Bu sabah yakaladım. Epey de büyüktü. Siraza benziyor. Küçücük bıyıkları var. Bu balığın türü nedir acaba ? tadı lezzetli bir balık mı? ben pek lezzet alamadım çünkü. Bi de içinden yumurta gibi şeyler çıktı. Benim bildiğim üreme dönemi bitmiş. Aşağıda da o yumurtaya benzeyen şeylerin resmini gönderiyorum. Onlar yumurta mı?
Ot sazanının sırt yüzgeci uzunmuş. Ama bu balığınki kısa. Sarı sazan mı bu şimdi? benderisini yüzdüm. tuz ve kırmızı biber dökerek ızgarada pişirdim. Tadı çok lezzetsiz oldu. Yiyemedim bile
Tatlı su balıklarını tavada pişirmek lazım bence. Alabalıklar ve yayın haricindekilerden bahsediyorum. Tatlı su balıkları biraz yağsız oluyorlar. Tavada pişirdiğinizde yağ ve un sayesinde adam oluyorlar ama.
Teşekkür ederim. Demek o yüzden balığın tadı yenilemeyecek kadar kötü oluyor. Haklısınız bu ayrıntı iyi oldu. teşekkür ederim
Balığın türü siraz. İçindekiler de havyar (yumurta) Gözlemlediğim kadarıyla ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki kez havyar döküyor. Buralarda da bu mevsimde havyarlı oluyorlar.
Ben yumurtalı olduğunu bilmiyordum. Kestikten sonra farkettim yumurtaları suyun içine taşların arasına bıraktım. Yumurtalardan balık çıkma ihtimali var mı ?
Ben pek ihtimal vermiyorum yumurtalardan balık çıkacağına Zira erkek balık tarafından döllenmesi gerekiyor yumurtaların. Havyarlı fotoğraf çok iyi olmuş. Altına sosyal mesaj içeren bi yazı montesi ile afiş haline getirilebilir
Erkek tarafından döllenmemişse o yumurtaların bir kıymeti var mı o zaman belki de döllenmiştir . olamaz mı Ama o havyarları görünce çok şaşırdım. Ben yumurtlama döneminin bittiğini sanıyordum. Havyarları elime alır almaz resimlerini çektim. O yüzden kanlı oldu biraz
Olamaz Erkek balık, dişi yumurtaları döktükten hemen sonra yumurtaların üzerine gelip yumurtaları döller.
Bunu bilmiyordum. Ben anne karnında döllendikten sonra dışarı bırakıldığını sanıyordum ben şimdi bu yumurtaları taşların arasına bıraktım. Erkek balıkta gelsin onları döllesin işte olmaz mı? Üzüldüm ama zaten doğru düzgün pişiremedim de. Pişman oldum keşke bıraksaydım
Balık şiraz balığı.. Aslında lezzetli olur ama yaşadığı suyun temiz olması lazım.. Kızılırmakta kefal dahil tüm balıklar lezzetlidir mesela. Yakalanan yer ile alakalı balığın lezzeti.
Haklısınız. Mesela köy tavukları da doğal şeyler, solucan falan yedikleri için hem etleri hem de yumurtaları daha lezzetlidir balıklar içinde durum böyle galiba. Ben balığı pişirmeyi peceremedim. Izgara yaptım. O yüzden tadı berbat oldu
Ot Sazani degil cunku Ot Sazaninin ust kanadi farklidir. Bu balik kefal ailesinden bir baliga benziyor ama pullarinin rengi Siraz yani DACE degil. Daha cok EGREZ baligi goruntusu var.