skoylu üstadımın anlatımlarından yola çıkarak birkaç takım yapabildim sonunda testleri yarın gece yapılacak bunun yanında bikaç tanede klasik takım bağlamayı ihmal etmedim tabi.İğneler telli takımda 2 no WMC klasiklerde 3 no WMC misina 0.25 FC.Sonucu yarın görmek üzere...
en bastakı takım yemı bozar ıgnelerın avcı olması ıcın daha yakın baglanması lazım 4-5 sıradakıler daha avcı ıs yapar elline saglık guzel calısmalar
gerçekten de çok güzeller ben buradayım diyorlar çok güzel balıklar yakalamanızı dilerim kısmetiniz açık olsun rast gelsin
Yemi bozabilir tabi. Bu biraz bulanık bir durum. Fakat, diğerlerinde iğnelerin arasının uzak olduğu doğru. Kullanılan iğneler tasma atmak gereken iğneler, bu mesafe sorun olabilir. Orjinal tariflerimde iğneler kısa pala. Bu yüzden, iğneler birbirine yakın olur. Bunun çok fazla sorun yaratmaması da mümkün olabilir. Kesin bir şey diyemiyorum. Çünkü, o iğnelerden hiç kullanmadım, denemedim. Birde şunu özellikle tavsiye ederim. O rezistans teliyle, üstteki iğneye 1 cm kadar kadar bir tutacak yer yapın. Buraya bir tel bağlayıp, yemi o telle tutturun. İğneler yemi tutmasın, onu kasmasın. O zaman her yönden daha iyi netice alırsınız.
Ellerine sağlık. Gayet güzel gözüküyorlar. Serdar Abi tel ile ilgili bir videoyo vardı. O şuanda gizli olduğu için izleyemiyoruz. Onu tekrar yüklemeniz mümkün müdür?
Sevgili soner, video bende yok. Onu gene forumdan bir arkadaş çekmişti. Kendisi uzun süredir ortalıkta görünmüyor. Bir org. vs olursa, bir kamera filan bulup gelirseniz, gene anlatırız.
serdar abi bır ara yuklerım benım kendı calısmları mı mustad 1522 ıgne ıle mesafe ne jadar kısa olursa okadar avcı olur dedıgın gıbı tasmalamada sıkıntı oluyor tek ıgne alsa bıle aradakı mısınıya kesıor balık karaya alana kadar
Açık konuşmak gerekirse takımların ne kadar avcı olacağı konusunda şuanda bir fikrim yok skoylu üstadımın tarifinin biraz dışında takımlar oldular deneyip hep birlikte görücez sonucu.Teşekkür ederim.
Serdar abi merhaba.Takımlar söylediğiniz gibi sizin tarifiniz dışına çıkan takımlar oldu eksikleri geliştirilmesi gereken kısımları var zamanla elimiz alıştıkça daha iyi işler çıkabilir.Sormak istediğimse ilk takımda kulllanmış olduğum fırdöndü bu bana faydamı sağlar yoksa takımın avcılığınımı azaltır?
Safa kardeş maşaallah hünerlerinizi döktürmüşsünüz.İğneler ne kadar yakın olursa , hem kesme sıkıntısı olmuyor , hemde yem daha düzgün duruyor.Bu arada takımın avcılığıda artmış oluyor.Mavrukalı takımla da balık aldım.Ben geçenlerde 2 köstekli takım yaparak balık aldım.Kösteklerin boyu iğne boyu dahil 20cm.yapmıştım.İğne olarak owner 5100 (3no) kullanmıştım.Kullanmış olduğum lüfer iğnelerime bakacak olursak , cannnelle 1325B (1no , 2no) , cannelle 1327N (1no , 2no) , SASAME F-955 WORM ST 0715 (1no , 2no) , SASAME F-848 LONG SHAFT (2no) ve OWNER 53132 SABER HOOK (1no , 2no) sıralayabilirim.Safa kardeş , sizin kullanmış olduğunuz VMC iğnenizin referans numarasını gönderirseniz , çok çok memnun olurum.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Ayrıca , en kısa zamanda boğazda lüfer avı raporlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.Hoşçakalın , şen kalın.Herşey gönlünüzce olsun.Bursa'dan İstanbullu Usta Balıkçı Safa kardeş'e kucak dolusu selamlar.ERCAN 1977 BURSA
Ercan abi selamlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim aynı zamanda hemşeride sayılırız anne tarafından bursalıyım bende hatta askerliğimi bile orda yaptım.İğnelere gelecek olursak ilk üçtakımda WMC 9285 2no delikli pala son iki takımda ise WMC 9224 3no siyah iğne kullandım.9224 daha öncedende kullandığım bi iğne avcılık olarak gerçekten çok iyi çoğu zaman tasmalama dahi gerektirmiyor. Saygılarımla