Selam arkadaşlar.15.09.2007 günü saat 13:00 civarı rivadaki avlağımıza vardık.hemen şamandıralı takımı bağladığımız kamışımızı hazırlayıp ucuna ekmek takarak deneme yaptık.takımımız ; en altta tek kanca ve aralarında yarım karış mesafe olan iki köstek en üsttede küçük bir şamandıra.kıstırma kurşun kullanmadık.iğnelerimizin büyük geldiğini düşünerek çantamızda bulunan istavrit çaparisinden kestiğimiz iğneleri takıp tekrar denedik.ve arkadaşım ilk balığı aldı.sonra bir tane daha ve birtane daha.ben yakalayamadıkça o yakalamaya ; benim sinirlerim bozuldukça o keyiflenmeye devam etti.sonunda ekmeği biraz büyük taktığımı farkettim sistemi çözdüm ve ilk balığımı aldım.sonra otomatiğe bağladık.balık okadar çoktu ki hiç ara vermeden devam ettik.mükemmel keyif aldım.niyetliydik ve de bir yere iftara davetliydim ben.iftara 20 dakika kala arkadaşıma iftara anca yetişiriz son balıkları tutalım dedim.nedense o son balık hiç bitmedi en son ezan okundu ve balıkları yakaladığımız ekmek içi ile orada iftar yaptık.davetli olduğum kişilere mahcup olma duygusu sarmıştı ama balık varken ve bu mükkemmmel yerde balık tutmanın keyfine varmışken ne olursa olsun dedim ya... neyse çok uzattım ama gerçekten uzun zamandır böyle keyifli bir gün geçirmemiştim.4 - 5 kg kadar balık yakaladık.bir de aklımdayken sol taraftaki siyah benekli balıkların ne olduğunu bilmiyorum.kefallerle aynı yerde yakaladık.bir arkadaş tatlısu kefali olduğunu söyledi ama bilen varsa ve söylerse memnun olurum. [/URL][/IMG] [/URL][/IMG] [/URL][/IMG] [/URL][/IMG] [/URL][/IMG]
teşekkür ederim arkadaşlar.bir arkadaş ulubat demiş soldaki siyah benekli balıklar için.doğrumu acaba ismi; yada bu balık kefal cinsi bir balık mı? renk olarak kefal gibi gümüş rengindeydi ilk tuttuğumuzda (pullarını kazımadan önce) ama ağız yapısı sanki daha farklıydı.ağzı altta ve iğneyi kefaldeki kadar rahat çıkartamadık bu balıklardan.birşey daha aklıma geldi kefallerin hepsinin içi simsiyahtı.çamurumsu bi madde vardı ama bu balıklarda bu yoktu.kefal den çıkan bu siyah maddeler normalmidir.? bilgilendirecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bu balıkları büyük ihtimalle tanıyoruz ama pullu hallerini tanıyoruz.ilk deneme benden olsun bence bunlar kızılkanat
yok erdem kızılkanat ta yakaladık orda ama geri bıraktık kızılkanat derenin denize daha uzak olan kısımlarında daha çok var hemde şekli ve rengi daha değişik bundan.
Anladım abi Riva'da sazan da var diye duymuştum.Sazan da dediğin denizden uzak yerlerinden çıkar heralde..
ya orada sazanda yakaladım(israil) işin ilginci ama geri saldım.geçen haftada 6-7 tane sazan yakalamıştık solucanla saz dibinden.pulları kazınmadan önce dedim ya daha bi gümüşe yakın rengi vardı.bence belirleyici unsur üzerindeki siyah noktalar.çünkü bu cins balıkların hepsinde aynı siyah noktalardan vardı.
abi orda birçok kez kızılkanat yakaladım daha çok denize birazdaha uzak olan yerlerde çok çıkıyo. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11716 bu linkteki en sondan bir önceki balık kızıl kanat ben bunun elden daha büyüklerini yakaladım bu derede ama bu daha farklı birşey.neyse bilen çıkmazsa haftasonu yine oradayız yakalayınca ordaki yerli balıkçılardan öğrenirim.tüm yorumlar için teşekkür ediyorum.
evet erdem bariz belli oluyordu.ağzı sazan gibiydi. iğneyi çıkartmak için çektiğimde içten çıkar gibiydi.uzuyurdu. sanki biraz sazan ağzını andırıyordu.