AÇIK HALİ 3 MT KAPALI UZUNLUĞU 92 CM ATARI 200-300 GRAM FİBER GLASS FİYATI 23 TL EVET ARKADAŞLAR BU REMİXONU ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM FİYATI BANA UYGUN GELDİ MERSİNDE BİR ÇOK KİŞİNİN BU KAMIŞI KULLANDIĞINI GÖRDÜM TAVSİYE EDEN ARKADAŞLAR VAR MI EN FAZLA 60 MİLYONA KADAR DAHA İYİ BİR TAVSİYESİ OLAN ARKADAŞ OLURSA SEVİNİRİM
Rengi felan çok hoşuma gitti hiç fena değil gibi görünüyor ( sadece görünüyor ) atarı çok yüksekmil hoşuma gitti boyutuda fena değil gölde nasıl olurki ? İyi yorumlar gelirse bende alabilirim , önerebileceğim kamışta şudur ; http://www.avmarketi.com/asp/product/6826/CAPTAIN-SPIDER-KING-KARBON-KAMIS-270CM
teşekkürler önerdiğinede bakacağım yanlız şu konuda pek bir bilgim yok bilgisi olan bir arkadaş açıklarsa sevinirmi karbon kamışlarmı yoksa fiber kamışlarmı daha sağlam oluyor aralarındaki farkı bilmiyorum
Ben kendi bilidiklerimi söyleyeyim tabi karon ve fiber konuları hakkında. Fiber:Fiber karbona göre daha esnektir Tv'den izlediğim kadarıyla Surf kamışlarda fiber daha iyi oluyormuş ve parçalı olması iyiymiş.( Sadece fiber için değil karbondada parçalı iyi oluyormuş ) Karbon:Karbon fibere göre daha kırılgandır Surf de karbonu fiber kadar önermiyorlar ama kullananlarda kesinlikle bulunurlar. Bunların hepsi amatörce kendi yaşıtımca bildiklerim.
Benim şu andaki tek yorumun şu : 3metre ve kısa olması dez avantaj, Ben genelde 3.70 ~4mt civarı kullanıyorum. Daha uzağa erişim sağlayabiliyorum. Ama Sizde ne olu bilemem, birde Surfcu arkadaşlar fikir beyan ederlerse daha iyi olur.
Tatlı suda ve beklemeli avlarda kullanılabilir.Mersin'de kullanacak sanırım.Boğazdaki gibi 150 metreye ulaşmaya çalışmayacaktır. O fiyata göre iyi.Tabii nerede ve hangi tür avlarda kullanacağını yazarsa daha iyi olur
Teşekkürler Yorumun Için Ayni Kamişin 3,6 Mt Olan çeşidide Var Uzunluk Daha Fazla Ileri Gitmesini Sağliyosa Onu Alayim
BEN MERSİNDE OKUYORUM EVİM ANKARADA MERSİNDE DENİZDE KEFAL ÇUPRA TURNA LEVREK GİBİ BALIKLAR İÇİN ANKARADA SAZAN İÇİN KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM SİZCE İYİ BİR SEÇİM Mİ
koray anladığım kadarıyla sen alcağın kamışı hem gölde hemde denizde kullanmak isitiyorsun ve avlanma tekniğine göre klasik 2-3 köstekli 100gr kurşunlu bi takım kullanacaksın alacağın kamış denizde levrek ,çupra,kefal ,turna avlarında kullanıcaksın aslında bu listeden deniz için tırnayı çıkartırsak elimize 100-200 atarlı surf kamış yada 3,5m sazan kamışları deniz için çok uygun olur turna için ben av tekniğinde sahte kullanarak avlanıyorum bunu için atarı düşük sipin disiplinine uygun kamışlar tercih etmelisin peki bu alcağın kamış ankarada göllerde nasıl kullanırsın göllerde uzun kamışları(surf) atmak için açık alan gerekir tabi avcı nekadar atışlar umuz üsütü yapsa da arkasındaki ağacın dalı sazlıkların içindeyken felan uzun kamışları kullanmak zordur hatta yerine göre imkansız olur bu yüzden olabildiğince kısa kamış seçilmelidir 2,70-3,00m gibi sazan içinde ağır atarlı kamışlar uyugundur 100-250gr gibi 100-300gr mesela , göl için boyundan bahsetmiştik ama kamışı aynı zamanda denizdede kullanıcağımızdan boyuna 3,50-3,60m uygun olur fakat (sahte yemle) denizde turna levrek ankaraya geldiğinde turna ,levrek ,kefal gibi meps yada sasi gibi çeşitli sağhte yemleri kullanıcaksan ozaman ikinci bi kamışa sahip olman gerekir bu kamışın boyuda deniz için kıyıdan avlanıyorsan 2,70-3,00 boylarında atıcağın sahteye göre 5-25gr atarlı yada 15-40gr veya 60gr atarlı kamış uygundur fakat denize geliboluda yaptığımız gibi kasık çizmeleriyle giriceksen ozaman kamışın boyunu kısalatmakta yarar var ozaaman boyları 1,80-2,10-2,50m uygun olur Ankarada göllerde yine kıyıdan ağaç ve sazlıklar gibi ilişkenlerin içinde yada tekneden kamışla sahte kullanarak avlanıcaksak yine kısa kamışlar kullanılır 1,80-2,10-2,50m gibi atarlarıda kullanıcağımız sahteye göre çeşitli aralıklarda olabilir kamışın sağlamlık ve yapılışı, malzemesi, konusuna gelince karbon yada fiber olamsı gözetmeksizin en sağlam yapıya parçalı kamışlar sahiptir neden okadar sağlamlardır, çünki teleskobik kamışlardan farkı parçasayıları daha az ve parçaların içlerinin dolu olması en büyük faktör birde bu parçalı kamışların fujileri ve porselenleri kaliteli mlazemeden yapılır ve paslanmazlığa özen gösterilir fakat bu kamışların enbüyük dez avantajı parçalrın kapladığı yer kamışların kapalı boyuna göre 1,60-1,80m olan kamışlar piyasada mevcuttur buyüzden taşıması problemlidir fiber malzemden yapılan teleskobik kamışlar karbon kamışlara göre ağır iş makinası havası taşır 1kg-1,5kg balığı rahatlıkla kaldıra bilirsiniz tabi misnanınz sağlamsa iğneniz açılmazsa yapı itibariyle ağır ve daha az esnek olduğundan pek tercih edilmez özellikle balığın nazlı vurduğu zamanlarda kamışın ucunun vurduğunu anlamak güç olur bu yüzden lüfer avcıları bu tip kamışları tercih etmezler porselen ve yüzüklerin metalleri kalitesizdir karbon malzemeden yapılmış teleskobik kamışlar fiberkamışlara oranla daha hafif daha esnek olması av esnasında avantaj sağlar karbon kamış alırken en uçtaki parçanın dolgu malazemeden yapılmış olmasına dikkat ayrıca karbon kamışları kullanırken elden düşürmemeye dikkat edin yere düştüğünde kamışın iç yapısında hasara sebep olmuş alabilir yada üstündeki çizikler kamışın ömrünü kısalta bilir örneğin kurşun kalmin yere düşmesi gibi dıştan bakıldığında sağlam görünür fakat kalemi açmaya başladığımızda parça parça kırılır bu tip kamışlarda porseln ve yüzük olarak çeşitli kalitelerde malzeme bulmak mevcuttur umarım her konuda yetrli açıklama ve bilgi vermişimdir. sağlıcakla kal şimdi yatmama lazım
Bu doğru ama şuda var 200-300 gr. atar bence adamlar uzağa atabilmede iddaalılar ismindede surf yazıyor , bu kamışın uzun modeliyle 250 gr. atınca bence 150 metreyi bulabilir.
dostum 150 metre atmak mı? 3 metre kamışla zorlasan 50 60 metre zor yani ayrıca 250 gr mı bırak 100 125 grla atış yapılır o kamışla odun gibi resmen çok kalın ucu çok ince ve garip 60 liraya bence lineaeffe turnafresh alınabilir ayrıca ileri atmak için en az 4 metre kamış şart bence
Tamam da atarına bir bakarmısınız.Adamlar demekki güveniyorlar bu arada 3 metre demedim uzun boyuyla dedim yani 3.60 , Birazcık daha dikkatli okursanız sevinirim.
3 metre çok kısa tabi nerede kullanacağın da önemli. uzak mesafe atmak istiyorsan 4,20 bir kamışa baksan daha iyi 60 tl ye güzel kamışlar var lineaeffe nin... sağlam bir kamış istiyorsan lineaeffe oyster tavsiye ederim hassasiyeti pek iyi olmasa da sağlam bir kamış..
http://www.avmarketi.com/asp/product/8582/LINEAEFFE-MAXX-CAST-WTG-KAMIS-4-20 arkadaşım (obsession) bu kamışı kullanıyor güzel mesafelere atabiliyor bununla
bendede bir kamış var hemde çok para verdim 250 gr yazıyor atarı ama 150 gramda birinci de ucu ikinci seferdede ortadan kırıldı o kamışa fazla güvenilmez demek istiyorum
arkadaşlar ilk başt asurf denilen bu kamış surf feland eğildir sadece reklam olsun diye yazılmış müşteriyi aldatmaktan başka bi işe yaramayn bi yazı surf kamışlar boyları 3,90 dan başlar 4,50 kadar uzanır atrlarıda nadiren 50-150 seceneği mevcut olsada tercihen100-200 ve 100-250 ve 300 gr olarak değişir ama kesinlikle 300 gr atrlı kamışı kullananın daha aşağı olan 200gr ı yada 250 gr attığını görmedim surf kamışlarında ayrıca sap kısımları uzun olur aslında bu bilgilere forum içinde yeterince anlatıldı ve tartışıldı başlıkları surf olan konuları araştırırsanız aramamotoru kullanarak surfu öğrenirsiniz sizin belirtiğiniz kamışsazan kamışıdır birde belirttiğim gibi doğru karar vermelisiniz denizin özellikleri farklı gölün özellikleri farklı buna görede kamış değişiklik gösterir ama ikisinide kullanıyım dersen ortalaa bi kamış secersin bence deniz yada göl birini tercih et en doğru su bu olur