration sw8000pg olur ise gayet memnun kullanırsınız. Raw 2 hakkında da kullanan arkadaşlar yorumunu yapar. Duyumlarıma göre o da gayet başarılı bir makine.
Afedersiniz, atlamışım... pg alma imkanı var ise hg leri genelde tavsiye etmiyorum boğazda ama çok da atla deve değil, elinizde varsa kullanabilirsiniz, çaparide biraz daha yavaş çevirirsiniz kolu, alışırsınız. Çekiş bakımından da çok ağır kurşun ve çok ağır akıntıda uzun kullanımda pg serisinden biraz daha fazla yorar. Ancak bu öyle abartıldığı gibi çok ciddi bir fark değildir, iş görür, halihazırda ortağımda da hg var, mutlu mesut kullanıyor, arada ben de kullanıyorum, aman aman bir farkı yok yorma anlamında. Rapala ile palamut ve lüfer avında ise daha az hareketle daha hızlı aksiyon verebiliyorsunuz, yerine göre avantajlı oluyor. 200+ gramda 100 metre mesafelerde çok yoğun (misal kandilli) akıntılarla boğuşmayacaksanız düşünmenize bile değmez aradaki fark diyebilirim.