Rekoruma Bir Yenisini Daha Ekledim :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Raporu yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım. Çünkü gene balıksız bir rapordu. :D Okuyanların vaktini almak istemedim ancak bölgeden bilgi sahibi olmak isteyenler olabilir diyerekten gene adetimi bozmayarak raporlayayım dedim.

Tarih 09/03/2012 akşam Bergama'ya vardık. Serhat abi evde yok, acaba levrek tutan varmı diye foruma baktım, Kadir abi gene klasını göstermiş. :D

Çok yorgun ve uykusuzum. Yoğun geçen hafta içi çalışması bende derman bırakmamış. Gene bile Kadir abinin levreğini görünce içime şevk geldi. Ava gidip gitmeme konusunda kararsız kalmıştım, sonra yorgunluğa dayanamayarak vazgeçtim.

10/03/2012 saat 15:00'te artık daha fazla levrek aşkıma karşı koyamayarak avlağa doğru yola çıktım. Biliyorum ki levrek çok kısır bu sıralar. Akşam suyuna kadar oyalanayım diyerekten 5 tl'lik sardalya aldım. Amaç zargana denemesi.

15:30'da çay ağzındayım. Zargana için daha erken olduğunu bildiğim halde belki diyerekten, sardalyayı fleto çıkarıp küçük bir iğneye taktım. Şamandıra ve yeni surf kamışım yardımıyla 70 metre gibi bi mesafeye yolladım, kamışı diktim.

İki tane de kasnağa baklava şeklinde kestiğim sardalyayı takıp, 15 metre gibi bir mesafeye attım. Amaç şaşkın bir levreği yakalamak. Bu yöntemin sabah gün doğarken başarılı olduğunu biliyorum ama ya tutarsa hesabı :D

Beklemeli takımlarım sudayken bende su üstü çalışayım dedim. Gün ışığı çalışmak açısından güzel bir fırsattı. R2sea Rover 98 g15r ile başladım su üstü çalışmaya. Saat 16:30 gibi yanıma oğluyla birlikte bir avcı geldi. Biraz sohbet ettik. Sahtesi Rapala Xrap'tı. Bende de olduğundan hemen tanıdım :D

Bu avlakta pek uygun değil dedim. Daları fazla, dibe sürter dedim. Gerçekten de dibe sürterek geliyordu ve avlakta bizim paşaboku dediğimiz bir yosun vardı. Sahtenin iğnelerine dolaşıp avcıya zor anlar yaşatıyordu.

Saat 17:00 gibi iyi bir levrek avcısı olan beraber defalarca avlandığımız Tahsin abi avlağa geldi. Ayak üstü biraz sohbet ettik. 2 gün önce gelseydin güzel levrek çıkmıştı dedi. Kendisi 3 tane yakalamış.:eek: Dün de geldim, bişey çıkmadı, rüzgar poyraz oldu mu pek bişey çıkmıyo burdan dedi.

Gelir gelmez hemen avlakta ateş yaktı. Avlak, balık yönünden verimsiz olsa da yakacak yönünden çok verimliydi. :D Bende haybeden ısınmak olmaz diyerekten biraz odun topladım çevreden, güzelce ısındık. Sonra avlağa 2 kişi daha geldi, 2 de filika geldi akıntı da durdu.:eek:

Avlak gayet yoğunlaştı saat 17:30'da. Tahsin abi, silikon atıyordu. Silikonu ragot ragluo 10,5 cm'di. Aynından yanımda vardı ve bende öyle atayım dedim.

Yemli takımları topladım. (Boş olarak:D ) Birden kafamda şimşek çaktı. Tak şu surf takıma silikonu dedim. :) Surf olmasına karşın gayet hafif bir takımdı kurduğum takım. Makina kamış, toplam 800 gr gelmiyordu. Hem daha ileriye atıp, daha geniş bir alanı tarayabilirdim.

Hemen bir şamandıra ile surf takıma silikonu taktım. Ya Allah deyip abanmadan bir atıyorum 70 metre. :D Rüzgar da benden yana (arkadan esmekte)

Diğer avcıların gözü hemen bana kaydı tabi. Diğer avcılar 20 metre anca atmakta.

Atçekle saati 18:30 yaptık, akşama da döneceğim diyerek söz verdik.:D
    Tam toparlanacam, filikadaki amca "tam vakti yarım saat içinde balık yaptı yaptı" demez mi?:eek:

Hay ben senin diyerekten bir yarım saat te Semih Şentürk'ü sahaya sürdüm (Duel Lipness Minnow 9 cm HOKS renk kodu)

Gene bir sonuç alamadım. Bulunduğumuz bölgede kimsede balık yoktu ve saat 19:00 da avı sonlandırıp dönüşe geçtik. Dönüşte set üstünden filikadaki bir amca 2 kilo civarı bir balık aldığını söyledi.

Başka da bir tutan yoktu. Tahsin abi Temmuz'a kadar tek tük te olsa balık alınabileceğini söyleyerek içime su serpti.

Bu haftayı da boş geçirdik ama gene de çok güzeldi. En azından manzara. :)

Herkese rastgelsin... :)

(Resim de çektim, akşam evden yükleyeceğim İnşaallah. :))

2. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Burak varken Semih'i alırsan oyuna böyle olur tabi :D

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Dogru semih formsuz bu sene :) o zaragna denemesinde hopbidi gopbidi ziplatsaydin keske topu :) zargana merakli melahat harekete gelir etrafinda dolanir o esnada yemi görür atlar falan filan. Topu hoplatip ziplatmak mühim bir ayrinti. Levregi ben de tek igne seytan uskumru ile almistim. Bana 35cm civari gelirken 50metre ilerimdeki genç bir çocuga 6kiloluk gelmisti. Kuzenimle birbirimize bakip puahh acemi sansi tribine girdiydik. Çocuk da bize bakip balik öyle tutulmaz böyle tutulur buda size kapak olsun tribine girmisti :D

4. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Rast gele kardeşim. Ben de bu hafta 4 gün ve gece hiç durmadan denedim. tık yoktu :) Hava sakin olunca balık olmuyor :(

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing: Yaptım bi hata :D Doğru Semih formsuz. :)
    Burak'ı oyuna almak için sahtelerden birine Burak ismi vermek lazım. (Maxrap veya Fortuna olabilir) Düşüneyim biraz, hangine uygun. :)

Yemli takımlarla pek ilgilenmedim zaten, zargana nisan ortalarından sonra iyi av veriyor buralarda. Dikili'den çok tutan gördüm. Benim henüz tutmuşluğum yok. Güzel bilgi vermişsin:) Zamanı gelsin hopbidi, gopbidi oynatırım oyalanırken. :D

Çocuk 6 kiloluk levrekle iyi hava yapmıştır :D Şans işte, ona denk gelmiş.

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Sevgili Alper kardeşim. Temiz hava aldık, değişik bir aktivite oldu benim için. Bayağı inatla aramışsın 4 gün. Umarım bu emeklerinin karşılığı en yakın zamanda karşına çıkar. :)

7. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Av eti-taban eti muhabbeti. Bu da bir tecrübedir diye bakmak lazım. Rastgele diyelim.

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    İçimde bastırmakta çok zorlandığım bir tutku vardı. Şımarık bir çocuk gibi istedim ava gitmeyi. Ama bir türlü imkanlar oluşmadı ve gidemedim. Aşağı yukarı aynı yerde avlandığımız için, gitseydim de bir şey alamıyacakmışım diyerekten savunma mekanizmasına geçiyorum. iyi avlar olması dileğiyle.

9. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Raporun için teşekkürler Volkan harika anlatımın için ayrıca teşekkürler rast gelsin :)

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, sana da rastgele abi. Bence de bir tecrübe, mesela artık sahte taktırmıyorum. :)

Savunma mekanizması güzeldir. :) İnsanı teskin eder, bende avdan dönerken bak kimse tutamadı diye teselli ediyorum kendimi. :)

Teşekkürler Recep abi, sana da rastgelsin inşaallah.

11. Ferruh

Ferruh Ferruh Alışır

Favori Kamış:
    Italcanna Futura 150-190 gr atarlı surf kamış
    Favori Makine:
    Saragosa 8000 F Shimano Daiwa Saltiga 5500 Daiwa Emblemz 5500 A
    En İyi Avı:
    Palamut 450 gr
    Rast gelsin güzel bir anlatım olmuş nice avlarınıza :)

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Ferruh bey. Size de rastgelsin...

13. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    canın soğolsun Volkan kardeşim:) sık sık takip edebilsen epey yol alırsın.ama o imkanın yok:) böyle ayda bir gidincede boş güne denk gelme olasılığın yüksek oluyor:)
    zaten balık gıt durumda bunuda hesap edersen işin epey zor:)
    bizde hava pazar gününden beri bozuk,pazar sabahı süt liman idi öğleden sonra bozdu,yinede bir vuruş aldım ama oturmadı kanca :) o adana yapımı cam sahteye,neyse biraz ara vereceğiz mecburiyetten:Ddeniz coşuyor...

14. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Saglık Mağlık olsun diyelim :D inşallah , maşallah bir dahaki sefere.. :D

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Kadir abim. Haklısın sık av yapamayınca işimiz piyango misali ya tutarsadan öteye gidemiyor. Vedat amcada, konusunda arkadaşlara cevap verirken bahsetmiş; yazdığına göre mayıs haziran aylarında avlaklarınızda fazla sayıda levrek bulunabilir demiş. :D Yeminle içime su serpti bu açıklama. Yoksa koca levrek sezonunda 1 tane 32 cm lik ispendek. :p

Şimdi Nisan da bir hafta izin düşünüyorum. Bir hafta da haziranda alırım. Çok yoğun levrek arayacağım bu aylarda inşaallah. Mayıs vergi ayı bi yere kıpırdayamam:( Senin de işler başlıyo sanırım. Zaten zevkini aldın yeterince ;) Rastgelsin abi...

İnşaallah Abi. :) Haziran sonuna kadar devam. :D Rastgelsin...

16. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Değiştir

Volkan Bence artık mera değiştir. Bu meranın sana faydası pek olmuyor. Emeklerin boşa gidiyor.

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Sık avlanamadığımdan, yoksa tek tük te olsa balık çıkıyor.
    Zor bir avlak. Aslında bende düşündüm başka yerler denemeyi, hiç atçek yapılmayan yerler. :D

Avlanma fırsatı az olunca, macera aramak ta güç oluyor. Bir ay tatilim olsa bak denemediğim avlak kalıyormu? :D

18. dr.zeki

dr.zeki zeky

Selam Volkan ; yine levreksiz yine keyifli bir hikaye daha senden... Paşalar da eklense rapora artık tadından yenmez mrsparkle .
    Neyse en azından sayende bölgenin haftalık-15 günlük raporlarını alıyoruz reeling
    Ben de bu aralar edremitteyim. Buralarda pek mera bilmiyorum. Aramaya da pek vaktim olmuyor. son gidişimde çamura saplanan arabayı kurtartmam 2 saat sürdü.:laughing: :laughing: :laughing: Bir kez de Hasan amca kurtarmıştı çaydan. pek şansım yok bu aralar. Ben de Dikiliye gitsem anne-babamı mı ziyaret etsem haftasonu diyorum. Ziyaret bahane; levrek şahanemrsparkle . Belki karşılaşırız kısmetse.
    Bu arada Mesutlar başka bir avlakta tutmuşlar levrekleri demiştin. Nerdeyse Sivrice yazmışsın çok merak ettim. özelden yazar mısın bölgeyi; yakınsa ayrıntıları Mesuta sorayım.
    tekrar teşekkür ederiz bu keyifli rapor için. Selamlar

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bir eli yüzü düzgün levrek yakalasam, keyifli raporun belini kıracağım ama nasip olmuyor. (Mecburiyetten onbeş günde bir avlanırsam normal gerçi:))

Arabanın çamura saplanması çok kötü olmuş gerçekten. Çok moral bozucu o soğukta. :( Bende, sözde büyükleri ziyarete gidiyorum Bergama'ya :D )

Valla ilk raporlarımda avlak yazdığım için kibarca uyarılmıştım :D (haklı olarak)

Sana çok uzak değil. :D Bulunduğun yeri sevgili Mesut'a söyle. Buralara yakın nereden levrek çıkıyor dersen, yardım edecektir.

Umarım bana darılmıyorsundur. :confused: Kendi keşfettiğim bi avlak olsa nokta vererek tarif ederdim.
    Bu hafta sonu Bergama'ya gitme durumum var. Gidersek umarım karşılaşırız. :)

Sevgilerimle... :)

20. simendifer

simendifer Sennur

Balık tutamama rekorunu taşıyan tek kişi değilmişim. İçim nasıl rahatladı, nasıl rahatladı anlatamam. :):)

Şaka bir yana, olsun arkadaşım, üzülme. Nasip kısmet işi, bizim de oltamıza güzel balıklar vuracak inşallah. :)