Remixon 20005 suni balık 7cm

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında alparslan07 tarafından paylaşıldı.

1. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selamlar arkadaşlar merakımı ve acemiliğimi maruz görünüz ustalara 3 sorum olacaktı!!!
    1-bu sahtelerin fiyatı neden ucuz1.90 tl(adet)?
    2-at-çek'de iş yaparmı?
    3-at-çek'de levrek avında kullanılırmı?
    not:konu başka yerde açılmıssa görmedim özür...:)

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    41-6
    05-1
    MB-10
    MB-11
    Modelleri çinkopta halihazırda iş yapıyor. Fiyatlarının ucuz olmasının nedeni, üstünde hologram olmaması ve halkalarının paslanabilir olmasından kaynaklanıyor. Balığın bol zamanında kullanabilirsiniz, kopup giderse de fiytı ucuz sorun olmaz.

3. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    sağol kardeş verdiğin bilgi için..

4. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Bende 7 tane var bu sahteden çeşitli renklerde. Düz yüzüyor, tatlı suda takılıp kopma çok sık yaşandığından dolayı suda kalsa da içim acımaz. :D Renkleri cazip, gramını bilmiyorum ama hafif. Ucuzluğundan dolayı tavsiye ederim ama çok da fazla bir şey beklemeyin. :)

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Bende 2058-2 hamsi benzerinden ve diğer lerinden mevcut
    Tekne arkasından yüzüşünü beğeniyorum.

geçenlerde yemim bitmişti ve uzun oltada 2058-2 modelini zargana yerine bağladım ve raporumda görünen kırlangıçı yakaladım.

İllaki pahallı şeyler almak zorunda değiliz. Elbette balık ve şans varsa iş yapıyorlar...

Selamlar.

.

6. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    RE:

evet arkadaşlar üzerinde gram olarak bir bilgi yok yazmamışlar ve baya araştırma yaptım bulamadım ama zannedersem 10gr ila 15gr arası olabilir herhalde...3gün önce spariş vermiştim 4 tane felan henüz gelmedi bakalım netice nasıl olacak??? tarkan bey kardeşim kırlangıcıda gördüm avların daim olsun.bu arada ilginizden dolayı
    her ikinize'de teşekkürler...

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Bu sahteleri yakından görüp inceleme fırsatım olmadı ama aynı fiyatta benzer sahteleri buradaki av bayiinde görüp incelemiştim. Aksiyonları konusunda fikir yürütmem yanlış olur. Ancak fiyatı etkileyen etmenleri ben de amatör bir sahte yapımcısı olarak şöyle söyleyebilirim;
    Kullanılan kaliteli tuzlusuya dayanıklı paslanmaz iğnelerin tanesi (VMC,Gamakatsu,Owner gibi) ortalama 1 tl.dir. Paslanmaz kaliteli halkaların tanesi (Okuma,Owner gibi) 25 kr. civarıdır. İç aksamında kullanılan ve boyada kullanılan malzemeleri hiç saymazsak toplamda bir sahtede enaz 2 iğne ve 3 halka(Split ring) olduğunu düşünecek olursak kaliteli bir sahtede sadece iğne ve fırdöndü maliyeti neredeyse 3 tl. oluyor.:confused:

Yine Red Head yani kırmızı kafa olarak geçen ve oldukça popüler bir modeli örnek alan iki ayrı firmanın üretimini kıyaslayayım.

Üstteki Yo-zuri firmasının Crystal Minnow Floating modeli ve kalitesi bence tartışılmaz. Alttaki ucuz satılan x markalardan biri. Yo-zuri yaklaşık 8 senedir bende, diğeri henüz 2 senelik. Her ikisinin de güncel fiyatı; Yo-zuri 20 tl, diğeri 3 tl.. İkisi arasındaki görünürdeki malzeme kalitesini kıyaslayacak olursam; Yozuri' de gözler gerçek 3 boyut, diğerinde boyama. Yozuri tel aksamı paslanmaz, diğeri çok iyi bakmama rağman paslanıyor. Yozuri' de kullanılan gaga sert kaliteli şeffaf polikarbonat malzemeden, diğerinde kolayca bükülebilen yumuşak plastik. Yozuri' de kullanılan kaliteli gerçek hologram, diğerinde alüminyum folyo. Yozuri' de boya dökülmesi ve solma 8 senedir olmadı, diğerinde folyo soyuluyor. Boya rötuşları ve ince detaylar Yozuri' de kıyaslanmayacak kadar fazla. İçlerini henüz açıp bakmadım. Dış aksamda kullanılan malzemelerin kalitelerini ve işçiliğini gözönüne alacak olursam, yine tecrübelerime dayanarak maliyette enaz 4-5 kat fark edeceğini söyleyebilirim.
    Gelelim can alıcı noktaya; her ikisi de balık yakalamıştır. Ama geriye dönük bir istatistik yapacak olursam Yo-zuri gerek aksiyonu gerek gerçekçiliği ile aynı sürede diğerinden çok çok daha fazla balık yakalamıştır.
    Neticede her ne kadar kendi sahtelerimi yapıp kullansam da; kalitesiz bir sahteyi satın almak yerine belki biraz daha pahalı ama daha uzun süre dayanacağına ve aksiyonuyla da iş yapabileceğine inandığım sahteyi alıp kullanmayı ve aldanacak balığı da kaçırma riskini enaza indirmeyi yeğlerim.
    Avlarınız bereketli olsun, sağlıcakla kalınız.

8. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    sağol özcan kardeş çok iyi güzel anlatmışsın ellerine sağlık..
    evet dediğin gibi kalite kalite mutlaka hani bir ata sözü var ucuz mal alacak kadar zengin deyilim diyor.tabi bizimkide o hesap zengin diiliz ama denemek açısından bir iğne fiyatına.o açıdan spariş geçtik bakalım.
    elbette yo-zuri,rapala,vs. markalar gibi olmaz sonuçda amaç denemek.
    evet özcan kardeş ilgine ve verdiğin bilgilere çok teşekkür ederim...
    selamlar.

9. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Sizinki biraz Şahin araba ile BMW yi kıyaslamak gibi. Sahtenin sudaki aksiyonu çok önemli. Tabi malzeme kalitesi de.. Bunlar da iş görebilir ama levrek avında bence daha kaliteli malzemeleri bulabilirsiniz. İllaki 50-60 TL ya bir sahte alın demiyorum ama bir paket sigara parasına alınabilecek daha güzel sahteler var. Mesela bende 7 TL ye aldığım sahteler var, memnunum. Bu sizin aldıklarınızdan bende de var. Ama onlarla avlanmıyorum artık. Bir kaç tane YoZuri var elimde. İnanın çekerken yaptığı titreşimi kamışta hissediyorum. İmkanım olsa Japon sahtelerden başkasını kullanmayacağım.

10. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    İzzet abi belki haddime düşmez, hepimiz kardeşizdir ama Özcan kardeş dediğiniz abimiz sizden 5 yaş büyük. Saygılar.

11. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    bende bir iki şey yazayım. aynı avlakta, hatta aynı noktada albastarın 4,5 TL lik sahtesiyle birçok turna almışken, aksiynu ve sudaki görüntüsü bana göre çok çok daha iyi olan strike pronun 15 TL lik redhead sahtesiyle hiç ama hiç turna alamadım. üstelik kalitesine güvenerek çok daha fazla denememe rağmen. ve şimdiye kadar tuttuğum en büyük turnayı 2 sene önce 1,5 TL ye aldığım, üzerinde marka bile olmayan ve iğnesi paslanmaya durmuş bir döner kaşıkla, geçen ay içerisinde aldım. bunlar tabii ki tesadüf olabilir, ama her zaman da avlarımız kaliteli malzeme ile doğru orantılı olmayabiliyor.
    edindiğim en önemli fikir şu ki; balıklar kesinlikle çoğu zaman bizim gibi düşünmüyorlar :) :)

12. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    RE:

:eek: yav hakan ona hiç bakmamıştım sağol bu arada özcan abi kusura bakma.
    sonuçda hepimiz kardeşiz ama netice itibari ile saygıda kusur etmememiz lazım.
    sağol hakan kardeş uyardığın için:)

13. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    İzzet Abi, bu markanın 5cm ve 9cm olmak üzere 2 ebat içinde tüm seriyi almıştım bir alışerişimde:) Senin de tahmin ettiğin gibi kaliteli markalar gibi cezbeden aksiyonları yok, genelde düz geliyor 5cm lik seri, 9cmlikler biraz daha iyi. Basit bir ürün, iğneleri ve halkaları en geç 2. avında paslanıyor, 5.6. avlara kadar dayanabilirse iç metalleride paslanmaya başlıyor. Genelde bu markayla en fazla 3-4 balık alabilceğini düşünüyorum. Çünkü bende ki tüm modeller şu an üzerlerinde bolca diş izi barındıyor ve yine çoğunun boyası büyük oranda gitti. Bunun en büyük sebebi balık saldırılarından ziyade kumsallık alanda avlanırken kuma sürtünmesi. Fakat balık alıyormu diye sorarsan hemen hemen hepsiyle balık aldım, levrek ve palaska da iş yaptı. Fakat balık merada nazlıysa çokta iş göreceğini düşünmüyorum. Bunlara ek olarak bu modeller düşündüğünün aksine 10-15gr arasında değişmiyor. Floating oldukları için çok hafifler 5cm olanlar 2gr, 9cm olanlar 4-5gr arasında. Yani kullanım ı atış menzili hassas kamışın yoksa biraz sorun olabiliyor, rüzgarlı havada imkansız oluyor.

14. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    anladım ali bilgi için sağol.
    evet fazla iş göreceği yok ama başta arkadaşların dediği gibi ve seninde dediğin gibi uzun ömürlü diil...
    ağırlıkda baya hafifmiş kamış olarak bende atarı en düşük bunlar var bunları kullanıyorum:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr

iğneleri değiştirmek sorun diil ama dediğin gibi dip halkalarda çürüyorsa
    bi işe yaramıyor o zaman neyse baya analiz etdik bu ürünü.
    çok teşekkürler sana ve değerli bilgilerini ve düşüncelerini aktaran arkadaşlara:)
    selamlar hoşçakal....

15. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

16. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    bu sahteye "düz yüzüyor" diyen arkadaşları
    bu cumartesi teknemde misafir etmeye hazırım...

Video Kamera Bende mevcut,çekim yapıp yayınlarız...

.

17. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000
    merhabalar gerek paylaşımlarda gerekse ürün tavsiyelerinde rivers2 rover 98 g-15 g12 modellerinin levrekte iş yaptığını duydum.kendimde bugunlerde temin edicem fiyat olarakta yu-ozuri nin nerdeyse yarı fiyatı denemenizi tavsiye ederim.saygılar

18. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    aynı dediklerini sipariş ettim ama henüz gelmedi :confused:

19. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Abi aksiyon olarak düz yüzüyor bence. Ben tatlı suda turna avında denedim. Strike-Pro'nun sahtelerinin aksiyonundan sonra bu sahtelerde ekstra biz yüzüş göremedim. Sen öyle diyorsan öyledir, herkes gördüğünü söyler. :)

20. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    abi haber et de bir gün orda buluşalım şu yeni aletlerini yüzdürelim suda:)