Rengarenk ve çok fonksiyonlu

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar
    Bir sahte yeme en fazla kaç farklı aksiyon verebilirim diye düşünürken aklıma kalamar ve sübye yapmak geldi. Her iki yöne de hareket kabiliyeti olan oldukça renkli yaratıklar. Akya ve kılıç gibi avcı balıkların da sevdiği bir yem balığı. Benim de mevsiminde zevkle avladığım bir kafadan bacaklı. Geçen sene sonu Didim' deki gece avımdan;

Modelleri herşeyiyle kendim çizerek yaptım. Kalamarın üzerindeki patlayan renk efektlerinde sim kullandım.

Kısaca yapım aşamalarını da resimleyerek aksiyonları hakkında bilgi vermeye çalışacağım;
    10mm.lik Balsa ile çalıştım. 1,3mm.lik paslanmaz teli tek parça olarak kullandım, ortadaki üçlü iğnenin halkasını(35kg.çeker fırdöndü) 360 derece dönecek şekilde ana tele sabitledim.
    Modeli çizerek işe başlıyorum.

Çizdiğim modeli Balsa bloğa aktarıp falçata ve zımpara ile şekillendiriyorum.

3mm.lik şeffaf mikadan, farklı aksiyonlar verecek 2 ayrı formda damakları kesip sahteye monte edebilmek için vida yerlerini plastik dübelle sağlamlaştırıyorum.

Teli ve ağırlıkları dengeyi ve aksiyonları oluşturacak şekilde sahteye monte edip boyaya hazır hale getiriyorum.

Sahtemizin farklı aksiyonları için gerekli olan parçalarımız;

Floating(yüzen) modelimin boyu 135mm(damaksız) ağırlığı 25gr. Damak takıldığında 155mm. oluyor. Bu üçgen damak yapısı ile temelde 2 farklı aksiyon elde ettim. Misinayı gerideki halkaya bağlayarak sahteyi çektiğimde hızlı ve sert yalpalarla ekseni etrafında sallanarak çabuk ve dik bir açıyla dibe gitme eğilimi gösterdi, aynı zamanda da kamışla aksiyon verdirerek gaga kısmını aşağı yukarı oynatabiliyorum. Öndeki halkayı kullandığımda ise hareketler yumuşadığı gibi kuyruğun titremesi de arttı ve yalpalayarak gelmeye başladı. İlkine göre dalma derinliği de azaldı. Yine kamışla verdiğim aksiyona uyarak daha yumuşak şekilde batıp çıkmaya başladı.

Oval gagayı kullandığımda ve gerideki halkadan çektiğimde; sahte dibe doğru ilkine nazaran daha az bir açı ile dalma eğilimi gösterdi ve kendi ekseni etrafında yalpalayarak ve hafif bir "S" çizecek şekilde aksiyon sergiledi. Öndeki halkadan çektiğimde ise hareketler tamamen yumuşadı ve "S" genişledi. Tipik bir klasik minnow sahte aksiyonuna benzettim.

Sahtenin ön(damak) kısmına silikon ahtapot ilave ederek, biraz daha kalamara benzettim ve aynı sahteyi bu sefer tersinden çekerek klasik bir su üstü sahtesi/Popper olarak kullanma şansım doğdu. Hızlı bir şekilde avcıdan kaçan kalamarın görüntüsünü aratmıyor :)

2. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Yapmışken bir de Sübye(mürekkep balığı) yapayım dedim.

Yine kendime ait bir model. 8mm Balsa levha kullandım.

100mm ve 10gr.lık yüzen(Floating) bir sübyecik.

Değerli arkadaşlar, umarım ki; yaparken aldığım keyifi, seyrederken Sizlere de yaşatabilmişimdir.
    Sağlıcakla kalınız.

3. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster 10-30-Shımano Speedmaster 14-40--Shımano speedmaster 25-125 Game Type kamışlar
    Favori Makine:
    Shımano Seıdo 4000--Shımano Biomaster SW 4000 XG--Shımano Sustain 5000 FE
    En İyi Avı:
    Kofana ve Levrekler......
    Harika bir çalışma...Tebrik ederim..

4. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ozcan agabey cok ciddi birsey soylemek istiyorum.
    Su anda arsivlerim arasinda olan bir balikavi belgeselinin icerisinde bir adam gordum.Bu adam Tayland da yasiyor.Kendine ait kucuk bir atolye yapmis,yine kendi adina yaptirdigi ambalajlar,kucuk paketler var.Uzerlerinde adamin ismi yaziyor.Ulkenin cesitli balikcilik magazalarinda,dukkanlarinda bu adamin urunleri satiliyor ve adam cok basarili.
    Simdi sana nacizane tavsiyem ; bence sende boyle birsey yapmalisin agabey.Bu isten guzel ekmek yiyebilecegine inaniyorum.Yada internet uzerinden Amerika , vs gibi ulkelere de satma imkanin olur belki.Cunku bildigim kadariyla Amerikali avcilar epey meraklilar gibi bu el yapimi sahtelere.Bu arada o bahsettigim adam (kendi sahtelerini yapip satan adam) gercek kurbaganin derisinden popper lar yapiyor ve tatli su avinda epey ise yariyor (ulkemizde de turnada bence baya is yapar)...Bunlar nacizane tavsiyem ve fikirlerimdi senin icin agabey.
    Simdi geleyim bu sahtelere ; inan ki harika olmus.Sanirim ilk kalamar calismandi.Buna ragmen cok profesyonelce,harika olmus.
    Gonlundeki akyalara insallah agabey.Rastgele...

5. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    çok güzel çalışmalar..
    tebrikler...

6. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    harikalar, harikalar ellere sağlık, bende denemeler yapacagım yakında oda müsait takımlarda bol e eskide oymacı marangozuz neden olmasın :) tekrar tebrikler

7. leventelmaci

leventelmaci Levent Elmacı

Tebrikler...

Gerçekten tebrik etmek istiyorum sizi... Bu foruma üye olduğumdan beri yaptığınız bütün çalışmalarınızı beğeni ile takip ettim/ediyorum. Sanırım sayenizde kendime yeni bir hobi edineceğim. Tekrar tebrikler... 10/10

8. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Harika bir çalışma olmuş tebrik ederim. Belli ki eliniz bu işe yatkın, demek ki daha çeşitli güzellikte sahteler göreceğiz sizin elinizden. Şimdiden kolay gelsin, emek ve alınteri ile yaptığınız bu sahtelerin gönlünüzdeki balıkları yakalaması dileği ile, rastgelsin.

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Son derece profesyonel çalışmalar... tebrik ederim Özcan bey... Didim'e selamlar...

10. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Yasin kardeş.

11. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Sevgili Doğan.

12. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkürler adaş ;) Merakla bekliyorum, eminim ki çok daha güzellerini yaparsın. Kolay gelsin.

13. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Levent bey, teşvik edici olduğum için de sevindim. Başlamakla pişman olmayacağınız ve çok zevkli dakikalar geçirtecek bir hobi.
    Sağlıcakla kalın.

14. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Şenol bey. Bir seneyi aşkın bir süredir el becerimin gelişmesine çok büyük katkısı oldu bu hobimin. Çok daha iyilerine sahip olmanızı dilerim. Selamlar.

15. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Sevgili İbrahim. Didim' e gittiğimde deneme sonuçlarını da paylaşırım inşallah.
    Selamlar.

16. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Abi sen aşmışsın ya! Tek kelimeyle harika!

17. Çim adam

Çim adam Aydın

ellerine sağlık çok güzel gözüküyor, umarm avcı olurlar

18. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Maşallah abi yine sanatını konuşturmuşsun eline sağlık :)

19. tancetin

tancetin Tufan Çetinkaya

Favori Kamış:
    olta,olta,olta
    En İyi Avı:
    temiz hava, muhteşem doğa,dostluk, kardeşlik
    Gerçekten harika görünüyorlar, ellerinize sağlık, siz üretirken keyif alıyorsunuz bizler de izlerken, ayrıca örnek oluyorsunuz, kolay gelsin teşekkürler.

20. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Değerli kardeşim güzel yorumun için teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kal.