Remixon Prestige spin 2702 mix carbon 20 - 70 gr. 270cm Makara olarakta 35lik RYOBİ Ecusima 4000v Kamış ve makara 1 kere kullanılmış 2. seferide ben denedim satmak istiyor bunları fiyatıda uygun buldum sizlere danışmak istedim NE DERSİNİZ ??
Ryobi ecusima 4000vi ile ilgili yazılar forumda oldukça fazla. Hadi yine yazayım ben 6000 liğini kullanıyorum dış yüzeyinin kolay çizilmesi dışında herhangi bir sorun yaşamadım güzel bir makine. Spin kamışa gelince ben olsam 240 cmyi geçmem.Ve dikkatimi çekti atarı 70 biraz yüksek .
Rüzgarlı sahillerde uzun spin kamışlar oldukça avantajlı oluyor, +uzun kamışlarda atar düşük olunca o kadar oynak olur ki sahteyi atarken çok zorlanırsın. Özellikle şiddetli lodoslu levrek havalarında 2.40 spin kamışla attığı sahte ayağının dibine düşen insanlar gördüm. Kıyıda kullanılacaksa 3m bile kullanılabilir, liman-mendirek içlerinde kısa olmasının sakıncası olmaz. Kamışta dikkat etmeniz gereken özellik, kamış boşken silkelediğinizde ortadan salınım yapıyor ise elinizi bile sürmeyin, sadece uçtan salınıyorsa iş görür. Oynak kamışlar silkelenince ortadan da salınım yapar. Birçok arkadaşımın kamışını test etme imkanım oldu, hatta spin atışlarında da oldukça iddalıyım. Ortada sert uçta yumuşak kamışlar her zaman daha iyi atış sağlar. Şahsen kendim spin olmayan 2.70 bir kamış kullanıyorum, aynı sahteyi birçok arkadaşın attığı mesafenin en az %40 üstünde atış yapıyorum ve benim kamış 30-100 atarlı Neresinden baksanız spin kamışıyla alakası yok hafifliği dışında.
Spin kamışlar 3 m de olabilir demişsiniz o zaman nerde kalıyor bunun spinliği normal teleskopikle aynı hesap olmuyor mu ? Mesela surf kamışlarda da 3.60 lık kamışa surf mü diyeceğiz üstünde surf yazsa da ne hayır gelir onun surflüğünden.Sadece boyla alkası yok ancak belli boyları da aşmamalı bence.
Siz çok Yaşayin Emi .... Spin kamışlar, Surf kamışlar karbonlar . Gençler sizin bu ticari kalabalık arasında işiniz zor. Bence kamış önce HAFİF ,kendi boyunuzun x2 KATI maksimum,bütçe müsaitse KALİTELİ,ÇİN MALI OLMAYAN,özelliklede TELESKOPİK OLMAYANbir yapıda olmalıdır. Yaşadıklarım parçalı kamışlara yönelmeme neden oldu tabiki tercih sizin. Özellikle sizi bir konuda uyarmak istiyorum. Şayet KARBON KAMIŞ alırsanız bunu kötü havalarda ve yüksek gerilim hatları altında kullanmayın. İletkenliğini test ettik gerçekten gerçek KARBON kamışlar çok kolaylıkla elektriği iletiyor. Son aldığım kamış gerçekten iyi bir ürün üstünde bu konuda ikazlar var. Boğazı iyi bilen biri olarak ıslak zeminde bu kamışların yerine yeni parçalı ve farklı malzemelerden çok güçlü kamışlarda var onları tercih etmeniz yönünde olacaktır.. Uzağa atma konusu tamamen teknik meselesi usta ile acemi bu sırada belli oluyor zaten. Kamışı kırmakta bu nedenle cari bir olay değilmi Benden söylemesi tabiki tercih sizin. İyi avlar dilerim.
Remixon Prestige Spin Kamışı hiç amatör dostuma tavsiye etmem...Türkiyede belkide bu kamışı ilk kullananlardan vede kıranlardan biriyim.Dirençli ve esnek bir kamış değil..Karbon olarak satılıyor fakat alaşım olarak carbondan ziyade plastik malzeme daha çok gibi...Makina hakkında bir bilgim yok...
Hakan beyin görüşlerine tamamen katılıyorum..Karbon tek başına esnek olmayan ve kırılgan bir malzemedir..Kamışı oluşturan karbonun işlenme ve karışım maddeleri,oranları kaliteyi belirleyen en büyük unsurdur..İnceleme fırsatım olan bazı carbon remixon kamışların sağır ve beklenen verimi sunmaktan uzak olduğunu biliyorum.. Kamış konusunda nacizane tavsiyem atar aralığının bu denli geniş olmayan kamışların tercih edilmesi yönündedir..Kullanacağımız Ortalama sahte ağırlıklarını biliriz yada tahmin ederiz ..bu nedenle daha spesifik tercihler yapmamız verimliliği artırır diye düşünüyorum..
Re: Teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için uygun fiyat olduğu için düşünmüm ve aldım ztn 80 ytl para verdim ve sıfır nerdeyse ilk shibi 1 kere kullanıyor 2. kullanım bana ait çok uygun geldi makara bedavaya geldi yani.