Resimsiz, balıksız, renksiz, kokusuz, tatsız :D

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Cuma Bergamadaydık, cuma geceden avlanmayı düşünsek te çok yorgun olmamız nedeniyle vazgeçtik. :)

Tarih : 12/01/2013
    Yer : Bergama
    Saat : 22:30

Serhat abi yeni sahteler almış. Maxrap Fb ve Fs 11 cm. İkisinden de çok umutlu. Yeni yağan yağmurlar da isteğimizi katlamış. :)
    Bölge levrekçilerini arıyor. Gelen haberler, sel olduğu, akarların resmen çamur aktığı ve levrek çıkmadığı. Yol da bataklığa dönüşmüş, araba çamurda saplanabilir. :)
    Keyifler pekte yerinde değil, Serhat abi de bende bi yerlere gitmek, şansımızı denemek istiyoruz.
    Serhat abinin amacı yeni oyuncaklarını denemek.

Benim amacım, şu Allah'ın cezası balığı tutup tövbe etmek, bi daha da peşine düşmemek. Stresten kurtulmak, çok daha fazla uyumak. Hafta sonlarını soğukta titreyerek değil, sıcak ortamda kahvaltı sofrasında karşılamak. (Ne çok amacım varmış :D)

Serhat abi bu şartlarda yapsa yapsa şurası levrek yapar diyor. Pek avlanmadığımız bir bölge, tam inançlı değilim ama benden tecrübeli Serhat abi.

Dediği yere saat 23:30'gibi ulaşıyoruz. Ortam anababa günü gibi. Sanırsın araba galerisine geldik. O kadar çok araba var ve millet koca sahilde 25 metrelik bir şeritte omuz omuza. Al ellerinden kamışları, en uçtakinin eline ver beyaz mendili, halay çekiyolar sanırsın. :D

Canımız sıkılıyor. Serhat abi gene Usame Bolt'u kıskandırır bir sürratle avlakta yerini alıyor, ben isteksizce ağırdan alıyorum. Kalabalıkta olta sallamak pek çekici gelmiyor. Ben hazırlananıp avlakta yerleşene kadar yarım saat geçiyor. 1 saat kalabalıkta deniyoruz. Sahili kıyı kıyı tarıyoruz.
    Bende Maxrap 13 cm fpgh takılı, Serhat abi de 11 cm Maxrap Fs.

Bir saat sonunda Serhat abi hadi sete gidelim diyor. Sette kimse yok, Allah Allah, hayırdır inşaallah deyip, başlıyoruz çalışmaya. Daha ilk atışta anlıyoruz neden kimse olmadığını.
    Ne kadar ot çöp varsa akarda. Her atışta sahtenin iğnelerinden ot çöp ayıklıyoruz. Bir saat sonra eziyete dönüşüyor av. Hadi diyoruz dönelim. Bergama'ya dönüşe geçiyoruz. Yol üzerinde hadi börek yiyip, çay içelim diyoruz. Bir saat kadar da yol üzerinde oyalanıp, oradaki küçük bir çay ağzından şansımızı deniyoruz ama ne oynak var ne vuruş.

Serhat abi hava ne kadar güzel diyor, bu mevsimde bulunmaz böyle hava.
    -Hııı, öyle abi, süper hava.
    -İlk gittiğimiz yerde sabahlasaydık kesin alırdık balığı

Hayda, niye bıraktık orayı o zaman diyesim geldi :D (diyemedim)
    -Gidelim istersen oraya, sabahlayalım.
    -Gidelim abi

Albea'lar su yaktığından hiç üzmüyor beni bu şaşkın durumumuz. :D 20 km geriye ilk avlağımıza geri dönüyoruz. Avcılar sayıca biraz azalmış ama gene menemen bardağı pozisyonları devam ediyor. Bizde halaya dahil oluyoruz. Sert sahtelerimiz takılı yine ama o da ne. Balık başlamış :D:D:D

Avlakta 10 kişiyiz ve 25 metrelik bir alandayız hepimiz ve 3 kişi balık çekip duruyor.
    10 kişilik avcı grubunda çok iyi levrekçiler de var ama onlarda bile tık yok.
    Sert sahteleri değiştirip slikona geçiyoruz. Çünkü balık avlayanlar slikon kullanıyor. Gece zifiri karanlıkta nasıl slikon belli değil. Samimiyette sıfır, soramıyorum. :D
    Millet yaldır yaldır, benzer slikon arıyor.
    Tutan ekip panelvan tipli bir araçla gelmiş, 3 kişiler. Nasıl bir hızla balık alıyorlar şöyle ifade edeyim :
    İçlerinden biri balığı tutuyor, iğneden çıkartıyor, arabaya koyuyor, geliyor atışını yapıyor ikinciyi tutuyor. :D:D:D
    Biz o sırada atıyoruz durmadan ama tık demiyor. Onların haricinde avlakta bulunan 7-8 kişi hırs küpü. O 7-8 kişi içinde çok iyi bilinen levrekçiler de var onlara da tık demiyor.

Hayvan o gün o slikonu istiyor nedense. Ben 2 vuruş alıyorum gece boyunca 2 sini de çıkartamadım. Çünkü akıntı var, sola doğru sahteleri sürüklüyor, arada otlar geliyor takılıp ağırlık yapıyor. Levrek vuruşu olup olmadığı tam anlaşılmıyor ve ben anlayana kadar çok geç oluyor.

Slikonla at çek yaparken normalden sert tasma yapmak gerekiyor zannediyorum.

Arada geçen diyaloglar :

Benim kamışta bir ağırlık, sarıyorum ama sola kayıyor ve pek sarılmıyor, 3-5 saniye sürüyor ve boşalıyor misina.
    Yanımdaki durmadan balık çeken gruptan biri.
    -Kurtuldu mu?
    -Ne kurtuldu mu?
    -Balık kurtuldu mu?
    - Haaaa kurtuldu, kurtuldu. (Balık vurmuş, tüh be sert tasma ataydım keşke :D)

Balık vurmuş haberim yok. :D Çipura gibi kafa atmasını beklersen. :D

Akın geçiyor. Çok sayıda balık tutanlarla sohbet ediyoruz hafiften.

- Bu işin bi sırrı falan mı var ya bi tane tutamadık biz.
    - Kısmet
    - Ne kısmeti Allah'ını seversen, böle kısmet mi olur? :D:D:D

Serhat abi araya giriyor.
    - Sen görmedin 3 kişi sabaha kadar 15 tane balık çektiler.

Avcı araya giriyor
    - Ben 6 tane tuttum, arkadaş 11 tane tuttu diğeri 3 tane.Balıkların 2 si 2 kilo civarı, 2 si kiloluk, diğerleri 500 gr gibi.

Sinirimden denize girip bi levrek tutup, gözüne gözlük takmak geliyor.
    - Bak bakalım, bizim slikonlar slikon değil mi?
    - Bunlara neden atlamıyonuz?
    - Bunlar parayla değil de, öpücükle mi alındı?
    - Siz beni kanser etmeye mi çalışıyorsunuz?

Sonunda sabah suyunu yaptık, sabah suyunda kimse balık alamadı.
    Balık tutan 3 kişilik ekip arabalarının arkasında oturuyorlardı, sanırım çay demliyorlardı.
    Kullandıkları slikonlarla ilgili ser verip, sır vermeyip işi nasip kısmete bağlamışlardı.
    Lakin çok büyük bir hata yapıp, yol güzargahımızda bulunan arabalarına kamışlarını dayamışlardı.
    İçimde dayanılmaz bir merak vardı, arabama doğru yürürken kamışlarının ucundaki slikonları gün gibi açıktı. Ekipten biriyle göz göze geldik, neye baktığımı anlamıştı, lakin yapacak birşey yoktu artık. Kullanılan slikon, jighead hepsi açıktı ve benim gibi meraklı bir spincinin bulması zor olmadı. Tabi bulmak bişey değil, önemli olan iş yaptırabilmek.

Gene tecrübelerime bir çentik atıp, balık skorumu sabit tutabilmeyi başarmıştım. :)

Son söz: 3 kişilik ekip, çok iyi balık tuttuğunuzu biliyorum, sizler de biliyorsunuz. :D
    Eğer bu formu okuyorsanız 25 – 30 cm lik ispendekleri almamanız şık olur, size bişey kaybettirmez. Çok küçük sayılacak palazları aldığınızı üzülerek gördüm.

Spin avınızı bitirince kullandığınız malzemeyi ortada bırakmayın. :D Madem marka model gizliyorsunuz bari tam gizleyin, biraz dikkat lütfen :D:D:D

2. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Çok eğlendim yazinizdan çok akici yazmişsiniz balik alamasanizda bundan sonraki avlariniz için çok sağlam bilgiler toplamişsiniz :)
    Başarilarinizin devamini dilerim.

O 3 Kişi ispendekleri salmamakla ayip etmişler ama

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Haklısın Emre, bence de çok ayıp ettiler. Başka bölgelerden de çok iyi derecede balık tutmuşlar. Sürekli balık alan bir ekibe yakışmıyor 400 - 500 gr'lık balıkları almak. :) Raporu beğendiğine sevindim. Balık zaten sürekli yapmıyor. 1 bilemedin 1,5 saat sürüyor akım ve o an balığı cezbettin ettin. 2 Farklı slikonuma atlatabildim ama alamadım kıyıya.

Slikon işi tek iğne olduğundan daha zor. Sert vurmalı tasmayı, tecrübe oldu. :)
    Onlardaki slikon şov yaptı, İzmir'de bulabilirim inşaallah. Sitelerde stokta yok gözüyor. :)

Raporu beğendiğine sevindim. Rastgelsin. :)

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi yine mi gol değil be :(

Neyse en azından bir tecrübe daha edinmiş oldun. Bu arada şu silikonlar neymiş merak ettim doğrusu :D:D:D

Sen bu hafta sonu çıkma abi balığa, önümüzdeki hafta sonuna yengeden izin alamayabilirsin :)

Özkanla ben de sabırsızlıkla 27sini bekliyoruz. Kadir abinin konusundaki neko rig ve teksas riglerden yapmayı düşünüyoruz, belki onlarla kandırabiliriz paşaları. (Umut fakirin ekmeği demişler) :D:D:D

5. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Bizim kaptan emre "armpa" sizin o taraflara doğru bi spin macerasina çikiyor sanirim ulaşabilirsen ona geçerken belki alabilir istediklerini.
    Hem oradada belki birlikte av yaparsiniz ve belkide şeytanin bacağini kirarsiniz :)
    Çok fena hirs yapti bizim kaptan :D

6. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bir gün mutlaka olacak, pes etmeden çalışmak gerek. sen diyorsun ki yemlere iş yaptıramadım. biz iş yaptırıyoruz gene de olmadı mı olmuyor işte. bak cumartesi sabahtan öğlen sonuna kadar her çeşit sahteyi denedim, çantayı boşalttım. eve geldiğimde sahteleri tatlısuyla yıkayıp tepsiye dizince hanımın bile dikkatini çekmiş, '' bu gün ne kadar çok sahte kullanmışsın '' dedi :eek: ama o yerden seikot ( mehmet ) bizden bir iki saat sonra 3 tane levrek aldı. o gün bizi görüp imrenen egunay ( emin ) ertesi gün acemiliğine karşın iki levrek almış, üstelik benim de denediğim bir modelle idk yani bu iş gerçekten kısmet işi.

7. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
  8. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Volkan abi yine döktürmüşsün raporu balıkta olmasa resimde olmasa keyif veriyor raporların :)

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Rapor yazıp yazmama konusunda çok tereddüt etmiştim :D Şimdi doğal olarak herkes merak edecek. :D Ayın 27'sinde söylerim buluşabilirsek. :laughing:
    Slikon deneyimim olaydı bugün belki de 2 levrekle poz veriyordum :D
    Tecrübe oldu işte, dediğin gibi. Bölgenin iyi levrekçileri vuruş bile alamadılar. :D
    Bazı slikonlarımın iş yapacağını gördüm. :)

Teşekkürler Emre, buralarda da bulurum sanıyorum.

Haklısın Bilge. İşin nasip kısmı da mutlaka var da aynı zaman diliminde aynı yerde atınca iş nasipten çıkıyor. Kullanılan jighead ve ağırlığı bile etkili bence. Makina, makina deviri, kamış hepsinin etkisi olabilir. (yeni makinamla 2 vuruş almak sevindirdi. Gudubet eski makinamla atçek yapaydım onu bile alacağım şüpheliydi. :D
    Slikonla ilgili açıktan veya özelden bişey yazmak istemiyorum.
    Rapora da belki yazmamam lazımdı da günün bire bir aynısını aksettirmeyi seviyorum. :) (O tip değil)

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Mehmet, bi de balık tutmada döktürsem. :)
    Sana da rastgelsin, keyifli avların olsun. :)

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi bak best of diyorum :D:D:D bu sefer de olmazsa artık takımları satıp sahilde dondurma satmaya başlayalım:laughing: :laughing: Zaten bu gidişle ya Özkanı ortaklıktan atacam ya da balık avlamayı bırakacam, canımdan bezdirdi beni uyurgezer haliyle bi levrek yakaladı diye :)

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Volkan senle gaz lambasina fitil isine girek mi ya la ? :)
    Ben fitil oldum bu ise, sende iyi fitil olmussun belli :D

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: Kışın salep, yazın dondurma. :D
    Paraya para demeyiz. :D
    Özkan sorunu senin sorunun, iddaaya girmeden önce düşüneydin. :D:D:D
    Bu levrekçilik adamı çileden çıkartır. :)

:laughing: :laughing: :laughing:

Yeminle avlakta durmadan balık çekenlere kamışla girişesim geldi. Ayıp denen bişey var. Çatlatacaktım ense köküne, zor tuttum kendimi.

Arabada Serhat abiyi zor tuttum, Allah'tan emniyet kemeri diye bişi var. Hop oturup, hop kalktı. :D Bergamaya gidene kadar söylendik ikimizde. :D
    Mangalyak olsaydı yanımda tüm malzemeleri yakacaktım sahilde.

Biz böyleyken sen diğerlerini de görecektin.
    Patinajla avlağı terk edenler.... :D:D:D:D

14. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Volkan arkadaşların araç plakası 45 miydi?
    :)

15. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    zevkle okudum muhteşem bir rapor tebrikler :)

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi parayı kazanırız kazanmasına da, sonra kazandığımız parayla gider sahte silikon kamış falan alırız :) yok yani biz akıllanmayız abi (sözüm meclisten dışarı) :D

Özkan olayına kesin bi çözüm bulacam abi, paraya kıyıp gidip levrek alacam (54 cmden büyük olmalı) onu da özkan uyurken kendi oltama takacam ben yakaladım diyecem, nasıl plan :D:D

Bu arada aman diyim abi hakim ol kendine adamlara kamışla falan girişme, sen daha bizlere lazımsın :)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :D :D Yok Aykut, o grup değil. :D O grup bunların yanında çok amatör kalır.
    Zaten çok araba olunca plakaya bakmadım doğrusu. Gene bizim yörenin avcılarıdır (İzmir veya Manisa'dan olmaları yüksek ihtimal). Çünkü bizim avlaklarda sürekli av yapan bir grup.

Teşekkür ederim, keyif aldığına sevindim. :)

18. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Volkan kardeş raporun diğer raporların gibi çok güzel.İnşallah en kısa zamanda gönlündeki balığı tutar, bu hasrete bir son verirsin.Rastgele...

19. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Hey maşallah kiloluk mu bunlar:laughing: :laughing:

Abi yine bayıldım yazına,

Niye o 3 kişinin önüne doğru atmadınız, ben olsaydım yapardım:laughing:

Lüfer zamanı aldığım balıkların bir kısmını Selçuk hocanın önünden aldım:laughing:

2007 yılı; bildiğin işlek bir yerde teke ile eşkina, levrek vs. arıyoruz abi, ama nasıl güzel dalga var. Girip yüzesim geliyor. Taşa vurdumu yarım metre havalanıyor dalga:)

3-4 saat kadar bekledik bir cacık yok:D

3 araba geldi ellerinde kamışlar, birşeyler yaptılar. Sonra başladılar atıp çekmeye,

Merayı biliyoruz ya,

-O iş onunla olmaz aga, canlı yeme vurmuyor da pilastiğe mi atlayacak?:D
    -Kısmet be kardeşim

-Harun kepçeyi getir kanka
    -Kısmet demiştim:laughing:

3 kişi, 3 balık, temiz iş, kuyruğum bacak aramda doğru eve gittim:laughing:

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Özkan sorununun kesin çözümü basit aslında.
    27'sinde tekne avı falan yaparsak, Özkanın ayağı teknenin çapa ipine falan dolanabilir yanlışlıkla. :D Aklında bulunsun :D:D:D

O gruptan biriyle konuştuk, gayet sempatik ve alçak gönüllüydü. İnsan o an hırs yapıyor işte :)