merhabalar , Hiçbir şey çekmedim bu hazır satın aldığım takımlardan çektiğim kadar.. Birkaç başarısız av denememde sonra takımları kendim üretmeye karar verdim. İğne araştırmalarım sırasında kırmızı , metalik, siyah, yeşil , ve farklı renklerde iğnelere rastladı. Forumda rastladıkça iğneler hakkında bilgi ediniyorum. Merak ettiğim neden fark renkte iğne üretimine gerek duymuşlar? Hakikaten takımın avcılığını etkiliyor mu? yoksa sadece göz boyamak mı? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..
Şahsım adına iğnenin rengi benim avlarımı çok fazla etkilemiyor.Numarası,çapraz,düz oluşu,pala boyu ,palanın tırtıklı olması vs.etkiliyor.Ama renk konusunda çok ayırıcı bir tecrübem olmadı.
Bilmiyorum banada öyle geliyor, konu hakkında bilgisi olan bir arkadaş varsa yazabilir belki bişeyler..
Kullanacağımız yemin rengine uygun iğne seçmeliyiz. Örneğin sazana mısır için çapraz kahverengi-sarı iğne . lüfere fleto yem için uzun pala beyaz iğne gibi..
iğnelerin rengi ??? Slm arkadaşlar ,iğnenin rengi hakkında kısadan hisse bir bilgide ben paylaşayım Babamın balıkçı bir arkadaşı var herkes onu bilir denizde lakabı şeytan ruhidir bu sevgi değer abimiz bakır renkli bir iğneyle abartısız söylüyorum dikkat edin yemsiz çıplak iğneyle deyim yerindeyse iğne iğneye izmarit balığı tutar ve kimseyede göstermez bu tip iğneyi bilen varsa bana da haber versin yıllardır o yemsiz tutar herkez ona bakar ve aslada kimseye göstermez
Vallahi bende o bakır rengi iğneyle mezgit tutuyolarmış diye biliyorum.Çapari gibi yapıyolarmış atıp atıp çekiyolarmış mezgit tutuyolarmış.
Bilal öncelikle fanatikllikte iş takımın için kalp kırmak ise ben o işte yokum bu bir espiri bence de sıkıntı yaratmamalı.