River2sea Bubble Walker 80 Suni Balik

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında balıkçı umut tarafından paylaşıldı.

1. balıkçı umut

balıkçı umut umutcan

Favori Kamış:
    Remixon mauerick300 3.00 mt
    Favori Makine:
    Qunhai SL-500
  2. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    ben olsam alırdım gayet guzel bir sahteye benziyor... denemekte fayda var

3. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Umutcan, poperlar güzel sahte türleridir su üstü gelir ağzı açık olduğu için de gelirken boluncuk çıkarır içindeki bilyeler sayesinde boloncuk ve ses birleştiğinde dikkat çekici bir sahtedir.Yalnız doğru aksiyonu verebilmen şart sert vuruşlarla çekmen lazım bu sahteyi ki işlevini yerine getirsin renk seçimi hakkında deneyimin varsa ona göre bir renk seçerek (gece veya gündüz kullanıma göre) edinebilirsin bence poperların amacı dikkat çekmek olduğu için ve bunu başardığı için renk çokta önemli değil avlamak istediğin avcı balığın doğal ortamdaki besin kaynağına göre ona benzeyen renklerde birini al ve kullan.

4. balıkçı umut

balıkçı umut umutcan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Qunhai SL-500
    at-çek de daha yeniyim biliyosun onur o yüzden pek deneyimim yok ama kefal çok var burda tek düşündüğüm nokta avlağım çok derin değil o sorun olabilirmi ?

5. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Derinlik senin için problem oluşturmaz zira yararlı da olabilir suyun alçak olması zaten batarlı bir sahte kullanmıyacaksın takılma problemi oluşmaz ki batarlı modellerin bile özellikle Rapala'nın ürettiği batarlı modellerde 4 mt. batma derinliği olmasına rağmen basit bir sistemle bu takılma olayları aşılmış durumda.Poperlar su üstü olduğu için batmaz duraksayarak sert vuruşlar yaparak çekmelisin tek konu bu, boloncuk çıkararak su fışkırtarak gelmeli sahten çıkardığı ses ve bu aksiyon gerekli görevi yapacak zaten merada levrek varsa kesinlikle takip alırsın ilgisiz kalacağını zannetmiyorum. :) Kırmamak için bile atlayabilir :D

6. balıkçı umut

balıkçı umut umutcan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Qunhai SL-500
    alcam bundan bitane saol tavsiyelerin için :)

7. violinist41

violinist41 Deniz

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme cast-Lineaeffe Scruve 4,50 surf-İtalcanna vertigo-shimanospeedmasterspn
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000, Twinpower 8000PG,Bull's eye XT9120,Saragosa 6000,Sustain 5000,Tica Dolphin
    En İyi Avı:
    14 kg Akya
    HC04 düşünmeden al..Pişman olmayacaksın...

8. modena

modena

9. balıkçı umut

balıkçı umut umutcan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Qunhai SL-500
    çok kafama yattı önerileriniz için tekrar saolun :)

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    lüfer mi levrek mi hangi avda kullanacaksın,lüfer içinse ben al derim,levrek içinse şahsi tavsiyem normal sahtelere bak,gagalı olanlar,yahut river98,
    hem levrekde hem lüfer de kendini iyice ispatlamış river98:)

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kadir ağam

Levrek için çoğunlukla gagasız sahteler önerilirken (üstteki mesajlarda da bahsetmiş kardeşlerimiz) senin tavsiyen gagalı olan sahteler yönünde.

Karıştırdım sanırım?:confused: :)

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    yok abi karıştırdığım falan yok:) arkadaşın tavsiye istediği sahte var bende,geçen yıl almıştım,bir tane takip bile alamadım onunla,sahtenin resmi bu bölümde olacak açtığım başlıkta,

onun yerine river98 i demiştim gagasız olarak abi,
    river98 mi daha iyi levek çeker yoksa bu popper mi,2 si arasında kıyaslama yaparsak,ben iddia ediyorum river98, bizim sularda,
    bunun dışında yakalanan levreklerin çoğunluğu gagalı sahteler ile yakalanıyor,paşalar dipde avlanır..

13. balıkçı umut

balıkçı umut umutcan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Qunhai SL-500
    peki bu tavsiye etiğiniz sahteyi ne tür sularda ne tür avlaklarda verim aldınız ?

14. balıkçı umut

balıkçı umut umutcan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Qunhai SL-500
  15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İşte şimdi karıştırdın.:D "karıştırdım galiba" derken kendimi kastettim ancak sana sorduğumu sanmışsın.;)

Bakalım doğru anlamış mıyım? River98 in hem gagalısı hem de gagasızı var. Dipteki trofe levrekleri avlamak için gagalı olanı etkilidir.
    .

16. simendifer

simendifer Sennur

Bu river98, riversea rover98 olabilir mi acaba? :confused: :)

17. fatih48

fatih48 Fatih

bende kullanıyorum hc04 modelini çok saldırı oluyor cezbedici fakat daha birşey alamadım sorun bende sanırım sen alıp denediysen nasıl iş yapıyor mu?

18. Kadri

Kadri uuu

Bahsi geçen sitenin elinde o model kalmamış. Sakın stokta var olup olmadığını teyit ettirmeden siparişi vermeyin. Tabi o siteden alışveriş yapmayacaksınız problem yok. Bende Ha-06 mevcut. Popper cinsi sahteler hakkındaki genel kanı dalgalı havalarda kullanıldığında iş yaptığıdır. Özellikle levrek avında verimli olduğu gibi bazen levrek onun çıkardığı seslerden tedirgin olup uzaklaşabiliyor da. Pek güvenilmez sahtelerdir bunlar. Tavsiyem sığ batan, avlandığınız bölgedeki balıkların renkleriyle örtüşen yemlerdir. Yahut sabahın ilk saatlerinde 5 liralık bir mavi-bordo renkli kaşıkla gayet güzel avlar yapabilirsiniz. Popper yahut başka bir su üstü sahte usta işi ürünlerdir. Bu ürünlere gereken aksiyonu verebileceğiniz kamışınız ve uygun bir makineniz yoksa at-çek avcılığından soğursunuz. Bunlara para harcamak yerine daha uygun ve daha işlevsel sığ batar ve kaşıklar edinmeniz daha iyi bir başlangıç olacaktır.

19. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
  20. Kadri

Kadri uuu

Aslında öyle. :D Bu ürünlerin geneli tatlısu için üretilmiştir. Ama modellerinin bir çoğu denizde de iş yapıyor; yeter ki uygun koşullar olsun. Fakat dediğim gibi güvenilmez sahte yemler bunlar. Alternatif bir seçenek olmaktan öteye gitmiyor varlıkları. Spin avcılığına tutkulu olan herkesin takımında bulunur. Kimisi çok memnundur. Ama ben hiç güvenmedim. Birkaç kez zargana alması dışında hayrını da görmedim. Ki malumunuz zarganalar her şeye atlar zaten :D

Son düzenleme: 4 Mayıs 2011