SAbah 7:30 gibi çıktım evden saraybununa biraz bakayım dedim. 8:30 da at çeklere başladım. bi kaç gün önceki balık yokdu saraybununda. Herkes bekliyordu. Silikonumu değiştirdim ve bir kaç istavrit aldım. At çeklere devam ederken büyük bir şey hissetim oltamda aha galiba lüfer dedim kendime, ama 25 cm boyunda bir istavrit çekmiştim. Daha sonra oltaya vuran olmayınca, açığa doğru atmaya başladım. İşte o vuruş geldi, oltaya bir asıldı, dedim bu kesin istavrit deil. Açıkdanda çekince balığı, bir hayli kuvvetli asılıyor kerata. Yavaş yavaş getirdim kıyıya, sudançıkardığım gibi herkes durdu beni seyrediyor. İlerki saflardan ses geliyor ne o palamutmu diye. Evet dedim evrim geçirmiş bir palamut. Kocaman 31'cm lik bir istavrit almıştım . Açıkcası bu kadar büyüğünü ben hiç görmedim, ordakilerde görmemiş olcakki balığı görmeye geldiler, resim çektiren bile oldu Sonrasında 20 cm lik bir istavrit daha aldım ve bu gün az ama öz balık alıp 12:30 gibi evin yolunu tuttum. Not: Çok yorgun olduğum için karaköye uğramadım, ama uzaktan gördüğüm kadarıyla köprüde hiç bir hareket yokdu.
Hımm.. Sen bizim bu taraflara gel. Burada benim gördüğüm rekor, 2 kg civarı geliyordu. Boyunu ölçmedim, ne desem yalan olur. Fotoğraftaki o büyük olan gibi bir tane vardı geçen hafta, zargana ile değiştim, kesip yem yapmak için. Ama 20 - 30 cm arası istavritler, burada sıradan zaten, her gün bolca tutan olur.
bALIK bana ben balıga tutkun ibrahim tebrikler kardesim aynı performansı yarın gecede beklıyoruz senden avın daim ve bereketlı olsun hep....(not) hava patladi,umarım ali abi etkilenmemistir..
ibrahim tebrikler, çok güzel balıklar az diyorsun bunu bulamayanlarda varmış yanında avın hep böyle bereketli olması dileğiyle rastgele Murat ali abi anlamış çıkmıştır diye umuyorum,inşallah etkilenmemiştir.
Tebrik ederim dostum. Ege için filan normal sayılır ama İstanbul'da bu boy istavrit kolay bulunmaz. Bir lüfer yakalamanın tadını vermiştir sana.
Balıklar güzel tebrik ederim. Fotoğraflarda sigara paketi hoş durmamış, bir dahaki sefere dikkat edersiniz umarım.
bALIK bana ben balıga tutkun ıbrahim özele msj attım geldımı..ıletılmedı gıbı geldı bana..sorun var sanırım 3 kere denedım..yarın ögleden sonra 4 gıbı falan besıktasta bulusuruz..
Anlaşıldı murat bende özelden tel nomu attım sana. Sende atarsan yarın yola çıktığımzda tam oalrak nerde nbuluşacağız felan onları konusruduk.
İbrahim, öncelikle av için tebrik ederim. Çeşme'de Eşek istavriti diyoruz. Aslında göçünü tamamlayan!!!!! şanslı istavritlerden. Türkiye'de balık avı 1 sezon yasak olsun emin olun bu boyutlara çok rahatlıkla ulaşacak ve boğazdan bunlardan çok daha fazla tutabileceksiniz.
İbrahim kardeşim ellerine saglık az ama öz olmuş.Onları dolaba koyup bıdahakı avınla bırlestırıp afıyetle yemen dılegıyle