Dünya'nın en büyük tatlı su balığı yakalama şampiyonu Çek Cumhuriyeti'nden Jakup Vagner Malatya'ya geldi. Çek Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı'ndan profesyonel olta balıkçısı Jakup Vagner, İnönü Üniversitesi Sürgü Meslek Yüksek Okulu ile Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü çalışmada araştırma ve incelemelerde bulunacak. Vagner, Dünya'da sadece Fırat Nehri'nde bulunan Barbus Esocinus (Yerli Turna ) cinsi balığı araştıracak. Yrd.Doç.Dr. Mustafa Erkan Özgür, Sürgü Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ekrem Öztürk, ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisleri Yakup Eren, Hanifi Esen ve Akın Belgen çalışmalarında Jakup Vagner'e eşlik edecekleri bildirildi. Özgür, Vagner'in katkılarıyla Yerli Turna Balığı hakkında daha farklı bilgilere sahip olacaklarını söyledi. Bu arada, Vagner ve Sürgü Meslek Yüksek Okulu yöneticileri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygün'ü makamında ziyaret edip, balıkçılık konusunda istişarelerde bulundular.
gerçekten müthiş bir balıkçı http://www.jakubvagner.cz/ burdan bakın....inanılmaz balıklar yakalamış....
Bir programında arapaima balığının peşinde günlerce koştuğunu izlemiştim. Sonunda da yakalamayı başarmıştı. Elindeki kamış ve makinenin performansına da hayran kalmıştım. Sizin yerinizde olsam tanışmak için şansımı zorlardım.
Bütün belgesellerini izledim sanıyorum, burada tutacağı en büyük turna yakaladığı en küçük balıktan daha küçük kalacak ne yazıkki Yerli turnadan anladığım caner balığı değildi, bu balıktan tutabilirse güzel bir video hazırlanabilir düzeltir özür dileriz
O'na kısaca Yakup diyebiliriz. Turna balığı bahanesiyle, "gelmişken bir rekorda Türkiye'de kırayım" diyebilir. Ama bilmez ki bizim içler acısı göllerimiz, adamın umudunuda-şevkinide kırar. Umarım balıkçılıktan soğumaz. Bu da, o'na ait bir avdan:
İmkanı ve vakti olanın yakalaması normaldir, sitelerde trofe av raporları yayınlayanlara bakmak yeter teknesi, balık bulucusu olan zaten yakalıyor bu arkadaş sadece kamış ve makina kullanıyor olabilir onunda bol vakti ve parası veya sponsoru var nerede büyük balık çıkıyor araştırıyor gidip yakalıyor yurdumda daha büyük balıkçılar olduguna inanıyorum.
Bu yakubun biçok belgeseli ni izledim natgeo wild tv kanalında.. Çok güzel ve büyük balık avları gerçekleştiriyor. Tabi zamanı ve sahip olduğu olanaklar cok cok iyi gerçekten..
Jakub Vágner Dünya'nın heryerini gezmiş bir insan National Geographic Wild için programı vardır özellikle en sevdiğim bölümü bir mersin balığı ile 6 saat mücadele ettiği bölümdür tanışabilecekler bu fırsatı kaçırmasın
abicim bu adam rekor mekor kıramaz 100 cm turna tutarsa öpsün tepesine koysun...hani bi türkü var ya neden geldim istanbula diye onu soyler sanırım :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: reeling reeling reeling reeling reeling
bu adamı tanıyorum sürekli belgesellerini izliyorum hayranım bu adama keşke malatyada olsam National Geografich te '' nehir balıkları '' adlı programı var malatyadaki araştırmada bu programda çıkıcak
Oltayı dibe mi takmışı bırak Aret kardeşim de, o fotografta, adamın duruşunda ki anlama bak. Sanki '' Tüm karizmayı çizdirdik '' der gibi hayal kırıklığını okudum ben.
Fırat nehrinin barajlar yüzünden doğal dengesi bozulduğu için bu balığı malatyada yakalayamaması normal. Çünkü bu tür akıntı yönünde avlanan ve akıntıyı seven bir tür. Onun yerine keşke bu balığı dicle nehrinde arasalardı. Siirt botanda hala avlayanlar var. Fırat nehri ile iç içe yaşayan biri olarak eskiden barajlar yapılmadan önce yani suyun akıntılı olduğu dönemlerde bol miktarda vardı bu balıktan. Fakat şimdi nesli fırat nehrinde ve üzerinde kurulu barajlarda bitmek üzere.
Takip ederim kendisini Discovery kanalında pazartesi akşamları asıl usta Jeremy Wade nin programından önce çıkıyor