REMIXON SYNERGY KAMIŞ 2.70MT 20-40G kamışa makina

Konu, 'Makineler' kısmında gece_denizi tarafından paylaşıldı.

1. gece_denizi

gece_denizi cüneyt

Favori Kamış:
    pelikan 15-40 gr atarlı kamışım
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    2 kilo kalkan ve 4,5 kg levrek.
    slm ben tekirdağ/müreftedeyim burada güzel levrek yapıyor kıyıdan at çekle ve bende bunun için REMIXON SYNERGY KAMIŞ 2.70MT 20-40G kamışı aldım ama üzerine ufak bir makina almalıyım sizden istediğim ustalar bana tavsiye edebileceğiniz sağlam levrek için tayanıklı bir makina önerebilirmisiniz.şuan üzerinde büyük makina banax sx 4000 var makina çok güzel sağlam ama kamışa göre çok ağır kalıyor.şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme: 26 Ocak 2009
  2. Okan_uA

Okan_uA .

3. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    makine tavsiyesi

Albastarın adı yanılmıyorsam bait runner adında oldukça ekonomik bir modeli vardı ...30 luğu size tam olur .. avantajı ise debriyajlı ve küçük denebilecek bir makine olduğundan at çek dışında yemli olarak da levreğe atabilirsiniz ..Debriyajı açıp bıraktığınızda levrek yemi ağzına alıp gidiyor huylanmıyor... ama siz boşalan makara sesinden durumu hemen anlıyorsunuz..Kullanıyorum, iyi sarıyor ... tavsiye ederim..

4. Okan_uA

Okan_uA .

Bu koyu işaretlenen cümledeki durum diğer tüm kalamalı makinelerde oluyor ki kalamayı sonuna kadar gevşetirsiniz balık oltaya yakalanır misineyi çeker ve siz de kalamayı sonuna kadar açtığınız için misine balığın çektiği kadar boşalır.

Bahsettiğiniz buysa her makinede olur bu.

5. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    Yok debriyaj farklı bir kavram ...fark da şu..

Bahsettiğiniz gibi kalamayı sonuna kadar boşaltırsanız ve balık da alıp gittiğinde makara da belirli bir sürtünme olur..hatta balık bunu algılayıp yemi bırakabilir...Daha gevşetseniz makine sökülür...ayrıca sarmaya başladığınız zaman tekrar kalamayı sıkılamanız gerekir..onu da o panikte yapamazsınız..O sırada balık ya kaçar ya bir yerlere girer oltayı takar...

Bahsettiğim debriyajlı denen makinelerde makinenin arkasında küçük bir levye-kol bulunur(alttaki fotoda nikelajlı parça).Oltayı attıktan sonra o küçük kolu ileri itersiniz o andan itibaren makara sürtünmesiz olarak boşa dönebilme yeteneği kazanır(bu sürtünmenin ayarını yapabilmeniz için arkadan kalama gibi görünen de bir ayar yeri vardır) balık alıp gittiği zaman kolu 1 tur çevirdiğinizde levye geri düşer makara tek yönde sarıma kilitlenir ve normal şekilde balığı çekmeye başlarsınız.

Bilgisiz ve cahil satıcılar bu makineleri çift kalamalı diye satarlar halbuki makara
    önden kalamalı olup arkadaki ayar boşa dönmenin sıkışıklığını gevşekliğini ayarlar..

Son düzenleme: 27 Ocak 2009
  6. Okan_uA

Okan_uA .

Benim anladığım tek farkı kalamyı sonuna kadar açtığınızda balık yakalanır misina kendiliğinden boşalır balığı çekmek için kalamyı kapatmak gerekir evet doğru biliyordum da.Sizin kastettiğiniz sistemle benim dediğim arasında tek fark bu mu (kalamayı sadece kapatmak mı) ??

Yoksa sürtünme demişsiniz o mu ? (Bu sürtünmeden kastınız ne onu tam anlayamadım eğer ayrıntılı olarak anlatırsanız seviniriz bilgilenmiş oluruz)

7. gece_denizi

gece_denizi cüneyt

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    makina

herkeze çok teşekkürler önerileri için.hepsini tek tek inceliyorum.ben makina sordum arkadaşlar sağolsunlar makinanın debriyajından girip vitesinden çıkmışlar:p .şaka bir tarafa tekrar teşekkürler hepinize

8. gece_denizi

gece_denizi cüneyt

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    makina

slm arkadaşlar hen sonunda kamışıma göre ufak ve sağlam olduğuna inandığım bir makina aldım sizce nasıl bu makina.Pelican Robin 28 7+1 BB Makine Metal Kafa.olumlu yada olumsuz cvp larınızı bekliyorum.

9. carp

carp Mehmet

Kullanılan sahteler hakkında detaylı bilgi alabilir miyim? Tekirdağ'da çalışan burada da çalışır sanırım. Bu ara denemeler yapmak istiyorum...

10. gece_denizi

gece_denizi cüneyt

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    sahteler

DAIWA SUNİ BALIK 11 CM=mavi ve yeşili
    yozuri CRYSTAL MINNOW F8 130MM ve bunun mor sırtlısı.
    STRIKE-PRO EG-029 11,5 CM (010 ve 021 su üstü) genelde bunları kullanıyoruz

11. carp

carp Mehmet

Teşekkürler...