Remixon Surf Class 3,00 Mt

Konu, 'Kamışlar' kısmında dadaskoray tarafından paylaşıldı.

1. dadaskoray

dadaskoray K O R A Y

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND KARBON 380 CM 150gr
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER-65
    En İyi Avı:
    6 KİLOLUK SAZAN

AÇIK HALİ 3 MT
    KAPALI UZUNLUĞU 92 CM
    ATARI 200-300 GRAM
    FİBER GLASS
    FİYATI 23 TL

EVET ARKADAŞLAR BU REMİXONU ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM FİYATI BANA UYGUN GELDİ MERSİNDE BİR ÇOK KİŞİNİN BU KAMIŞI KULLANDIĞINI GÖRDÜM TAVSİYE EDEN ARKADAŞLAR VAR MI EN FAZLA 60 MİLYONA KADAR DAHA İYİ BİR TAVSİYESİ OLAN ARKADAŞ OLURSA SEVİNİRİM

2. LapinCash

LapinCash

3. dadaskoray

dadaskoray K O R A Y

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER-65
    En İyi Avı:
    6 KİLOLUK SAZAN
    teşekkürler önerdiğinede bakacağım yanlız şu konuda pek bir bilgim yok bilgisi olan bir arkadaş açıklarsa sevinirmi karbon kamışlarmı yoksa fiber kamışlarmı daha sağlam oluyor aralarındaki farkı bilmiyorum

4. LapinCash

LapinCash

Ben kendi bilidiklerimi söyleyeyim tabi karon ve fiber konuları hakkında.
    Fiber:Fiber karbona göre daha esnektir Tv'den izlediğim kadarıyla Surf kamışlarda fiber daha iyi oluyormuş ve parçalı olması iyiymiş.( Sadece fiber için değil karbondada parçalı iyi oluyormuş )
    Karbon:Karbon fibere göre daha kırılgandır Surf de karbonu fiber kadar önermiyorlar ama kullananlarda kesinlikle bulunurlar.
    Bunların hepsi amatörce kendi yaşıtımca bildiklerim.

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Benim şu andaki tek yorumun şu : 3metre ve kısa olması dez avantaj,
    Ben genelde 3.70 ~4mt civarı kullanıyorum.
    Daha uzağa erişim sağlayabiliyorum.

Ama Sizde ne olu bilemem, birde Surfcu arkadaşlar fikir beyan ederlerse daha iyi olur.

6. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Tatlı suda ve beklemeli avlarda kullanılabilir.Mersin'de kullanacak sanırım.Boğazdaki gibi 150 metreye ulaşmaya çalışmayacaktır. O fiyata göre iyi.Tabii nerede ve hangi tür avlarda kullanacağını yazarsa daha iyi olur

7. dadaskoray

dadaskoray K O R A Y

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER-65
    En İyi Avı:
    6 KİLOLUK SAZAN
    Teşekkürler Yorumun Için Ayni Kamişin 3,6 Mt Olan çeşidide Var Uzunluk Daha Fazla Ileri Gitmesini Sağliyosa Onu Alayim

8. dadaskoray

dadaskoray K O R A Y

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER-65
    En İyi Avı:
    6 KİLOLUK SAZAN
    BEN MERSİNDE OKUYORUM EVİM ANKARADA MERSİNDE DENİZDE KEFAL ÇUPRA TURNA LEVREK GİBİ BALIKLAR İÇİN ANKARADA SAZAN İÇİN KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM SİZCE İYİ BİR SEÇİM Mİ

9. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Bence sadece Sazan'da ve belki kefalde olur. Levrek için düşünme..3.60'ı alırsan daha iyi olur

10. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

koray anladığım kadarıyla sen alcağın kamışı hem gölde hemde denizde kullanmak isitiyorsun ve avlanma tekniğine göre klasik 2-3 köstekli 100gr kurşunlu bi takım kullanacaksın

alacağın kamış denizde levrek ,çupra,kefal ,turna avlarında kullanıcaksın aslında bu listeden deniz için tırnayı çıkartırsak elimize 100-200 atarlı surf kamış yada 3,5m sazan kamışları deniz için çok uygun olur

turna için ben av tekniğinde sahte kullanarak avlanıyorum bunu için atarı düşük sipin disiplinine uygun kamışlar tercih etmelisin

peki bu alcağın kamış ankarada göllerde nasıl kullanırsın göllerde uzun kamışları(surf) atmak için açık alan gerekir tabi avcı nekadar atışlar umuz üsütü yapsa da arkasındaki ağacın dalı sazlıkların içindeyken felan uzun kamışları kullanmak zordur hatta yerine göre imkansız olur bu yüzden olabildiğince kısa kamış seçilmelidir 2,70-3,00m gibi

sazan içinde ağır atarlı kamışlar uyugundur 100-250gr gibi 100-300gr mesela , göl için boyundan bahsetmiştik ama kamışı aynı zamanda denizdede kullanıcağımızdan boyuna 3,50-3,60m uygun olur

fakat (sahte yemle) denizde turna levrek ankaraya geldiğinde turna ,levrek ,kefal gibi meps yada sasi gibi çeşitli sağhte yemleri kullanıcaksan ozaman ikinci bi kamışa sahip olman gerekir bu kamışın boyuda

deniz için kıyıdan avlanıyorsan 2,70-3,00 boylarında atıcağın sahteye göre 5-25gr atarlı yada 15-40gr veya 60gr atarlı kamış uygundur fakat denize geliboluda yaptığımız gibi kasık çizmeleriyle giriceksen ozaman kamışın boyunu kısalatmakta yarar var ozaaman boyları 1,80-2,10-2,50m uygun olur

Ankarada göllerde yine kıyıdan ağaç ve sazlıklar gibi ilişkenlerin içinde yada tekneden kamışla sahte kullanarak avlanıcaksak yine kısa kamışlar kullanılır 1,80-2,10-2,50m gibi atarlarıda kullanıcağımız sahteye göre çeşitli aralıklarda olabilir

kamışın sağlamlık ve yapılışı, malzemesi, konusuna gelince karbon yada fiber olamsı gözetmeksizin en sağlam yapıya parçalı kamışlar sahiptir neden okadar sağlamlardır, çünki teleskobik kamışlardan farkı parçasayıları daha az ve parçaların içlerinin dolu olması en büyük faktör birde bu parçalı kamışların fujileri ve porselenleri kaliteli mlazemeden yapılır ve paslanmazlığa özen gösterilir fakat bu kamışların enbüyük dez avantajı parçalrın kapladığı yer kamışların kapalı boyuna göre 1,60-1,80m olan kamışlar piyasada mevcuttur buyüzden taşıması problemlidir

fiber malzemden yapılan teleskobik kamışlar karbon kamışlara göre ağır iş makinası havası taşır 1kg-1,5kg balığı rahatlıkla kaldıra bilirsiniz tabi misnanınz sağlamsa iğneniz açılmazsa yapı itibariyle ağır ve daha az esnek olduğundan pek tercih edilmez özellikle balığın nazlı vurduğu zamanlarda kamışın ucunun vurduğunu anlamak güç olur bu yüzden lüfer avcıları bu tip kamışları tercih etmezler porselen ve yüzüklerin metalleri kalitesizdir

karbon malzemeden yapılmış teleskobik kamışlar fiberkamışlara oranla daha hafif daha esnek olması av esnasında avantaj sağlar karbon kamış alırken en uçtaki parçanın dolgu malazemeden yapılmış olmasına dikkat ayrıca karbon kamışları kullanırken elden düşürmemeye dikkat edin yere düştüğünde kamışın iç yapısında hasara sebep olmuş alabilir yada üstündeki çizikler kamışın ömrünü kısalta bilir örneğin kurşun kalmin yere düşmesi gibi dıştan bakıldığında sağlam görünür fakat kalemi açmaya başladığımızda parça parça kırılır bu tip kamışlarda porseln ve yüzük olarak çeşitli kalitelerde malzeme bulmak mevcuttur

umarım her konuda yetrli açıklama ve bilgi vermişimdir. sağlıcakla kal şimdi yatmama lazım

11. LapinCash

LapinCash

Bu doğru ama şuda var 200-300 gr. atar bence adamlar uzağa atabilmede iddaalılar ismindede surf yazıyor , bu kamışın uzun modeliyle 250 gr. atınca bence 150 metreyi bulabilir.

Son düzenleme: 13 Ocak 2010
  12. dadaskoray

dadaskoray K O R A Y

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER-65
    En İyi Avı:
    6 KİLOLUK SAZAN
    Çok teşekkürler Ali Kemal abi yorumun ve tavsiyen için

13. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.

dostum 150 metre atmak mı? 3 metre kamışla zorlasan 50 60 metre zor yani ayrıca 250 gr mı bırak 100 125 grla atış yapılır o kamışla odun gibi resmen çok kalın ucu çok ince ve garip 60 liraya bence lineaeffe turnafresh alınabilir ayrıca ileri atmak için en az 4 metre kamış şart bence

Son düzenleme: 13 Ocak 2010
  14. LapinCash

LapinCash

Tamam da atarına bir bakarmısınız.Adamlar demekki güveniyorlar bu arada 3 metre demedim uzun boyuyla dedim yani 3.60 ,
    Birazcık daha dikkatli okursanız sevinirim.

15. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    3 metre çok kısa tabi nerede kullanacağın da önemli. uzak mesafe atmak istiyorsan 4,20 bir kamışa baksan daha iyi 60 tl ye güzel kamışlar var lineaeffe nin... sağlam bir kamış istiyorsan lineaeffe oyster tavsiye ederim hassasiyeti pek iyi olmasa da sağlam bir kamış..

16. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
  17. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:

bendede bir kamış var hemde çok para verdim 250 gr yazıyor atarı ama 150 gramda birinci de ucu ikinci seferdede ortadan kırıldı o kamışa fazla güvenilmez demek istiyorum

18. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
  19. LapinCash

LapinCash

Anladım teşekkürler , oda kamışın kalitesi bilemem.

20. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

arkadaşlar ilk başt asurf denilen bu kamış surf feland eğildir sadece reklam olsun diye yazılmış müşteriyi aldatmaktan başka bi işe yaramayn bi yazı surf kamışlar boyları 3,90 dan başlar 4,50 kadar uzanır atrlarıda nadiren 50-150 seceneği mevcut olsada tercihen100-200 ve 100-250 ve 300 gr olarak değişir ama kesinlikle 300 gr atrlı kamışı kullananın daha aşağı olan 200gr ı yada 250 gr attığını görmedim surf kamışlarında ayrıca sap kısımları uzun olur aslında bu bilgilere forum içinde yeterince anlatıldı ve tartışıldı başlıkları surf olan konuları araştırırsanız aramamotoru kullanarak surfu öğrenirsiniz

sizin belirtiğiniz kamışsazan kamışıdır

birde belirttiğim gibi doğru karar vermelisiniz denizin özellikleri farklı gölün özellikleri farklı buna görede kamış değişiklik gösterir ama ikisinide kullanıyım dersen ortalaa bi kamış secersin bence deniz yada göl birini tercih et en doğru su bu olur