Reflü

Konu, 'Genel Konular' kısmında vurgun-01 tarafından paylaşıldı.

1. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    selam arkadaşlar.
    Yıllardır reflü hastalığıyla boğuşmaktayım. Ameliyattan biraz tırssamda olmaya karar verdim. Üç aydır bir araştırma içerisindeyim. Net ortamında bu hastalığa müptela olanların yorumlarını okudukça tereddüt içerisinde kaldım. Kimi kesinlikle ameliyat olmayı tavsiye ediyor. Kimi ise tavsiye etmiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.
    Aramızda bu hastalıkla uğraşan var mı ya da ameliyat olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

2. Bora1986

Bora1986 Bora

Favori Kamış:
    Century Tip Tornado Match ve Super Match
    Favori Makine:
    Abu Garcia Ambassadeur 6500 CT Mag Premium Elite ve PENN 525 MAG 2
    En İyi Avı:
    Kedi Baligi 3.5 Kg
    Gecmis olsun. Reflunun tedavi edilebilir bir sorun oldugunu duymustum. biz burada ne desekte bos. doktorunuza guvenmiyorsaniz, iyisi ikinci bir doktordan gorus almaniz. bu arada konu acilmisken ufurukculerden, haci hocalardan, alternatifcilerden uzak durmaniz sizin menfaatinize... saglik herseyin basi. tekrardan gecmis olsun

3. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Mustafa bey öncelikle geçmiş olsun.
    Eğer ki reflü rahatsızlığınız ilaçlar ile rahatlamıyorsa ( sabah aç olarak alına PPI '' daha çok lansor vb. olarak bilinir'' + şurup/çiğneme habı + gecede H2 reseptör blokeri ' Famodin gibi' ) o zaman ameliyet olmanınızı öneririm.

Yalnız unutmayın ameliyet biraz da bir zanaat dır. Saç keserken bile kalfa ile usta arasında fark vardır. Hatta aynı berberde farklı ustalar farklı saç kesimi yapar ( kimi modern kimi klasik gibi )Bu nedenle ameliyatınızı yapacak kişi araştırırken Reflü operasyonu konusunda branşlaşmış bir Cerrahi doktoru bulmalısınız ki o korktuğunuz istenmiyen komplikasyon ihtimalini azaltmış olun. ( Benim bu konuda tanıdığım biri yok olsa öneriridim )
    Saygılar.

4. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Abim
    Öncelikle Psikolojinin Düzelmesi 1. Şart
    Reflünün Türüde Önemli Gece Yada Gündüz Reflüsü ?
    Senin Kendini Kontrol etmen gerek

Alkol Sigara Kafein türevlerini Azalt ( eger kullanıyorsan)
    Günde Kendine Ara Ögünler Yap Miden Devamlı Surette Çalışsın
    Yemeklerde Limonu Turşuyu Tuzu Biberi Diger Gıdaları Bastırmayacak şekilde Kullan
    Ilık Su İç Midende Parçalanmayan Gıdaların Parçalanmasına ve Mide Asitinden Dolayı Oluşan Yanmayı Bastırır

İlaç Olarakta
    Proton Pompası
    Hiyosin-n-butilbromur + Medazepam Hcl
    Muadillerini Kullanabilirsin

İlaç İsimlerini Hususi yazmıyorum bilgin olsun
    Ülserin iki Tedavisi vardır birisi Gastrolojik digeride psikiyatrik bilgin olsun
    Benimki Psikolojikti Kafama bişey taktıgımda yetiştiremediğim iş olduğunda sinirlenme anlarımda dakkasında 1 saatte beni knockout eder bırakırdı bu illet :)

Bu iki tedaviyi almanı tavsiye ederim

!!!! unutmaki verilen bilgiler yaşanmışlıklardan edinilerek olan bilgilerdir ve her insanın vücüdu aynı durumlara tepki vermeye bilir sana bahsettiğim doktoralara gitmeni ve yazdığım etken maddelerin sana uyup uymadığı hakkında bilgi alıp tedaviye öyle başlamanı tavsiye ederim

geçmiş olsun

5. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    belki 15 sene önce memlekette bir abimizde bu rahatsızlık vardı. küçük canlı alabalık yakalardık ona verirdik canlı canlı yutardı. iyi geliyor derdi..

6. emreseven

emreseven Emre

Merhaba,

Kudret Narı'nı tavsiye ediyor çoğu kişi.Aynı dertten bende muzdaribim.Ama benim ki tamamen psikolojik.Biraz sıkıntı yaşadığımda trankobuskas denen ilaç kullanıyorum.Hemen çözüm sağlıyor.

7. Bora1986

Bora1986 Bora

Favori Kamış:
    Century Tip Tornado Match ve Super Match
    Favori Makine:
    Abu Garcia Ambassadeur 6500 CT Mag Premium Elite ve PENN 525 MAG 2
    En İyi Avı:
    Kedi Baligi 3.5 Kg
    Dalga geciyorsun degil mi?

8. orkfey

orkfey Orkun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    kudret narını kaliteli zeytin yağında eritip için yararlı olacaktır

9. sedatt

sedatt SEDAT AYDIN

Mustafa Bey, çiğ patates suyunu sabahları aç karınına içebilirseniz faydasını görürsünüz.bana tavsiye ettiler ve faydasını gördüm.her sabah yarım çaybardağı çiğ patates suyu; içimi zor olursa bir havuç da ekleyebilirsiniz.yüzde yüz doğal deneyin derim.sigara kahve en büyük tetikleyicisidir.biraz da perhizle çözersiniz umarım.geçmiş olsun.

10. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Bora selam, dalga gecmiyorum olay aynen bu sekilde. Hatta bizim memlekette alabalik genelde ilac icin avlanir. Fitik kemik kiriklari incinmeler darbeden dolayi morarmalar siskinlikler hatta kurdesene bile faydasi oldugu bilinir.

11. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.
    Bugün doktorumla görüştüm. Yurtdışına çıkacağı için bu ayın 20 sinden sonra tekrar endoskopi olacağım ve duruma göre karar vereceğiz. Allah bu hastalığı kimsenin başına vermesin.

12. levent31

levent31 levent

Favori Kamış:
    okuma helios
    Favori Makine:
    Catana 4000FB
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Öncelikle geçmiş olsun.
    Bu hastalığın kesin ve ilaçsız tedavisi mevcut eğer şeker hastası değilseniz tabi.
    3 günlük oruç tabir edilen bir oruç var bunu birkaç defa tuttuğunuzda olay bitiyor.
    Bizzat uyguladım ve reflü meflü kalmadı. Sinüziti de bitirdi.
    Aşağıda açıklaması mevcut internetten daha detaylı bilgi bulabilirsiniz yaşınız müsait...
    3 günlük oruç: İftar ve sahurda bir şey yenilmeden 3 gün arka arkaya tutulur. Hastalığı ağır olanlarda bu 3 günlük oruç 7 gün arayla 7 defa yapılır. Bütün hastalıklara, kanser dahi olsa çok büyük faydası vardır. Oruçların sonunda önce meyve suyu sonra meyve daha sonra sebze yenilerek yavaş yavaş normale dönülür. Hemen yemek yenilirse bağırsakta burkulma olabilir. Tehlikelidir.

13. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    3 gün su dahi içmeden mi yapılıyor bu oruç?

14. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    merhaba arkadaşım ;
    bende gastirit ve reflü vardı . reflü dönem dönem tekrar edebilir.
    doktor sana reflünün hangi çeşidinin teşhisini koydu ?
    gece-gündüz alkol reflüsü ?

sana genel bilgi veriyim en azından bir süre rahatlarsın belki .

öncelikle yemeklerde öğünlerinde biraz titiz davran . kızartmadan yağdan uzaklaş. yağı çözebilmek için fazladan mide asidi salgılanıyor buda fazlası yemek boruna kaçıyor.

-kola kahve bi süre içme çay açık iç.

gelelim altın noktalara;
    1. evde kullandığın suyun PH oranına dikkat et. pH 7 nin altındaysa değiştir.
    pH 7 nin altındaki damacana sular ucuz olur. oyuzden herkes onlardan alıyor aslında ucuz olasının sebeplerinden biride budur.
    senin midenin asidi ve salgısı kapakçıklardan gidiyor artık 7 nin altı asitiktir. 7 nin üstü bazik tir.
    suyunu alırken 7-8-8.5 pH olan sulardan al .zaten yediğimiz herşeyde yağ var asit var mideni biraz nötr leştirir.sakinleştirir. günlük içmen gereken usuyuda çayla kahveyle alma. normal olarak iç .

2. olay ise. gece reflü rahatsız ediyorsa yastığını değiştir yada yatış pozisyonunu değiştir. reflü yastığı almana gerek yok . ama ona bakarak nasıl yatman gerektiğini çözersin .

ben gastirit için çok ilaç kullandım . ilaçlar bitince tekrar rahatsız ediyordu .
    aslında doktorun verdiği ilaçlarldan çok doktorun yapma etme yeme içme dediği şeylere dikkat etmek daha faydalı.
    bunu çözünce reflüyü ilaçsız atlattım .
    3günlük oruç gibi işlere girme .

15. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Su olayı benim dikkatimi çekti şimdi bende su içtikten sonra bu olayı hep yaşıyorum, marka vermeyi burda paylaşamıyorsanız özelden hangi suyu tükettiğinizi paylaşır/gönderirseniz sevinirim. Saygılar.

16. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    aslında çoğu mide ağrısı bağırsak florasındaki bozukluk yada reflü gibi şikayetlerin başında direk baharatlı yiyeceklere gazlı içeceklere saldırırız.

ama bardak bardak götürdüğümüz su konusu dikkatimizden kaçar.
    mide asiti zaten düşük ph lıdır. diğer organlarda ise baz ağırlıklıdır alkalidir. ph yüksektir.
    insan kanının ph değeri 7.3-7.5 yani ortalaam 7.4 dür.
    kolanın ph değeri 2.5-3.4 ph arasındadır.

ciddi hastalığı ve sürekli hastalığı tekrarlayan insanların vucut ph ortalamaları hep asitik çıkmıştır.

içme suyunuzu ph 7 nin üstünde tutmaya gayret gösterin .
    maden suyu ile sodanın arasındaki farkı bilip gerçek maden suyu markalarını seçin mineral dengenizi koruyun . su ismini özelden yazdım size kendi kullandığım .

17. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Değerli bilgiler için teşekkür ederim :)

18. levent31

levent31 levent

Favori Kamış:
    okuma helios
    Favori Makine:
    Catana 4000FB
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Su serbest hocam. ama ne kadar az içilirse o kadar iyi bir de arıtılmış kaliteli su olacak...

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Herkesin reflüsü farklı. O yüzden herkesin tedavisi de farklı haliyle. Ameliyat dahil hiçbiri herkes için tedavi değil. Ameliyat olursunuz, kurtuldum derken senesine gene çıkar mı çıkar.

Öncelikle reflüye yol açan ne bunu bulmak gerekiyor. Bilhassa şişmanlık önemli. Belki baharatlı yiyeceklere hassassınız. Belkide baharatlı yiyecek önemsiz, sorun çok meyve sebze yiyorsunuz ve kabukları.

Yani, buradaki çözümlerin hiç birinin herkese uyacağının garantisi yok. Genel geçer tavsiye verecek olursak, aşırı kilolardan kurtulmak hemen herkeste işe yarayan bir önlem. Bir müddet yalın şeyler yiyin. Mesela 3 gün sebze sadece. Reflünüzün durumu ne oluyor, bir yoklayın. Bir diğer üç gün başka türlü, baharatlı mesela. Böylece hangi yiyeceklerin reflüyü azdırdığını anlayabilirsiniz. Mesela bende patlıcan bu konuda çok başarılı, kıvrandırıyor resmen reflüden.

Kahve denmiş mesela, gazlı içecekler denecektir mesela. Kendi adıma günde 2.5 lt kolayı alır kafaya gider içerim, reflüye sebep olduğunu hiç görmedim. Ama sizde böyle olacak diye bir şey yok elbette. Yapılması gereken, neyin reflüyü azdırdığını bulmak, buna göre de diyeti düzenleyip olayla başetmeyi sağlamak. Bu süreçte proton pompası inhibitörü denen omeprazole gibi sonu "zole" ile biten şeyler genelde mutlak faydalı olur. Ama uzun süre kullanmak sakat olabilir, en azından B12 vitamini yetersizliği yaratabilirler.

Bunun yanından alginic asit ihtiva eden antasitler, sıkıntıları gidermekte gayet başarılı olabilirler.

Önemli olan, bu ilaçlarla teskin olurken, reflüyü tetikleyen şeyleri bulup, onlardan kurtulmak.

Ameliyata gelince. Reflünün gündüz ve gece reflüsü gibi türleri yok aslen. Bir tür reflü varki, yanma vs. yapmıyor. Fakat, mide asidi bilhassa geceleri soluk borusuna kaçarak gırtlağı, ses tellerini, hatta bazen akciğerleri perişan edebiliyor. Bu tür bir reflü varsa, ameliyat elzem olabiliyor. Zira ilaçlarla vs. baskılanana kadar, reflünün kişiyi perişan etmesi, astım vs. hastası etmesi ihtimali var.

Elbette doktorlar daha iyi bilir. Ki bunlarda doktorların anlattıkları bana.

Bir hatırlatma. Sigara, alkol, kahve, düşük yastık, limon, çikolata, kola vs. için reflüyü etkiler demek zor, kişiye göre değişebilir, ama genelde, çoğunlukla etkisi olmaz. Yani bunları kesmeniz reflüyü bitirmez. Buna karşılık, bel hizasından itibaren yatağın baş kısmını yüksek yaparsanız, sol yanınız üzerine yan olarak, dizleri ve kalçayı bükmeden yatarsanız, kilo verirseniz, reflünüz mutlaka kayda değer şekilde daha iyi olacaktır.

20. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    reflu ilaçlarının birçoğu asit azaltıcı asit çözücü ve asit nötrleyicidir.
    yani reflü stresten olur yatmakdan olur ondan olur bundan olur ama etkisini midediki asitle gösterir.
    odenle sonuçları yemek borusudnaki kapakçıklardaki asit erozyonuna bağlanan bir rahatsızlıkta astili şeyleri tüketmeyin .azaltın demek doğru bir uyarıdır.
    herkes farklı sebeplerden reflü olur. okey. ama reflü nedir?neyle yakar midenizi neyle yakar boğazınızı . ve neden kapakcıklar deforme olup ağzınıza kadar gelir. asitle.

şimdi elimizdeki sinirler artık hasar gördüğünde elimizi kessekte kırsakta acıyı hissetmeyiz.
    ama bu elimizin kesildiği gerçeğini değiştirmez.
    onedenle 10 litre kola içiyorum reflü olmuyor bünye meselesi falan filan derken reflü olmazsınız ülser olursunuz!!
    dediğiniz gibi bünye meselesi herkesde reflü yapcak değil ya o asit bi yerden çıkacak nasılsa hocam.