Riva Yardım

Konu, 'Bölgeler' kısmında refikonuroral tarafından paylaşıldı.

1. refikonuroral

refikonuroral Refik Onur Oral

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh
    Favori Makine:
    Okuma Avenger 65
    En İyi Avı:
    >-)-)-)-D
    Merhabalar. Önümüzdeki günlerde kız arkadaşım ile Riva'ya gitmeyi planlıyorum. Derede yada sahilde avlanıcam. Sorum ise şunlar olucak bilgisi olan abi ve kardeşlerime;

Derede hangi balık türleri var, sahilde hangileri var?
    Nasıl bir olta takımı gerekir?
    Ve tavsiye önerileriniz varsa nelerdir?

Teşekkürler hepimize rastgele.

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    rivaya yazları bazen giderim. derede bildiğim kadarıyla kefal tutuyorlardı. denizde ise kalkan avları yapılıyordu tabi şimdiki durumu bilemem. hangi mevsimde kalkan oluyor iblmiyorum ama bildiğim denizi çalkantılı zamanı kalkan olduğu. dibi kumluk olduğundan ona göre balık çeşitleri olabileceğini düşünüyorum. derede balıkları ekmekle tutuyorlardı ve çok ufak balıklardı . dere ağzında ben hep düşünürdüm acaba levrek varmıdır diye ama hiç orada yakalayan duymadım.
    umarım sizden güzel raporlar duyarız :) rastgele

3. refikonuroral

refikonuroral Refik Onur Oral

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh
    Favori Makine:
    Okuma Avenger 65
    En İyi Avı:
    >-)-)-)-D
    Teşekkür ederim bilgiler için. Biraz araştırdım derenin yukarı taraflarında sazan, kızıl kanat, yayın oluyormuş. Denize yakın kısmında ise kefal oluyormuş. Sahil kesimlerinde dediğiniz gibi kalkan oluyormuş. Sahilin bittiği kısım kayalıkmış ( dere ağzı ). Levrek için uygun ortam ama kalkan kesin varmış. Ocak - Mart arası en verimli zamanıymış. Aralık sonunda olduğumuzu düşünürsek sanırım en ideal seçim kalkan olucaktır. Umarım güzel bir rapor çıkar ortaya :) Rastgele