remixon wiking 5000

Konu, 'Makineler' kısmında yuvacıklı tarafından paylaşıldı.

1. yuvacıklı

yuvacıklı Hasan ÇAĞLAYAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE ALL AROUND CARBON KAMIŞ 150-300G 3.80
    Favori Makine:
    wiking 5000
    En İyi Avı:
    Daha en büyüğünü tutamadık.(En son 14 kilo aynalı)
    malum BANAX makaraların artık piyasada kore malını bulmak zorlaştı. çin malı BANAX lar ise çok fazla var.Bunun için Remixon wiking 5000 makarayı almak istiyorum. Ancak hiç kullanmadım. Aramızda bu maraka hakkında bilgisi olan var ise paylaşırsa sevinirim. Sizden gelecek geri beslemeler ile kararımı vermeme yardımcı olacaksınız. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

[​IMG][/URL][/IMG]

Not:Makarayı 8-10 kilo üzeri sazan avlamak genelde uzak mesafeye dip atmak için kullanacağım. Balığı çekerken kilitleme yapıp yapmadığı misina çıkışında takılma oluyor mu. Mukavemeti kuvvetlimi vedaha aklıma gelemeyen bir çok konuda yardımlarınızı bekliyorum.

2. yuvacıklı

yuvacıklı Hasan ÇAĞLAYAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    wiking 5000
    En İyi Avı:
    bu kadar kötü bir makinamı ki kimsenin fikri yok. :D:)

3. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Kötülüğünden değilde belki kullanan yoktur, ağır işçi bir makineye benziyor, banax'ın SX'i vardı ondan düşünürsen tavsiye ederim. Yanlız onda baitrunner yoktu sanırım, gerçi alacağın makinede bu özelliği arıyormusun onuda bilmiyorum.

Profilinden tatlısuda avlandığını düşünüyorum, bu makineyi almayı düşünürsen aliminyum gövde ve makarası sebebiyle uzun süre dayanıklılık göstereceğini söyleyebilirim.

Çift kalamalı, birde baitrunner var, sazan için bu özellik sıkça tercih ediliyor.

4. lombardo

lombardo TOLGA

bende var

bu makineden bende var. avusturalyadan aldım. yaklaşık 65 lira fiyata. ebayde açık arttırmalarda viking 5000 diye yazarsan bulursun.
    gayet sağlam. komple metal. sık bakım ister. fakat misinayı düzgün sarmaz. kaloması başarılıdır. atçeke gemez ağırdır. yemlide harika olur.
    AMA DEDİĞİM GİBİ SIK BAKIM İSTER.

5. yuvacıklı

yuvacıklı Hasan ÇAĞLAYAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    wiking 5000
    En İyi Avı:
    Sayın Tolga Bey
    makinanın ağırlığı o kadar önemli değil benim için. Çünkü dip oltası yapıp yatıracağım sırığı.
    Ancak sarımda atlamalar yapması atış yaparken karışmasına neden olabilir o zaman. buradaki fiyatı yaklaşık 90TL. benim alacağım fiyatı. Tavsiye edebileceğiniz başka bir makina olabilirmi acaba.

6. lombardo

lombardo TOLGA

tavsiyem yemli için bg 60 veya bg 90 olur, fakar biraz fiyatlıdır. ama hakkını verir.
    şuda bir gerçekdir ki dünyanın en kaliteli makinasınıda kullansan balık tutmayı bilmedikten sonra bir faydası olmaz. benim makinalarım ortalamanın üzerinde makinalar. fakat bazen yanımdakiler 10 liralık makine ile benim tuttuğum balığın iki katını tutarlar :). şöyle anlatayım; makima seçiminde 3 temel özellik aramalısın.
    1- makinanın en önemli kısmı kalomasıdır. parayı verdiğin kısım kalomadır. balıkla mücadele eden kısım burasıdır. plastik kafalı makinaların kalomasıda çok iyi olmaz.
    2- makinada 2. onemli kısım misina kapasitesidir. yemli için ne kadar çok misina , o kadar iyi.
    3- makinanın gövdesi ve çevirme kolu. ağır yükler altında kaçırmamalı ve esnememeli.

bu özelliklerde kafana göre bir makine seçebilirsin.

ama eğer örgü misina kullanacaksan , bg 90 tavsiye etemem.
    sazanda veya büyük balık avında kullanacaksan da örgü misina tavsiye etmem. tabi unutmamak lazım. bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür.
    yani büyük balık için , iğnenden kamışına kadar ve hatta kol gücüne kadar bütün takımını iyi tanımalısın. dünyanın en iyi kamışı ve makinasını da kullansan düğüm atmayı bilmiyorsan hiç bir işe yaramaz. dediğim gibi makina çokda önemli değil önemli olan avcının kendisidir.
    kıyıdan yemli için en iyisi surf makinalardır. bir de bunları incele istersen.

7. yunuslar

yunuslar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek çüpra kefal
    2 senedir kullanıyorum tek sorunu bence misinayı güzel toplamıyor ayrıca 4 kglık levregi bile zor cektim 8 10 kilo demişsin hayatta cekmez kesin kitler ;)

8. yuvacıklı

yuvacıklı Hasan ÇAĞLAYAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    wiking 5000
    En İyi Avı:
    Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Dediklerin sonuna kadar doğru Tolga bey.

Balığı % olarak düşünürsek %30 makina kamış vekullandığı takım %50 insan aklı ile tutulur derim (%20 lik bir durumda kısmete kalır diye düşünüyorum :))

Şu varki beraber ava çıktığımız bir arkadaşımın her yönüyle plastik basit bir makinası vardı. gitti balık o takıma vurdu ve balığı çekemeden makina kolundan kırılıverdi.

Dediğiniz gibi zincir misali kancadan insan kuvvetine, aklına kadar önemli. Makinada bu zincirin bir halkası. Fiyatı pek o kadarda önemli değil. Sadece etrafımda Ne DAM ne DAIWA nede Gerçek SHIMANO bulabiliyorum. (internettende gözümle görmediğim hisstmediğim malı almak istemiyorum)
    Buradaki en kaliteli makaralardan biri olarak getirildi bu REMIXON.
    Artık balıkçımıza özel sipariş vermekten başka çarem yok sanırım. Yada önümüzdeki ayı bekleyip bursadaki balıkçılık fuarına gideceğim. (makina alsamda almasamda gideceğim ya :))
    Verdiğiniz bilgilere dayanarak bu makinayı almayabilirim çünki misinayı iyi saramaması kötü bir artısı olarak kendini hissettiriyor. Zevk alacağımız bir zaman tutupta karışan misinalar ile uğraşmak hiç hoş olmaz heleki balığın vurduğu saatlerde veya bu gece başımıza gelirse.

Son düzenleme: 19 Mayıs 2009
  9. yuvacıklı

yuvacıklı Hasan ÇAĞLAYAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    wiking 5000
    En İyi Avı:

4 kiloluk levreği çekemediğinden bahsetmişin. Makina gövdesi ve kaloması güçlü aliminyum alaşımlı sağlam ve bir o kadarda ağır makina (710 gr ağırlığında,)olduğu internetten aldığım bilgiler arasında .

Nasıl oluyorda böyle bir balığı çekemiyor bu çok ilginç.