Resimsiz Bir avın Hikayesi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında stres_yapma tarafından paylaşıldı.

1. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Yaklaşık 15 gündür İstanbul'dayım.Sebebini soracak olursanız Trafik ve çevre eğtimi kursuna katılmak için geldim.
    15.30 gibi Fatihten yola çıkıp 17:00 de başlayan kursa katıldıktan sonra gece 22:00-23:00 gibi eve dönüyorum. Bulunduğum ev kıyaslanacak olursa piyer lotiyi herkes bilir ama piyer loti bana göre isim yapmasının dışında bu evin yanından bile geçemez.

Nedenmi ? Piyer loti de ben gittiğim zamandan bahsediyorum sandalyede oturmaktan yanlarınızın ağıracağı ilk 10 dakikası güzel olsada sonradan, dediğim gibi sandalyede oturmaktan her tafanıza kıramplar girdiğini hissettiğiniz(hissettiğim) bir yer.Bulunduğum ev ister oturarark ister uzarak isterse hamuda kalkarak halici taaa boğaz köprüsüne kadar kadar seyredeceğiniz bir mekan.Ve hiç bir yerinize kramp girmiyor.:):)

Her neyse bu yoğun kurstan bulduğum hafta sonu fırsatını değerlendirmek için Mucib'i namı diğer Tolstoy abimizi kandırdım.Ablam ben ve Mucip beykoz taraflarında bir yere gittik.Daha önceden atarım diye aldığım çaparileri çıkardım oltaya taktım savurdum.Olta bir tarafa ağırlık bir tarafa kopmuştu.Geri döndüğümde bizimkiler pis pis gülüyordu.

Yılmak yok yola devam.Hemen diğerini oltaya taktım.Malesef aynı son.Çaparileri aldığım yerden kursunda almıştım Çapari alamak istediğimde ben seçerken adam madem 60 gr lık kursunla atacaksın bu çaparileri kullan demişti.Ve malesef ben onun bu işi bilmediğine kanaat getirdim.Çünki daha önce çantamda olan benim seçip aldığım çaparilerilerden biri taktım kopma olmadı.
    Oltayı salladım denize çekiyorum.(Çapari ile balık avlama işi ilk tecrübemdi)Millet ha bire balık alıyor bende tık yok.

Bir yandan her seferinde daha bir iştahla ileri fırlatırken bir yandanda insanlar nasıl kullanıyor ne yapıyorlar alttan altan izliyordum. Bizimkiler gelmeyen balık sonunda yavaş sıkılmaya başladılar biz biraz gezelim diye ayrıldılar yanımdan zaten ben tutamadıkça bıdı bıdı konuşup duruyor iyice beni stres e sokuyorlardı.İyikide gittiler.:)

Aradan bir kaç dakika geçti balık geliyordu.Üç adet sardalya gelmişti.Hemen aldım onları bir daha gönderdim oltayı.Yaklaşık 8-10 adet te istavrit yakaladım geri saldım. Bana göre küçüktü. Çünkü O kadar büyük aynalılardan sonra istavrik (istavri) beni kesmiyordu :)
    Ve o gün son kez sallamaya niyetlendiğim oltamı savurdum ama ilk anda olduğu gibi kurşun vınlayıp gitti.Ben makinanın sarma kolunu kaldırmayı unutmuştum.Tuttuğum üç adet sardalya yıda orada birine verdim.

Son düzenleme: 24 Mayıs 2011
  2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Keyifli bir gun gecirmissiniz Murat agabey. Istavritleri salmaniz, sardalyalari da vatandasa hediye etmenizden oturu tebrik ederim. Nice bereketli avlariniz olsun..

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ciddi-ciddi çaparici de oldun bu arada. Kurşunların biri sağa vıın, diğeri sola vııın.!!! Serseri mayın maazallah, milletin ocağına incir dikmeden sen oraları terket gurban.

Hem üzülme, bak abin geliyor birkaç gün sonra. Trofe paluklar şimdiden saklansın, fena geliyor valla. Heç merak etme seni de ünlü yapacak. O poddih tavuğ ve Dönük te görecek günlerini.;)

4. aksakal

aksakal RAFET DOĞAN

Teşekkürler

Murat bey, raporunuzu okurken yıllar önce kendi yaşadıklarım gözümün önüne geldi. Eski hatıraları canlandırarak tebesüm etmeme sebep olduğunuz için çok teşekkür ederim. Devamını dilerim. Rastgele...

5. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    kursunlar bir saga,bir sola ,uzulme sakin,bu garibde zamaninda az kursun dusurmedi eski galatadan milletin kafasina,hatta bir arkadasim karakoy vapurunu yakalamisti capariyle:D Galatadan firlattigi olta ile.

6. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:

Teşekkürler

7. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    EE bizde bekliyoruz hadi bakalım.

8. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    İkk acemilik böyle oluyor işte:)

9. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Ben henüz kimsenin kafasına düşüremedim :)

10. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    senin o kurşun kopartmalarını bereket erdem görmedi yoksa dilinden düşürmezdi murat :) sendede baya cesaret varmış murat o kalabalıkta olta sallamak baya marifet yani ;)

11. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Bir cahillik ettik işte :)